Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 823
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Добър ден,мами!
Пипи, и моят бебчо си мята ръцете и рита с крачета често когато заспива,ако не е по корем.най-често вечер по време на кърмене в легнало положение и мятането се превръща в удари по мен.прави го и докато си играе и се удря с играчките/чесалки,та му ги подбирам да са по-лекички.аз също съм си мислела за невролог.
Ива,крачетата са ни потни,независимо с какви чорапки е,а главата му се поти когато спи гушнат в мен и се опира в кожата ми.
От няколко дни имаме промяна в режима на акане.преди го правеше всяка сутрин,понякога и следобед   #Crazy и си беше като по книга,но от както яде тиква,ака през ден.
За съня -бебко спи от 22 до 10 като се буди за кърмене.Но през деня няма никакъв режим и заспива когато му се доспи за не повече от час. Обикновено преди хранене дремва по 30мин.
Но никога не е спал по 1-2 часа,независимо дали е навън или у нас. А би било хубаво😉

# 631
Благодаря за отговорите Simple Smile!Имах леки притеснения относно потенето,но сега се върнахме от педито и тя ми каза,че няма никакво съмнение за рахит и се успокоих Hug.

# 632
Благодаря много, ще взема да проверя сега къде има добри мамолози:)
Запазих час за малкия за този четвъртък за очен, защото все повече лятото оче е по-затворено от дясното. Дано не е нещо сериозно.

Компреси не съм пробвала, но ще видя дали ще помогнат. Благодаря.

С това акане сме с голям проблем, пак 3 дни не е акал. ЗНам, че е от новата храна, ама гледам как се напъва и се мъчи, а с тези клизми ме е страх да не привикне и да не станат лениви червата. Другата седмица почват сливи, наистина в тях ми е надеждата:)

# 633
  • Пловдив/София
Пипи2013, мерси за отговора! Ще потърся инфо и ако попадна на нещо ще кажа, защото предполагам доста от нас ги вълнува точно този проблем дали 1-2 хранения с кърма на ден биха били задоволителни. Защото ще е голямо чудо да възстановя количетсвата както бяха едно време.  Tired

Ами чувала съм го от много места, че кърмата е един вид лекарство дори един път на ден, но ако намериш правдободобен източник дай насам Wink

Днес имахме ужасно предиобедно заспиване- над час съм опитвала, а то рев, рев...Накрая му дадох вода, пуснах сешоар и сигурно изморен от рева се успокои. Мисля вече на режим да ни е само яденето, спането- ще се ориентирам по бебето. Знам, че е добре поредността да е сън, ядене, игра, но ако се събуди 30 мин по-рано, мога просто да го задържа да не яде. Спане под график при нас явно не се получава...

Инак да се похваля, че откакто сме на около 3.5 часов режим, хапва добре. Около 120-140 грама, което пак е под нормата, но повече от преди и явно за него си е ок. Като минат и над 3 часа имам достатъчно кърма и сме само на едно хранене с АМ вечер (понякога и без него). Дохранване опитвам- не иска.

Опитвам се да въведа следния режим на хранене, кажете дали според вас е ок за бебе на 5.5 месеца:

-първо ядене към 5-5.30 ч, после спи до към 7 и правя грешката да му дам да суче и после в 9 не иска. Затова мисля да махна яденето в 7, нека стане и поиграе гладен, после подремне и да яде чак в 9.
След това 12.30, 16, 19.30, заспива към 20.30 и 22.30-23 ядене в просъница.

После между 23 и 5 се буди честичко, през час, рядко два, а след 3 през половин, но го приспиваме с тупкане, шшш-кане, биберон и ако много плаче- гушкане. Вече 4 нощи сме така и според мен не е толкова гладен, буди се просто защото не може да си прави хубаво пълния цикъл на съня (и денем е така- на 45 мин трябвс да приспивам).

Но дали като продължаваме да не го храним преди 5 ще се научи да спи, защото ако месеци наред се буди така, то няма голяма полза от неядането (освен, че коремът почива)? Има ли някой, при който се е получило така?

# 634
LiNa07, понеже събирам 120 мл преко сили за 1 денонощие държа една чашка на авент в дъното на хладилника и доливам. И 5 капки да са ги наливам. Иначе В периода, в който цедях и хранех, цедях директно в шишетата. Цедя в големите на Авент, та да поберат цялото мляко от едн гърда, слагам капачка, разбивам го да се обърка, след това пресипвах в малки шишета и така го държах готово за затопляне. Не съм замразявала от няколко месеца. Иначе отделях си порцииките от едно цедене и остатъка го изливах в контейнери. Тогава имах голям излишък и ползвах стерилни бурканчета от аптеката(40 ст.), че авентските чашки са ми ограничена бройка и са доста по-скъпи.
Ще ти дам и непоискан съвет. Ако се наложи да цедиш и да храниш с шише, въведи си стриктен режим и цеди по режим, а не когато детето се храни и спрямо него. Аз направих така и кърмата ми бавно и неусетно намаля. Сигурна съм, че най-основната причина е, че цеденето не беше регулярно , а се водех по децата. Според консултантката по кърмене, до която се допитвах, не трябва да намалява кърмата, ако си цедиш регулярно.

Пипи, а детето издържа ли по 3,5 часа пауза след кърмене? Защотщо това ми изглежда голям интеревал след кърма.

gretalinka, дано не е нещо сериозно с оченцето на дребосъчето!

# 635
  • Пловдив/София

Пипи, а детето издържа ли по 3,5 часа пауза след кърмене? Защотщо това ми изглежда голям интеревал след кърма.

gretalinka, дано не е нещо сериозно с оченцето на дребосъчето!

Ами издържа, не е имало от големите ревове от глад (или може би като са по-големи не реват така вече? Има едно характерно приплакване като е гладен и посяга към блузата ми). То понякога е на 3 часа, казвам само каква ми е целта, още не сме точно така. Но да не е под 3 ч. Само така мога да го накарам да яде с апетит, а не да хапне 2 мин и после да се дърпа и мрънка. Гледам освен това около 1.5-2 часа след ядене да заспи и последния час го проспива и си яде като се събуди (не винаги се получава де). Абе мисля си като започнем да излизаме по цял ден по разходки ще е по-лесно,  в количката спи и мога да му определя каквито искам часове за спане Simple Smile)

# 636
  • София
Абе все ще коментирам ама го оставям.....за този режим спане, ядене, игра...ами при нас е по-скоро обратното... след ядене спим, а после играем до преди следващото хранене. Не винаги, но по-често точно така ни се получава. Още повече, че като се е нахранил не ми се иска да се впускаме в игри, че ще повърне. Той вече оставя ли го и се е обърнал по корем и почва едно напъване да пълзи при което си натиска много коремчето. Ето сега в 13 обядвахме и сега заспа. Съвсем малко беше буден, но не го приема като игра. За мен е някак по-добре да заспива след храненето, но пък не съм чела нищо по този повод, защото съм доволна от режима ни, а и аз не приспивам детето, то само си заспива. Явно си е до дете....

# 637
  • Пловдив/София
Астинед, просто имаш дете тип "ангелче" (според книгата, която коментирахме, бебетата са няколко типа- ангелче, бебе по учебник, енергично, сърдитко, докачливко). При ангелчетата всичко става лесно, заспиват сами, ядат, усмихват се и почти не плачат. Така че половината  от нещата, които коментираме, не можеш да ги разбереш и можеш само да се радваш за което. Така си мечтая следващото ми бебе да е такова, макар че с щурия батко пак няма да ми е от голяма полза...

А идеята на този режим май е да не се учат да заспиват само с кърмене, че е проблем при много деца до след годинка даже, затова яденето да е след сън.

Ето сега за първи път не можах да се сдържа и се ядосах (а от 10 дена съм на самодициплина и само стискам зъби). Отново време за заспиване, кисел ми е, иска постоянно внимание- при него това са знаци, че му се спи. И отново в другата стая като отидохме и започнах- музика, чувал за спане, гушкане- се започна бесен, див рев...Не мога да изтърпя отново час рев и просто се отказах, да спи когато си иска. Върнах го в хола ревящ и сам се успокои като се заигра с нещо. Сега си помрънква. След малко идва свеки и купонът ще е пълен, бебо реве, аз бясна, еми да се оправи с него както може.

# 638
Ох,а аз искам вече да е хубаво времето и да излизаме,имам чувство,че му е супер скучно,колкото и да гледам да му намирам все разнообразие и даже днеска ми се струва един оклюмал и поспива често-вече 2или 3 сън прави,макар за по малко ,сега се надявам да е по-продължителен обеден,макар че нямам да имам време да легна до него-тогава се получава..Между другото му от 2 дена пробвам нов режим-правим голямото спане наобет(2 часа поне) след 12,а не след 3 както беше..така е  от 2 дена ,но после ми заспива пак към 6 и снощи спа от 6 до 9  baby_neutral..викам си мале с 2 големи съня от по 2-3 часа цяла вечер няма да спи-да ама заспа от 11 до 8.30 почти непробудно-събудихме се с диди по корем на спалнята,само глезените му бяха в кошарата Joy,не знам как е допълзял насън ..та явно правилно казват,че ако детете не спи през деня, не иска и през ноща..дано да продължава така...

