В момента чета... 35

• 49 028
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
О, четеш бижу! Надявам се, че ти харесва, книгата е страхотна!

Страхотна е, наистина!

# 61
Благодаря на Сиси за новата тема   bouquet

Прочетох "Момичето от Хавана" - Колин Фалконър , и страшно много ми хареса . Интересно ми беше да чета за свалянето на Фулхенсио Батиста от поста на държавник и възкачването на Фидел Кастро . Доста размирни времена са били и много атентати и жертви е имало в Куба. Но това е книга за голямата любов , единствената , която нито времето , нито обстоятелствата може да промени и заличи . 5/5

На хартия ще започна коледния ми подарък от Кости  Heart Eyes  Hug  

А на четеца започнах

# 62
Благодаря, Сиси ♥♥ ! Simple Smile

Благодаря, _dexter_! Simple Smile

# 63
  • София
Завърших старата година с "Цар Плъх". Впечатлена съм, невероятна книга!
Сега започнах "Тай-пан". Започва още по-обещаващо.  Heart Eyes

# 64
  • Belgium
Приключих най-после "Миниатюристът" - доста съм раздвоена в мнението си. Имаше ужасно много препоръки и хвалебствия за тази книга (не във форума), както и хвалби как била най-продавана и т.н.

Аз не не съм в особен възторг - до средата (над 200 страници) беше ааадски мудна, почти нищо не се случваше, а преживяванията и мислите на Нела (главната героиня) се повтаряха по няколко пъти. Тайните, които крие семейството са лесни за разгадаване, така че не бих казала, че присъства и особен елемент на изненада, въпреки че е ясно, че не това е целта на романа. Има и някои твърде натуралистично описани сцени за моя вкус. Също така на мен лично би ми било много по-интересно да науча подробности за международната търговия на Холандия от XVII-ти век, защото не знам почти нищо за тази страна от периода на нейното най-голямо могъщество. Но това в книгата не се случва, защото повествованието се води от името на жена.

Като плюсове бих отбелязала добрият и четивен стил на авторката, както и края на книгата. Само заради него не съжалявам, че я купих и прочетох. Като цяло мнението ми е, че спокойно може да се пропусне.

Започнах автобиографията на Motley Crue - няма обаче да се спирам подробно на нея, защото съм забелязала, че тук няма особен интерес към биографиите, още по-малко към музикалните  Laughing

# 65
Лу, благодаря за мнението ти. За N-ти път се затвържава убеждението ми да подлагам винаги на съмнение / с 90% вероятност да не е обективно, а чисто поръчково / мнението на определени литературни гурута и разните им там пиаровски "блогове" на хранилка на издателствата.

Вие тук сте ми най-добрият критерий.

# 66
  • Belgium
Миж, тук съм съгласна с теб  Laughing

Мнението на "гуруто" и последвалия хайп определено са пристрастни и не съвсем обективни  Wink

# 67
Май стана добре , че не съм взела "Миниатюристът" от промоцията на Сиела , прекалено много се двоумях и не я взех , може след време да я прочета , ако я има електронно иначе се въздържам да я закупя на хартия .

# 68
За много години, момичета - много здраве, щастие и късмет пожелавам  Hug!

Svet65 Hug! Много се радвам, когато моя книга си намери дом, където да я обичат и ценят както заслужава Simple Smile!
Аз от няколко дни чета "Златната чаша" на Стайнбек. Малка книжка с разсъждения за мечтите, преследването, постигането им и удовлетворението (или липсата му) когато се осъществят; за празнините в душите на хората и разните начини за запълването им; за промените в човека, които настъпват по жизнения му път - изобщо всички онези типични теми за Стайнебек, заради които го харесвам толкова много. Не е най-добрата му книга, но въпреки това четенето й е удоволствие за мен, но аз по принцип съм безкритична към любимите си писатели  Laughing Laughing.

