В момента чета... 35

• 48 855
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Набелязана мишена - Марлис Мелтън

# 631
Здравейте, съвсем не съм по темата, но ми се стори, че точно тук ще можете да помогнете с разпознаването на няколко корици на книги. Дори и само една пак ще е от полза. Като 4 и 14 са познати, но другите нищо не ми говорят:
https://d1u1p2xjjiahg3.cloudfront.net/b149435b-3687-4734-9587-49c2069be68b_l.jpg

Благодаря за помощта!

# 632
Прочетох "Малкият непознат", препоръчвам за любителите на мистерии:

https://www.goodreads.com/review/show/1180396243
http://plantabook.in/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82- … 1%81%D1%8A%D0%B7/

Heart Eyes

# 633
Аз съм с:

Допаднаха ми първите му две книги, да видим тази как ще е..
Много ми хареса "Правек и други времена" на Олга Токарчук, прекрасно пише, героите напомянт Стайнбек.. бих прочела и други нейни книги. Peace

mimioza, мога да ти пратя другите части в електронен вид.

Хубава нова седмица! Hug

# 634
  • Bulgaria
Сиси благодаря ,но както виждам от мненията , други части се припокриват
В търсачката написах Уличният котарак Боб , но има доста малко коментари.Някой чел ли я е ?

# 635
  • София
Последните книги, които прочетох са "Нестинарка" и "Тангра и неговият син". Приятни впечатления от съвременната българска писателка.  Peace
В момента чета "Преди да заспя" на Стивън Уотсън и вече съм към края.

# 636
Аз прочетох
 и отново съм възхитена от начина на изразяване на Кармен Мишу. Думите й топлят, попадат там, където трябва. 600 страници е книгата, голям обем, но нито за миг не изгубих интерес, не ми доскуча,  а това при малко книги го изпитвам. Усещането, което имах като четох "Нестинарка", си го припомних с тази книга. Силно я препоръчвам на всички, които харесаха "Нестинарка" и на тези, които мислят, че имат сходен с моя вкус.

Аз също много искам да я прочета.Случайно да знаеш от къде мога да си я купя,понеже никъде не я откривам?

# 637
Прочетох една книга на Изабел Алиенде и много ми хареса. За първи път чета книга от тази авторка  Peace 
Стана ми мъчно за дъщеря и . Интересно е също описанието на събития , разпръснати в толкова години и сяка не пише само за 50 те свои, ами за 1оо те на дядо си пл`с 30 свои

# 638
Здравейте, съвсем не съм по темата, но ми се стори, че точно тук ще можете да помогнете с разпознаването на няколко корици на книги. Дори и само една пак ще е от полза. Като 4 и 14 са познати, но другите нищо не ми говорят:
https://d1u1p2xjjiahg3.cloudfront.net/b149435b-3687-4734-9587-49c2069be68b_l.jpg

Благодаря за помощта!

1.  Nele Neuhaus - Schneewittchen muss sterben
2.  Нищо не намерих...
3.  Nora Roberts - Wie Sommerregen in der Wüst
4.  Margaret Mitchell - Winde verweht
5.  Martin Stade - Der närrische Krieg
6.  Тропинин, Василий Андреевич - Великие художники
7.  Andres Franz, Daniel Holbe - Tödlicher Absturz
8.  Нищо...
9.  Karen Rose - Des Todes liebste Beute
10. Michael Ende - Die unendliche Gelchichte
11. Ronald Wright - A Short History of Progress
12. Картина на Carolus-Duran - Дамата с ръкавицата Единствената корица, която открих, макар че не е баш същата, е Гюстав Флобер - Госпожа Бовари
13. David Mitchell - Der Wolkenatlas... картинката е в долната половина на корицата...
14. J.K. Rowling - Harry Potter und der Stein der Weisen, както всички са се досетили...

Сега, ако обясниш и каква беше целта на занятието...  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 12:47 от ventcis

# 639
... И в двете книги по-вълнуващи и интересни за мен бяха епизодите от миналото и някак скучни ми идваха преходите към настоящето.  Peace

Нези, и на мен това ми прави впечатление в много книги, които се опитват да обединят истории от миналото и настоящето. Винаги "миналото" ми е по-интересно и самата история е поднесена по-добре.  Peace

Прочетох "Отведи ме у дома" на Даниела Сасердоти. Хареса ми. История за загубите, за това как да ги приемем и превъзмогнем и да живеем в мир със себе си. Книгата си има и леко свръхестествен елемент, но поне за мен, беше много добре вписан в общия контекст и също ми хареса.

Започнах "Да чуеш ритъма на сърцето" на Ян-Филип Зендкер. Четох много положителни отзиви тук, във форума и се надявам да ми допадне и тя.

# 640
Здравейте...
Благодаря за помощта!

Сега, ако обясниш и каква беше целта на занятието...  Rolling Eyes

Знаех си, знаех си!  Whistling
ventcis, златен си!  Hug Ще обясня на лични, че съвсем не е по темата. Най-общо - получават се координати.

# 641
Сиси благодаря ,но както виждам от мненията , други части се припокриват
В търсачката написах Уличният котарак Боб , но има доста малко коментари.Някой чел ли я е ?
Aз съм я чела и ми хареса.
Понеже не ме бива в описанията и разказите ти предлагам да продължиш да търсиш коментари, но вместо Уличният котарак Боб, напиши: A Street Cat Named Bob

https://www.youtube.com/watch?v=1Y7gjjwTars

# 642
  • на североизток от Рая
Аз прочетох

Скрит текст:
и отново съм възхитена от начина на изразяване на Кармен Мишу. Думите й топлят, попадат там, където трябва. 600 страници е книгата, голям обем, но нито за миг не изгубих интерес, не ми доскуча,  а това при малко книги го изпитвам. Усещането, което имах като четох "Нестинарка", си го припомних с тази книга. Силно я препоръчвам на всички, които харесаха "Нестинарка" и на тези, които мислят, че имат сходен с моя вкус.

Аз също много искам да я прочета.Случайно да знаеш от къде мога да си я купя,понеже никъде не я откривам?

Ох, ако знаех, щях вече да я имам. Изчерпана е, търся я доста отдавна. За съжаление, не преиздават нищо от авторката. Потърси в библиотеката, може да я намериш там.

# 643
  • Bulgaria
А чели ли сте Вълци на Хилари Мантел ? Това ще е втората книга ,която си набелязах през февруари ,заедно с друга нейна-Доведете труповете ,за която също очаквам мнения

# 644
  • Belgium
mimioza, аз съм ги чела. Да знаеш, че са част от трилогия, третата още не е написана.

Дали ще ти харесат зависи най-вече от това дали харесваш исторически саги. И то сериозно написани исторически саги. С подробности, политически интриги и обрати в действието. За мен например Хилари Мантел пише много по-задълбочено от Филипа Грегъри. Сравнявам ги, ако си фен на Филипа, да знаеш какво да очакваш.  Peace

Сериозно, стабилно четиво, за което трябва да си в съответното настроение.

Общи условия

Активация на акаунт