# 639
Пипи като те чета, стегнах до един извод (надявам се да не се засегнеш, съвсем добронамерена съм и откривам малко себе си на моменти) - изнервяш се, защото детето не се държи както искаш ти и не прави нещата, когато решиш ти  newsm78
И аз съм така на моменти - решавам, че му е време за сън (а той е решил друго) и като не заспи се ядосвам  #2gunfire. После ми минава, играем си и като почне да търка очи, го приспивам за 2 мин. И в последно време все по-малко се ядосвам  Peace. Ето, четеш книга (аз също си я купих hahaha hahaha), искаш да се държи както пише нам - е да, ама явно не иска  newsm78. Пробвай го без да му налагаш режим няколко дни, според мен сам ще си направи, ако му позволиш  Peace.
Ох много дълго стана  newsm78. Трябва пак да си направим една среща, да оклюкарстваме бебетата  hahaha Joy
В тази връзка -  danny_p къде сиии?

# 640
Пипи като те чета, все едно пишеш за мен и малкия. И при нас е същата ситуация. Не спи през деня у дома, иска постоянно внимание. Реве като не го гледам, не му говоря. Не се заиграва с нищо...нищо не мога да свърша с него. Една пералня не мога да просна...ужас.
Но все се надявам като поотрасне да е по-лесно, но тогава пък започва да ходи или лази, пак няма да е лесно:)

# 641
  • по пътя
Астинед, просто имаш дете тип "ангелче" (според книгата, която коментирахме, бебетата са няколко типа- ангелче, бебе по учебник, енергично, сърдитко, докачливко). При ангелчетата всичко става лесно, заспиват сами, ядат, усмихват се и почти не плачат. Така че половината  от нещата, които коментираме, не можеш да ги разбереш и можеш само да се радваш за което. Така си мечтая следващото ми бебе да е такова, макар че с щурия батко пак няма да ми е от голяма полза..

Стана ми интересно за тази книга-моят юнак май е сърдитко или докачливко-за тях какво пише? Ангелче не е със сигурност, дъщеря ми беше тип " ангелче". Спеше по цяла нощ, сама заспива, по цял ден се усмихва, кротка. Е, сега нещата са малко по-различни Grinning

# 642
Тука съм, тука съм Simple Smile ама се хванах да чета едни супер интересни книжки и не ми остава никакво време да пиша. А при нас има доста нови неща. Дреб започна да се обръща от гръб по корем, но още не може да измъкне ръката отдолу. Като е по корем и с опора се задържа на ръчички. Също като му държа краката  вдига дупето и почти пълзи Simple Smile опитва се също да се вдига от полулегнало положение, даже успя вчера няколко пъти, но после изпада напред или настрани. От миналата седмица му давам картоф и го понася много добре, но му е по-вкусен като го смеся с кърма, не с ам. От вчера давам в кашата пюре от ябълка и круша и днес си изяде цялата каша! Досега не му се беше случвало Simple Smile

Също си смени режима - прави по-дълъг сън следобяд и сутрин и вечер по малко. Пипи, аз бесния рев го получавам когато го приспивам, а на него не му се спи. И дреб спи след ядене, не преди.

И аз искам среща Simple Smile ние сме навън всеки ден, защото иначе следобеден сън няма...

# 643
  • София
Аз знам, че имам ангелче ама не се настройвай Пипи че ще е все така и за второ ще ти е трудно с това палаво дете, защото може въобще да не е палав. Даже обикновено казват, че "ангелчетата" стават "дяволчета" и обратното. Не се настройвай от сега Simple Smile То пък мен това дете като ме свикна на лесно, не знам за следващото ако не е толкова кротко как ще се справя. Общо взето за сега сме както е била свекито. ММ е големия син и е бил супер кротък, а брат му я е подлудявал и често е казвала, че ако първо се бил родил брат му нямало да се навие на второ Simple Smile Та нямам никаква гаранция за следващото, но то каквито и да са децата си изискват грижи и като станат повече съвсем. Аз затова свалям шапка на мамите тук с три деца....евала...

Днес ФБ групата си прави също среща - Софиянки де...ама аз май докато не се оправи времето, за да се видим в някой парк, не виждам как да се включвам. Страх ме и то това грипно време да обикаляме по молове....и с повечко хора. Искам да го опазя за ваксините, че многооооо искам да се свършват....поне синфлорикс и пентаксима де....

# 644
  • Plovdiv, Bulgaria
Пипи не се разстройвай. В крайна сметка книгите представят нещата в идеалния вариант, който пък може да не е идеален за теб и детето ти. Всичко е полезно до момента, в който не почне да създава повече неприятности отколкото ползи. Вземи нещата, които харесват на теб и на бебо, а това което не ви понася просто не го прави Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт