Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 766
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Mrs.Petrova, ами развълнувано е детето, че то това е първата бебешка по-масова среща  Simple Smile
Обаче в мола си е шумно и в делнични дни. Може би в някой парк малко като се поизчисти леда ще е по-добре. Моите и те пощуряха като се прибрахме и омотахме режима. Сега не знам ще ядат ли сега към 9-10 или чак през нощта? Май като цяло пропуснахме едно хранене за деня, но причината е още в миналата нощ.
Нямам търпение утре да дойдат многократните гащи(отложих доставката за утре).

# 166
  • София
LiNa07, честит ви двоен празник - да е много здрава малката!

Така като гледам всички младежи, които днес бяха на среща, са се вълнували и след това - то е, защото видяха толкова себеподобни на куп Joy С Никола останахме в мола до 19ч и не мигна това дете - обиколихме магазините, аз му избирам дрехи, той в количката пищи щастливо. Накрая вече му писна и се размърмори, но го паркирах до коледното дърво, което имаше много светлинки за гледане и бързо му се оправи настроението.

# 167
Те моите се наспаха на път за вкъщи. Хванахме всички задръствания по трасето. ококолиха се у дома и едва заспаха после. След известно време неуспешни опити им светнах лампата да си играят и очаквах да зареват, а те се заиграха веднага.

Кажете трик за рязане на бебешки нокти докато са будни. Голяма борба пада при нас. А когато спят гледам да не създавам предпоставки да се будят, та затова им ги режа след баня. 

И понеже днес забелязах интересни играчки по чуждите колички, споделете какви по-занимателни имате и се харесват на този етап на децата?

# 168
И аз искам да знам за трик за рязане на нокти. Преди беше по-лесно, сега се изнервя, дърпа се и реве. Единственият вариант горе-долу да ги подкъся е с дружни усилия с мм, но пак не е особено успешна операцията.

Играчки - сега са му по-интересни торбичките, също много се радва на нови предмети. Самите играчки трябва да са шарени и шумолящ. Има две дъвкалки на нук, ето такива:
Скрит текст:
Радва се много също на няколко играчки, които са животни с висящи дъвкалки и едни кръгчета с топчета. И изненадващо ето тази играчка му харесва много:
Скрит текст:
тя е голяма и имаше механизъм да свири, обаче я изпрах и вече няма Simple Smile

# 169
  • София
Нокти режем само и единствено докато яде - аз го храня, баща му реже ноктите - или обратното. При нас действа безотказно, защото докато яде въобще не забелязва, ако някой го пипа по краката или ръцете.

Играчки има много, но колко са занимателни... май по-скоро не са, след като по-голямата част дори не ги отчита, че са там, та няма какво да предложа като вариант  33uu

# 170
  • София
E,  не е честно!!!!  #Cussing out Вчера бях в МОЛа на Цариградско точно по обед, ама като не успях да ви изчета, не съм разбрала за срещата. Много ме е яд!  #2gunfire Следващата среща се надявам да не пропусна!
Ние вчера пообиколихме МОЛа, в Бенетон се натъкнах на намаление и напазарих за големите дрехи и те много си ги харесаха, за бебето нищо не харесах, за себе си - още по-малко.
От празниците се научих на една глезотийка - бебка става към 6,30, яде и после към 8,30 заспива и аз се хоризонтирам отново с нея до към 10ч. Е, няма такова наспиване, голям кеф! Затова и не успях да ви изчета, всъщност. Точно започна и трябва друго да правя, а тези два часа сутрин обикновено това правех...
За ноктите - режа в будно състояние. Завършвам с до 3-4 нокътя и на следващото "кротуване", което е най-често точно след хранене, режа следващата порция. Вчера се измъчих с тези на краката. Не ги бях рязала до сега. Всъщност, бях подкастрила палците само, другите явно са се обелили, но сега на "показалците" и палците имаше нокти и трябваше да се преборя. Голям зор...  Simple Smile
За пелените за многократна употреба - мисля при отказване от памперса да мина на тях, сега не мога да си причиня това (Фиона, пак шапка ти свалям!!! Hug). Всеки път, изхвърляйки свития на топка памперс си мисля колко време ще се разгражда това нещо в природата...  Confused, и въпреки това засега не мога да се навия за многократните, но ще следя с интерес вашите отзиви и може по-рано да мина на тях.
Бебка заспа, отивам да се просна и аз. Ще ви следя изкъсо, нова среща няма да изпусна!  Joy

# 171
Мами, почерпете се виртуално за моят дребчо, който днес става на пет месеца!
Скрит текст:

Той за да отбележи колко е специален денят снощи се събуди в 1 часа, приспах го на рамо. После се събуди в 5, в 6, в 7, в 7.30 и накрая в 8 реши да става. Как ми се спиии...

