Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 857
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив/София
Пипи ние точно така я приспиваме, без да съм чела някъде. В чувалчето , гушната вертикално / тя хоризонтално положение не търпи/, с главичка сгушена на шията на приспиващия. Даже ако много я мята  или се оглежда я прихващам с едната ръка и х-ъткаме или пея о-о-о-о.
като се поотпусне слагаме в кошарата и люлеем и още ш-ъткаме....

Може да има рефлукс без да повръща. Това, че се храни по малко и на често и , че се дърпа от гърдата и се извива, отказва да се храни  също може да са симптоми. Преди нали хълцаше, сега как е?

хихи браво, точно така го казва и тя. Но без люлеене. Идеята е да се научат сами да се приспиват, а шшшткане и потупване са леки помощни методи, неща като люлеене или държане на ръка ги отрича, защото свикват с тях. Както и да е.

вече не хълца толкова, около трети месец спрях да го мисля, значи, че се е оправил. Хълца по 1-2 пъти на ден, ако и толкова. Ами може, но той  не е толкова кисел, а като му познавам характера при най-малкия дискомфорт чува целият град. Бяха му предписали колийф и пробитоик Био баланс, наскоро ги спрях и няма разлика нито в яденето, нито в настроението му.

Ето сега го задържах 3.5 часа от последното хранене (и може би малко под 3 от края му), изяде първите 120 мл като пич, но останалите 40 каквото и да правя не иска- плюе и се дърпа. Може би просто му стига...иначе пробвах с изцедена кърма, за да знам колко изяжда, но изцедих 100, останалите ги имах от преди това

# 526
Имам спешна нужда от съвет.  Ще ви кажа в каква ситуация се намирам и ви моля да ми кажете вие как бихте постъпили. От утре започвам физиотерапия и лечение с кортикостероиди. Не трябва да кърмя през това време. Лечението ще продължи 15-30 дена. Чудя се дали да се цедя с цел поддържане на лактацията или да започна опити за спиране на кърмата. Много ми е гадно и все ми се плаче... кажете ми вие какво бихте направили.

# 527
Здравейте и от нас Simple Smile
Такаа, от къде да започна.
Явно доста сте с чувалчета. Аз заради неуспешния опит с каката и изобщо не съм и мислила да взимам, но може би ще пробвам как ще му понесе. Не ми беше ясно дали сеизползват със или вместо друга завивка.

Линията на коерма ми си е много голяма, няма как да я загащя  освен ако не е цял бански. Тя си е до под гърдите и около пъпа даже е ина страни от него. Бе много силна пигментация имам, явно си е различно при всеки.
Приспиването ни е обратно на вашите. В началото само изправен с глава на рамото, сега вече дава да го държа легнал и така даже по-бързо се унася.

Борда на количката според мен е полезен, когато детето е по-голямо и не му стават вече коланите или не ги иска. Или когато започнат да се опитват да се надигат им е удобно да се хващат за него.

Аз снощи уцелих някаква бонус програма. Приспах всички по два пъти. Първо каката, после малкия. Той заспа и тя се събуди, докато я приспя вдигна такава врява, че той се събуди и хайде пак нея, после пак него. Това от 8 до 23:30. Добре, че нощес беше 1 идея по-добре положението.
Сигурно вече всички сте навън, завиждам ви. Ние си стоим у дома,ч е каката съм я инсталирала на инхалатора и не искам да излиза с отворени дробове навън в чистия софийски въздух.

elliee супер си! Напомняш ми на мен с голямото дете. Много зор, но ставаш като робот и се стягаш за да успееш. После се връща и става супер, а като знаеш колко трудно е било и си се справила е още по-хубаво. Аз поне така го чувствам.

Фиона нещо не мога да си представя бебетат още във ваната с по-големите си братя/сестри. Поне когато могат вече да седят и в онези пластмасовите като столчета за беопастност - да не се изсулят във водата.
Подсеща ме обаче да се оплача, че ми е трудно да го къпя вече. Като опъне крака и стои прав. Едвам успявам да го накарам да ги свие за да го вкарам вътре. Много цирк и разсейване, и после пак става и така се пробваме няколко пъти кой-кого.

# 528
  • Пловдив/София
Имам спешна нужда от съвет.  Ще ви кажа в каква ситуация се намирам и ви моля да ми кажете вие как бихте постъпили. От утре започвам физиотерапия и лечение с кортикостероиди. Не трябва да кърмя през това време. Лечението ще продължи 15-30 дена. Чудя се дали да се цедя с цел поддържане на лактацията или да започна опити за спиране на кърмата. Много ми е гадно и все ми се плаче... кажете ми вие какво бихте направили.

Лина, спокойно  Hug кърмила си почти 6 месеца, това е повече от добре за бебо. Дори да спреш да кърмиш, си му дала най-добрия старт в живота.
В днешно време АМ са с толкова подобрена формула, че даже са полезни, понякога дори подобрени спрямо кърмата(особено ако не се храниш добре). Аз съм много доволна от ХИП- акото си е като на кърма, не мирише, има пробиотици и всякакви витамини.
АМ има и страшно много плюсове- знаеш точно колко изяжда детето, има по-стабилен режим, по-спокойное, спи повече. И ти можеш да пиеш и да ядеш ккаквото си искаш и да оставиш детето за цял ден на някого  Wink

От друга страна ако си много мотивирана да кърмиш аз бих предложила да поддържаш лактация като за два пъти на ден. Да се изцеждаш сутрин и вечер. За няколко дена млякото ще се регулира и няма да усещаш напрежение през деня. И без това бебоците скоро ще заместят 1-2 дневни хранения, още 1 заместваш с АМ и да остане кърмене сутрин и вечер.

Мисля, че аз бих избрала този вариант- нито да отбивам окончателно, нито да се мъча и изнервям да поддържам пълна лактация на 3 часа и да изхвърлям после.
Но дори да решиш да не се цедиш изобщо, пак ще те подкрепим, ти си знаеш най-добре кое ще направи и теб, и бебето спокойни. Hug

Стискам палци и много те гушкам, че ми звучиш отчаяна, а на практика няма нищо страшно. Аз също искам някъде в този период да намаля кърменията постепенно до 2 на ден, без да има медицинска причина. Засега планът ми е да замествам 2 хранения на ден с АМ„ така гърдите ми ще са по-пълни за останалите хранения, после като заместя и обедното с твърда храна и ще останат 2-3 кърмения дневно.

# 529
Пипи2013, безкрайно съм ти благодарна за коментара! Наистина ми подейства успокояващо и мотивиращо. Аз и сега дохранвам с АМ, но ползите от кърмата са незаменими. Благодаря ти за съвета да поддържам лактация за сутрешно и вечерно хранене.  Честно казано, толкова съм се ошашкала, че и през ум не ми е минал такъв вариант.  Благодаря ти още веднъж!   Hug

# 530
LiNa, напълно подкрепям написаното от Пипи. И моят съвет е да поддържаш някакво малко количество кърма и да не се вманиачаваш в цеденето. Имай предвид, че това си е доста дълъг период и ако трябва да цедиш на 3 часа в един момент ще ти писне и ще се откажеш изцяло. За това по- добре всичко да е с мярка. И да не успееш, не се притеснявай. Ти с кърменето до момента си дала добър старт на твоето бебче. Първото ми дете го кърмех до шестия месец и смея да твърдя, че е сравнително здраво дете. Почти не се разболява, освеен от разните му там шарки и скарлатини, банални градински болести. Така че не го мисли много, а сенсъсредоточи в лечението. Бебо трябва да има здрава майка. Успех! С теб сме!

По- нагоре посочих линк с един много хубав борд, но не съм видяла, че е втора ръка. Не мога да намеря същия нов. Някой, ако може да ми помогне. И тук ще го приложа http://bebecomfort.co/index.php?route=product/product&product_id=819

# 531
 kremolin, благодаря ти!  Hug

# 532
  • София
Аз като жена която не се справи с кърменето също ще ти кажа, че ако почнеш да се цедиш на 3 часа ще се побъркаш. Аз лично издържах 40 дни от който две седмици хвърлях в мивката и тогава демотивацията беше пълна. Вярно е, че тогава храненията бяха 8 и съвсем не ми достигаха нервите. Но макар моя бебо да не получи особено много кърма и по-лошото коластра, за което страдам най-много....спрях да го мисля. Здрав е, расте, до този момент не бих казала че показва признаци да се разболява повече от кърмените...аз скоро бях болна и си викам няма как да не го заразя, че хич не го пазех, но не се зарази. По-корав е от майка си...и ваксините понася без всякакви отражения.
Та искам да кажа да не изпитваш някаква вина.....нито ще си по-лоша майка, нито някой има право да те обвинява. Важното е да си здрава...и без това започваме захранвания, така че до 3 месеца някъде децата ще останат на само две млечни хранения. Това е от мен...майка на бебе само на АМ.

# 533
Astined, благодаря за подкрепата.  Hug Както и kremolin предположи, притеснява ме точно това, че ще трябва да се цедя на три часа и после да го хвърлям, което наистина е доста демотивиращо и кой знае колко рев ще изрева.   Виж два пъти на ден е друга работа.   Laughing
Момичета, благодаря ви още веднъж за съветите, помогнахте ми да се мобилизирам и да взема решение - утре сутринта ще я накърмя преди да започна лечението и после ще се цедя основно сутрин и вечер. Пък "каквото сабя покаже".  Hug

# 534
LiNa07 аз баткото кърмех и дохранвах с АМ някъде до 6-7 мес.  На два пъти ми се наложи да пия АБ и спирах кърменето и цедях. Първия път беб беше на 1мес., псувах и хвърлях  Crossing Arms Вторият път беше малко преди края  на кърменето, но аз отдавна бях минала на кърмене основно сутрин и вечер/ е и през нощта май , не помня  ooooh!, но мляко пиеше нощем до 2г./ Цедях 2-3 пъти дневно.
 Защо не са ми изписали АБ съвместим с кърменето , нямам спомен / в Шумен бях тогава  Wink/.