# 69
Здравейте, в момента чета "Снежният човек".  В началото съм, но доста съм заинтригувана.

# 70
Май стана добре , че не съм взела "Миниатюристът" ...

Проблемът не е в това, че подведени от въпросните продажни блогове /-ландии и не само/ сме взели книга, която не струва. Двайсет лева къде не отишли  Laughing
Проблемът е, че подвеждайки много пъти хората с необективни и платени рецензии, при следващото хвалебствено ревю е възможно да пропуснем и стойностна книга.
Затова не уважавам литературните "гурута" и нищо не е в състояние да промени мнението ми за тях  Laughing
Просто доста пъти бях подвеждана, за да им хващам вяра вече  Naughty

# 71
  • Ямбол
Още като видиш Сиела и бягай надалече.

# 72
Прочетох "Снежния човек" на Несбьо. Книгата определено ме държа в напрежение, накара ме да направя абсурдни предположения за убиеца и накрая се изненадах. Което е абсолютна червена точка за книгата  Wink Задържа ми интереса докрай.

Какво не ми хареса - имаше малко миш-маш от персонажи, някак си докрая не бях съвсем убедена за някои кои са, за какво отговарят и за какво се борят, може и при мен да беше проблемът. Но много от героите ми останаха чужди, просто бяха повърхностно представени. За повечето персонажи това беше добре, няма смисъл да се задълбава, но поне за по-главните герои, за да се избегне ефектът от "миш-маш". Вярно е, че ефектът се търсеше другаде, и той за мен беше постигнат, а не в задълбочаване на житие и битие, но все пак. Имаше моменти, в които се питах какво чета всъщност - секс сцената в началото беше доста зле описана, направо евтин чиклит  Crazy  ooooh!

Но описанията на студената и снежна Норвегия ми бяха точно в настроението, сега е времето да прочетете този трилър по-скоро 4* от мен в ГР  Peace

Но някой, който я е чел моля да ми каже (спойлер, не чети!) -
Скрит текст:
кой по дяволите беше този, който се бореше с плесенните гъби и всъщност за какво се бореше?  Rolling Eyes А и до сега ми е мъгла как човек, полицай, занимаващ се с убийства, пуска някой ей така в жилището си, дава му ключове, връща се - бутнал му половината стени, няма проблем, после му ги оправил... Домоуправителят не е чувал за такъв, но Хуле пак не проявява никаква инициативност да разбере кой е! Сериозно?

Мисля да започна Тери Пратчет "Вещици в чужбина".

Последна редакция: пт, 02 яну 2015, 16:52 от Мъ℘♥Мяɣ

# 73
  • Кърджали
Мъ℘♥Мяɣ, тоя гъбар май е загадката на книгата. Всеки това пита, включително и аз докато четях книгата Simple Smile И на мен ми дойде някак си свръх наивно и глупаво да пускаш непознат в къщата, да ти ровичка, пък накрая всичко така сякаш го е нямало. /само една бележка/... Иначе ми хареса книгата, от отдавна не бях чела книга от този жанр, добре ми дойде.
Приключих годината с "Човек на име Уве" /нея, заедно със "Снежния човек" ги четох почти заедно - едната на таблета, другата - в хартиен формат.И почти заедно си ги довърших/. Хубава книга - предизвикваща усмивки, иронията с навиците на хората днес, меланхолията и старецът - темерут. Доволна съм, че си я купих.
Бях започнала и "Оскар и розовата дама". Сигурно тази нечер ще я довърша, и смятам да продължа с Мюсо и "Ще бъдеш ли тук". Бях я започнала но покрай горепосочените две отиде малко на заден план.

# 74
  • Пловдив
Прочетох "Истината и други лъжи" и съм впечатлена  Peace
Започнах трилогията на Маркъс Зюсак - "Аутсайдерът", засега ми се вижда по-малко ангажираща емоционално от "Крадецът на книги" и "Аз съм пратеникът", но да видим...  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт