В момента чета... 35

• 48 819
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Привет и от мен!

Затворени у дома с децата заради лошото време, всеки се развлича с онова, което му е приятно. Аз - с четене. Но тъй като около мен няма много четящи (децата са малки, а съпругът ми е твърде зает), рядко имам с кого да споделя впечатления.

Чета "Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес. Харесвам автора. Допада ми и безпощадната му бруталност, и съвсем лекото чувство за хумор, което тъничко се промъква на места. Единственото, което ме затормозява в книгата, е прекалено големият брой действащи лица и повтарящите се имена. Прочела съм малко по-малко от половината, а вече взех да обърквам всички Аурелиановци, Аркадиевци и пр. Трябваше да си направя родословно дърво... ooooh!

Иначе от началото на годината изчетох "Норвежка гора" на Харуки Мураками, "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин, както и четирилогията с Патрулите на Сергей Лукяненко ("Нощен патрул", "Дневен патрул", "Сумрачен патрул", "Последен Патрул"). Сега сигурно ще кажете, че съм литератрен помияр заради тоталното безредие и микса от всякакви стилове, но да, такава съм. Просто четенето ми харесва и общо взето, съм в състояние да прочета всичко (просто книгите, които не харесвам, ги изчитам по-бавно, но задължително завършвам всяка започната).

# 616
  • на североизток от Рая
Чудесна препоръка, Нели! Благодаря!

Приготви се за тъжна приказка, напоена с любов. Просто прелива от любов книгата, но не онази, пошлата, от друг вид е.

# 617
Прочетох "Момичето което бях". Поставих три звзди в ГР . Дали защото я разтеглих във времето и не можах да и се отдам пълноценно,но не ме впечатли особено.
Освен това по някакъв начин ми напомняше на "Парижкия апартамент"... И в двете книги по-вълнуващи и интересни за мен бяха епизодите от миналото и някак скучни ми идваха преходите към настоящето.
Въпреки всичко,книгата е приятна.  Peace

# 618
  • Bulgaria
Привет и от мен!

Затворени у дома с децата заради лошото време, всеки се развлича с онова, което му е приятно. Аз - с четене. Но тъй като около мен няма много четящи (децата са малки, а съпругът ми е твърде зает), рядко имам с кого да споделя впечатления.

Чета "Сто години самота" на Габриел Гарсия Маркес. Харесвам автора. Допада ми и безпощадната му бруталност, и съвсем лекото чувство за хумор, което тъничко се промъква на места. Единственото, което ме затормозява в книгата, е прекалено големият брой действащи лица и повтарящите се имена. Прочела съм малко по-малко от половината, а вече взех да обърквам всички Аурелиановци, Аркадиевци и пр. Трябваше да си направя родословно дърво... ooooh!

Иначе от началото на годината изчетох "Норвежка гора" на Харуки Мураками, "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин, както и четирилогията с Патрулите на Сергей Лукяненко ("Нощен патрул", "Дневен патрул", "Сумрачен патрул", "Последен Патрул"). Сега сигурно ще кажете, че съм литератрен помияр заради тоталното безредие и микса от всякакви стилове, но да, такава съм. Просто четенето ми харесва и общо взето, съм в състояние да прочета всичко (просто книгите, които не харесвам, ги изчитам по-бавно, но задължително завършвам всяка започната).

Не си литературен помияр...Дори доста книги си прочела за месец.Важното е че си попаднала на интересни попадения ,докато аз продължавам да се влача с Една година в Прованс и се чудя дали да си купя и другите части.Набелязала съм си и Уличният котарак Боб.Бях си приготвила дълъг списък с книги, но мисля да започна с бестселърите от 2012 и т.нИ аз чета различни стилове и автори-така е по-интересно  Peace Hug

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 13:43 от mimioza

# 619
Започнах паралелно "Венецианският договор", но Последствия ми стана доста интересна, та чак ми е трудно да спра да чета и оставих Марина Фиорато за подобаващо свободно време. Не е нещо особено книгата, но искам да знам какво става е какъв е този толкова голям обрат, за който говорят на края.

# 620
аз продължавам да се влача с Една година в Прованс и се чудя дали да си купя и другите части.Набелязала съм си и Уличният котарак Боб.Peace Hug

Аз бих ги купила. Инак в мен би останало някакво смътно вътрешно чувство на неудовлетвореност, защото не съм прочела всичко докрай. Когато чета поредица, предпочитам да изчета всички части една след друга. В противен случай забравям персонажи, случки и други детайли, които може да се окажат важни за разбирането на цялостната история. Никак не ми се нрави да чета незавършени поредици, защото докато чакам да излезе следващата част, прочитам купища друга литература. И накрая, когато дългоочакваната книга най-сетне излезе, съм изпозабравила предишните. Така стана с "Песен за огън и лед" например - четох излезлите пет книги с удоволствие. Но там действащите лица без друго са много, има важни детайли, които трябва да се помнят, за да си обясниш по-нататъшното развитие на събитията. Имам неприятното чувство, че ще трябва да прочета всичко отначало, но ще го направя едва когато излезе и последната книга, та ако ще и пет години да чакам! Crossing Arms

# 621

Аз също продължавам с "Мидълсекс" - очарователна е! По доста странен начин ми напомня за филмите на Жан-Пиер Жьоне с цялата негова Амели-Пулен естетика, най-вече на "Най-дългия годеж", може би заради темите в началото на книгата. Харесвам я много, поне до 200 страница.

# 622
  • Belgium
mimioza, аз не те съветвам да си даваш парите за Питър Мейл.

Книгите не са чак толкова свързани една с друга, освен това се еднообразни и монотонни. Чела ли си една, все едно си чела всичките  Laughing

# 623
Скарамуш, ако знаеш колко ме радваш с мнението си за една от най-любимите ми книги ... "Мидълсекс" е книга за живота във всичките му проявления  Heart Eyes

Аз съм почти на края на "Малкия непознат", очарована съм, книгата ме държи и не ме пуска! Скоро ще споделя мнение!  Crazy

# 624
Реших временно /а може би и вечно - не знам, времето ще покаже  Thinking/ да поизоставя историята за корейската наложница в Китай и захванах "Мнима смърт"  Grinning
След 50-60 страници, глътнати неусетно със сутрешното кафе мога да кажа, че предусещам удоволствието, което ме чака, четейки тази книга, подобно хапването на цял белгийски шоколад  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ако я имаш е електронен вариант, би ли ми я пратила?

# 625
  • Bulgaria
Лу Мерси  Hug
Какво мислите за книгата Уличният котарак Боб.Детска ли е или става за всички възрасти?Понеже съм се насочила към нея и към Хилари Мантел-Вълци

# 626
polina78, на хартия я чета, мисля, че я няма в ел-вариант все още....  Rolling Eyes

# 627
Прочетох "Сняг вали". Както и очаквах, снежните приказки ме стоплиха подобаващо.
Първата (на Морийн Джонсън), ме грабва веднага. Действие, което е пресъзададено чрез думи уникално добре. Не може да се нарече тийн! Играе роля на увод и завръзка.
Втората (на Джон Грийн) , не ми допадна. Много объркана, дори ненужна. Типичната тийн боза.
Третата (на Лорън Миракъл), най-завладяващата. Много добро разказване, голяма детайлност и приятни диалози. Играе ролята на кулминация и епилог. Майсторски разкрити герои и техните чувства. Грабна ме най-много. Вълнуващ край!
За мен заглавието е " Две романтични истории и една тъпа."
Бих ви посъветвалa да прочетете тези приказни разкази. Но побързайте - колкото е по-студено навън, толкова е по-приказно.

Последна редакция: нд, 25 яну 2015, 18:01 от Allexiss

# 628
  • София
Allexiss, хубаво ревю  Heart Eyes ще си ги отбележа   bouquet

# 629
polina78, на хартия я чета, мисля, че я няма в ел-вариант все още....  Rolling Eyes

Ок. Благодаря все пак! Аз живея в чужбина и нямам възможност да си купя книги на хария!

Общи условия

Активация на акаунт