Хубав ден!

# 172
  • София
danny_p честита месечинка, да е жив и здрав и да става по-послушен и да спинка нощем, а не да тормози мама Simple Smile

Завиждам за срещата много....но пък и с тази хрема и суха кашлица нямаше да рискувам да ви се навирам. До този момент не виждам бебо да прихваща  Praynig Praynig Praynig Praynig ох дано се размине. Аз иначе сега съм само сополива и едно ужасно дразнене високо в гърлото, точно на суха кашлица ме избива и две вечери заспивам с бонбон в устата, че иначе много ми дразни. Пие тука парацетамоли, пръскам спрейчета прополис, направих си и мед и келева тинктура, слагам физиологичен в носа и едни капки дето ми останаха от хремата на бебо (те им е минал срока и не бих ги дала на бебо ама за мен е ОК, че то нали минат ли 28 дни от отваряне се води, че не стават вече). Ще взема да взимам и аз вит. Д, че той засилвал имунитета също, а аз дето се вика също само затворена стоя и не съм се сещала, но този сутрин чух по сутрешния да го казват. Само се чудя колко капки за мен  newsm78 newsm78 newsm78 Да не говорим, че това ми беше 1-вото лято в живота без море...нали съм морска....та тежко го преживявам явно Simple Smile аз съм много топлолюбиво и светлолюбиво животно. Това е една от сериозните причини да не сме заминали за Германия например - прекарах едно лято два месеца там и само ме валя дъжд и беше средно около 15-20 градуса. Става дума за от средата на Юни до средата на Август. Толкова много ми харесваше града и всичко останало, само това временцееее....имаше 5 хубави дни на кръст и беше страхотно т.к. имаше супер басейн в близост до квартирата ми и река минава през града със страхотни алеи и места за пикник, а в близост има и гора. Бе приказка, само времето да беше хубава. Вярно, че годината май беше извънредно дъждовна тогава, но все пак Simple Smile Не мога аз да преживея такъв климат.

Много се отплеснах, но преди време май говорехме кой иска да се маха и тогава не успях да се включа.

От два дни моя се е научил на някакво тънко пищене. Като момиченце направо пищи....супер пискливо Simple Smile И като му отговарям по същия начин се кефи Simple Smile
А за ноктите вече режа в будно, защото иначе все забравям и той все се надира, та вече като се сетя и веднага го хващам, че то през ден трябва много бързо растат. Ама моя е кротушко и аз като му хвана ръчичката хубаво и не мърда много и аз си ги режа и това е. Мислех си преди да се роди, че много ще ме е страх, но сега хич не ми пука. То за много неща е така де....направо се изненадах от себе си колко не се шашкам Simple Smile (минути за автореклама) Simple Smile

# 173
Добро утрооо!
Дани, честита месечинка baloni
Аз май вече знам какъв му е проблема на дребния - ами зъби! Откакто се прибрахме вчера с такова настървение гризе каквото му попадне, че то е очевадно. Изяде си юрганчето сутринта, ама със злоба. Извадила съм му сега един Бочко за зъби и ще го пробвам да го мажа.
За ноктите - аз го вземам в мен седнал, пускам БейбиТВ и режа  Joy. Иначе не ми дава.
А за играчките - на количката имаме едно куче със шумящи уши и истеричен смях - не мога да намеря снимка в нета (а не знам тук как се качват - да, срам ме е Blush) - на него му обръща внимание само като се смее. Вкъщи най-обича ето тази топка - http://www.playgro.com/loopy-loops-ball.html?___SID=U
Тези неща, които стърчаат по нея са като етикетчета на дрехи и знам, че всички бебета много ги харесват.
И ето това е другото любимо - http://www.playgro.com/puppy-squeaker.html
Мекичко е и има пищялка вътре.
И докато ги търсех установих, че всички са Playgro - май ще трябва да търся още такива, явно има нещо  newsm78

# 174
danny_p, честита ви месечинка! Да расте здраво и много щастливо дете!  Simple Smile
За ноктите - голям сме майтап вкъщи: в началото ги режех докато спи, обаче се събуждаше и реших да не си го причинявам повече Wink После започнахме да ги режем, докато се храни - като я кърмех се отпускаше, и ММ ги режеше;  веднъж обаче й захвана кожичката на кутрето и малката така се разплака, че вече отказва да ги реже.  Laughing Сега аз ги режа, но тъй като много мята ръце и крака, ММ й размятва някаква играчка, за да я разсейва., а аз през това време режа...  hahaha Е, понякога ги режа и сама, но като цяло ми е трудно.
За играчките - има една шарена пеперуда с шумулкащи крила, на която сякаш най-много се радва като я мачка (на лорели е - нищо особено), много си харесва и въртележката над леглото (и тя е някаква измислена, с едни жирафи); има и още куп дрънкалки, на които обаче обръща внимание за по 2-3 минути.
Днес ще взема този калгел, който ми препоръчахте, да видим дали ще подейства  Praynig 

# 175
Здравейте момичета аз почвам да ви следя тук че в фейс явно са ме махнали от групата незнайно защо.
Аз ноктите ги режа когато спи.Моята бебка отдавна гризе всичко което и попадне.
Да ви попитам има ли някаква определена възраст за спането по корем

# 176
Уф, да се оплача... Преди няколко дни бях понастинала, но с разни хомеопатични и чайчета се оправих - слава богу, на малката й се размина; от вчера пак усещам едно схващане на мускулите - гърба, ръцете и си мислех, че е от разнасяне на почти 8 кг, по цял ден  hahaha
Днес обаче ме боли и гърлото и то някак си отвън, мускулно. Напипах подуване, погледнах се в огледалото - ами видимо подута ми е щитовидната жлеза... Знам, че адски много жени имат такива проблеми, но на мен ми е за пръв път и много се ошашках. Направих и грешката да прочета малко в интернет... Сега ще гледам да се свържа с личната, да ми каже какво да правя...
Извинявайте за мрачния пост, ама имах нужда да споделя с някого...  Sad

# 177
good_girl_and_mother, права си, че наистина не можем да ги опазим от всичко, но нали за това сме майки, за да опитваме Wink

Ние заживяхме в балканско чисто селце, където я мине кола, я не, спряхме всякакъв джънк и искаме да си отгледаме здраво диваче – но определено много градски удобства липсват, не мога да си представя да разчитам на еднократните памперси, както понякога като затрупа не може да се излезе от селото,

та това ме води до въпроса на fiona, за многократните пелени.

Имам няколко вида, на tots bots тип джоб – най-скъпите всъщност, но и най-пропускащите. Имат уж допълнителна подложка, но като я сложа стават меко казано огромни и трябва да му обличам бодита с размер по-големи. Като казвам пропускат, знащи около кълките, и понякога на кръста или корема, това може да се дължи на тънките му кълчици и на това, че не искам да ги залепвам прекалено тясно – гледам да съм напълно обективна, а не да трашна тотс ботс напълно, защото имам позната, която второ дете гледа със стария им модел, който се води уж по-лош.

Имам и два чифта  с непромокаеми гащички пак техни, те са по-добре, ни и хамалогията им е по-голяма.

Имам три Pop In Close Parent, които взех само защото бяха супер намалени, а се оказаха много добри, не ми пропускат, но доста се отбелязват на вече споменатите кълчици и не знам дали не му стискат пък(но е безумна цената 45лв).

Тези, от които съм най-доволна са едни евтини от амазон, 5 за £25, само че с една тяхна си подложка и допълнителна от тотс ботса, така хем не са върде обемисти, хем не пропускат, а и са с много яки принтове, нещо на което държах до момента, в който просто осъзнах, че така или иначе не се виждат.

Пера със сапунени ядки и така икономически излизат още по-добре от еднократните. Направих супер дългото описание, извинявам се, но не мога да слагам скрит текст от тук.

Сега се сещам да питам дали някой ползва кехлибарено герданче за зъбките? Моето момче го носи вече месец, но не знам още дали действа, тъй като зъбки няма още.

yememansi, ще се радвам да споделяш за ЗВБ, тъй като не познавам никого, който да го практикува, а ми е много интересно.

Да допълня за Дормикинда, ами при нас нямаше ефект, но съм и чела, че тези комбинираните не са баш хомеопатията, трябва всички съставки да са строго предписани на отделния индивид и да не са повече от две. 

# 178
desimira, жалко за вчера. ИНаче за памперсите аз още не знам дали ще се получи. Пред малко получих пратката, но толкова ми се спи и докато не съм пила кафе не я отворих. И по-скоро се реших заради непрестанния контакт с гела в памперса. ЕБХ наистина нямам сили да започвам, но смятам да започна възможно най-рано с приучаването към гърне. Ще видим, колкото повече чета, толкова по-лесно ми изглежда. Реално обаче не знам как ще се получат нещата. А глезотийката с доспиването я практикувам отдавна. То това ми е единствения шанс да се наспя.
Днес съм си приготвила и едно поларено одеялце на дивана и само да заспят сега и аз ще полегна пак. Много уморена се чувствам в последно време и ми е едно такова смотано като не излизаме редовно. Не ми се почва нищо да правя.

danny_p, честита месечинка! Да е много здрав малкия юнак! Аз вчера точно във вашите играчки се загледах, понеже ние нямаме много такива с повече елементи.

petyshaaa, ще пиша след малко и по твоя пост, че този го съжинявам от 2 часа вече и все някой нещо иска и не сколасвам да го публикувам.
И си изпих кафето, разсъних се и замина моята дрямка...

Astined, допълнително можеш да си направиш сироп от мед и лимони. Изстисква се един лимон и се добавя мед на вкус. Слага се в съд на печката,колкото да се затопли, но се маха преди да е почнало да кипи. Пресипва се в бурканче и това е доза за 1 ден. Аз обикновено като мина покрай него си пийвам по една глътка, иначе по инструкции(при гладуването по Лидия Ковачева и Емилова се препоръчва, тъй като тогава не се приемат лекарства) е по 1 супена лъжица няколко пъти на ден. За деца(по-големи от нашите, разбира се) по 1 чаена лъжичка примесено с вода. А между другото, ако издържаш на глад, аз най-добри резултати съм постигала точно с техния режим на чай и ябълки. И после, въпреки, че си възвърнах свинските навици повече от година почти не мръднах. При мен се очертава край на кърмата скоро и ще направя една седмица на ябълки веднага след това.
Да не си била в Потстдам? Аз на Германия и мразя езика! Мъчих се с него по неволя в езиковата и не ща и да чуя за немски, отбягвам да гледам и немски филми.

Mrs.Petrova, и вашето куче видях! Ха-хаха, ама съм голяма клюкарка!  Embarassed Топката е много интересна. Ние имаме подобно на кучето, но не могат да го хващат още с една ръка, а с две ръце им е по-трудно да задържат нещо малко.

sa4mi4ka, нямам представа за спането. Дъщеря ми съм я слагала да спи така, обаче не помня кога и защо(???).Момчетата спят вече по гръб, хубаво разпънати и не ми е хрумвало да ги сложа така да спят. Сега се сещам, че така са спали само в началото, когато бяха още по 1 шепичка и ги държах да спят легнали върху мен от кеф.

LiNa07, дано не е нищо сериозно!

И да се ожалвам каква съм патица. Тръгнах да преобувам бебетата и видях,ч е имам само 3 памперса! Дано добутат до 5 часа с тях да си дойде каката, че не ми се излиза изобщо в пълен състав. В краен случай вадя от бархетните пелени(които ползвах за хавлийки) и почвам предсрочно  Joy

# 179
  • София
Не в Саарбрюкен, което си е направо най- на юг за Германия, на границата със Франция. Аз немски не говоря...Simple Smile труден ми е, а не положих никакви усилия....уж съм го учила като 2-ри език в училище ама хич не го научих (малко ни беше лабава учителката и редовно бягахме да пием кафе - сега са ме пита някой защо не си стоях на гъза да го науча).  Ще пробвам рецептата като малкия заспи за следобеден сън. Ох нали щях да правя диетата с варените яйца - чист глад...ама като зех да се разболявам и бих отбой, че бях много замаяна и без друго, остана и гладна да съм. Преди сякаш можех да гладувам ама сега не знам ще се справя ли. Все пак дете имам да гледам и по цел ден съм си в нас...много е трудно като си стоиш вкъщи....ако си тичах по работа нямаше да е така.....Sad искам хубаво времеееееее

Общи условия

Активация на акаунт