Към днешна дата - моята ситуация / евентуална алергия при бебка/ искам да задържа лактацията максимално дълго в периода на захранване.

15 дни не са много, според мен опитай с изцеждане. Дори и да намалее кърмата, ако после бебка има желание да суче пак ще се възстанови. Успех  Hug

# 535
Lina само гледай да си позитивно настроена към ситуацията. Не се отдавай на негативни мисли и чувства и ще се справите много добре и ти и бебето. Hug

На мен малко със закъснение ме зачовърка един въпрос. Онзи ден на консултацията малкия го измериха 7850г и 72 см., което е супер. Обаче сега се замислям, че той просто си се роди голям и за това върви големичък. Ама дали е достатъчно голям? Не знам и аз защо ме загложди това. Реално е наддал 3350г и 15 см. Това са мерки 5 дни преди да направи 5 месеца. Кажете моля ви вашите с по колко са порастнали за да сравня, като уточните дали това са размери за 5 или 6 месеца, че да не се объркам съвсем.

# 536
  • Пловдив/София
Лина, забравих да кажа, че две кърмения на ден доколкото съм чувала са напълно достатъчни за имунитет (даже и едно). Така че смело напред и успех с лечението! Много се радвам, че съм те успокоила малко, обикновено аз съм за успокояване в тоя форум  Laughing

И като споменах себе си, няколко думи за моите нерви и проблеми, за който му е интересно  (скривам, да не ви занимавам всички) .
Скрит текст:
Аз нали все си правя сама психодиагностика и терапия  Laughing Първо открих, че заради лесния ми и успешен дотук живот, приемам сега всеки "провал" (а като ревне и се изнервя, го считам за провал) много тежко. И все се жалвам за промяната с детето как е разбила идеалния ми живот.. Но Coming 2 life ме стреснан с един коментар и реших да се взема в ръце и да се насладя на остатъка от майчинството. Не мислете, че дотук бях нещастна, 90% бях спокойна, но другите 10% ми разказава играта както никога досега...

както и да е, мисълта  ми е, че си поставих план за идните седмици. Още не съм го написала, но грубо идеята ми е (почти) всеки ден да правя нещо ново и приятно (с или без бебо). Може да е обиколка на книжарница в мола, разходка в по-далечен парк, гости на приятелка, плуване и т.н., но да не е едно и също ежедневие вкъщи и кварталния парк- това ме побърква. И съм си забранила викане и плачене. Засега вече четвърти ден се справям, само вчера се ядосах малко, защото не можех да си намеря телефона 10 минути, а бебо беше вече  в космонавта и се скъсваше от рев, кучето пък молеше за разходка, а нямаше как да го взема и обикалях апартамента тичешком със стола за кола на ръце и ми дойде в повече, но викнах само по кучето и после си мислех глупости в колата, пак е напредък- без сълзи. А,  и други цели за годината- да си наредим апартамента по наш вкус, че вече години наред все нещо липсва и да сваля килограмите от преди бременността до май месец. Плюс, че спазвам някои неща от книгата за родители и така имам малки и големи цели всеки ден. Трябва да стана психолог аз да правя и на външни хора терапии  Laughing

А, искам да се извиня за грешките- като си гледам посответе, пиша като с краката, но все бързам или съм с бебо на ръце, дано не ви дразни много   bouquet

# 537
ymemansi моя младеж на 5,5 мес. като го мерихме беше качил от раждането 4 кг. и 22 см.

# 538
Искам и аз да благодаря на Пипи, кремолин и Астинед, защото и на мен ми идваше в дни да спра да кърмя, да дам АМ особено вечер и да знам, че ще спи нощем  това да е. Дори майки в квартала, които не са кърмили ми викат няма ли да спираш вече, не ти ли  писна денонощно да кърмиш и да нямаш свой си живот, но като се сетя колко нерви бяха с това да имам и кърмя до днешна дата( на 30-ти Дани прави 6 месеца), че не мога да го лиша от това нещо-кърмата....

Бебо се роди 3300, 50 см, сега на 5 месеца и половина е 7800  кг, 70 см.

# 539
  • Точно където трябва
За сантиметри ще ми е трудно да напиша, но ето кг. по месеци:
3360-4370/тук свалям 180гр., че беше с боди и пампа/-5580-6700-7370-8000-8700/измерена вчера от мен, утре правим половинка годинка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт