В момента чета... 35

• 48 851
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Лу, спести ми писане, защото съм абсолютно съгласна с това, което казваш за романите на Хилари Мантел. Въпреки че на мен ми предстои да прочета "Доведете труповете".
Аз съм фен и на Грегъри, но с ясното съзнание, че тя пише по-бързооборотна литература (казвам го в най-добрия смисъл).

# 646
  • Belgium
Вени, точно се чудех дали си чела Хилари Мантел, защото ми се стурваше, че ще ти допадне  Laughing

Филипа си е историческа конфекция и в това няма нищо лошо. Не всеки има нерви и нагласа за сериозни исторически романи все пак.

# 647
  • София
Вени, точно се чудех дали си чела Хилари Мантел, защото ми се стурваше, че ще ти допадне  Laughing
О, да! Много ми допадна, а и авторката има интересен стил, който просто се отличава от конфекцията, за която говорим и двете  Laughing.

# 648
Аз прочетох

Скрит текст:
и отново съм възхитена от начина на изразяване на Кармен Мишу. Думите й топлят, попадат там, където трябва. 600 страници е книгата, голям обем, но нито за миг не изгубих интерес, не ми доскуча,  а това при малко книги го изпитвам. Усещането, което имах като четох "Нестинарка", си го припомних с тази книга. Силно я препоръчвам на всички, които харесаха "Нестинарка" и на тези, които мислят, че имат сходен с моя вкус.

Аз също много искам да я прочета.Случайно да знаеш от къде мога да си я купя,понеже никъде не я откривам?

Ох, ако знаех, щях вече да я имам. Изчерпана е, търся я доста отдавна. За съжаление, не преиздават нищо от авторката. Потърси в библиотеката, може да я намериш там.

Не живея в БГ и няма как да вземам книги от библиотеката  Sad
Надявам се да излезе електронно...

# 649
  • Bulgaria
Благодаря Лу.Не ,не съм фенка на Фелипа Грегъри.Това ще ми е първата историческа книга от световен автор.Единственият исторически роман беше на Галина Златева-Медальонът .Но щом е с подробности сигурно ще е интересен .

# 650
  • София
Да, тежичка е Хилари Мантел и не е четивна и комерсиална като Грегъри. На мен ми харесва, езикът е много по-богат, образите имат дълбочина, съвсем различен тип литература е. Трябва да си запален тюдорофил обаче, защото фокусът е върху Томас Кромуел, който не е толкова масово популярен като Хенри, жените му и потомството му.
Чакам с нетърпение третата част.

# 651
Сестра за мен е слаба книга. Пълна загуба на време. 2 звезди съм дала аз в ГР.

Аз още чета "Невидимият мост". Много е хубава. Бавничко напредвам, че нямам много време, но иначе е страхотна.
Мудна ми дойде на мен. Tired

# 652
  • Belgium
Трябва да си запален тюдорофил обаче, защото фокусът е върху Томас Кромуел, който не е толкова масово популярен като Хенри, жените му и потомството му.

Точно.

mimioza, ако си фен на епохата, те чака литературно пиршество  Laughing
Но ако за първи път се сблъскваш с тази част от историята, може да ти дойде малко прекалено сериозно четиво.

# 653
  • Bulgaria
Е за жалост не съм и ще трябва да се откажа да я чета... щом казвате ,че е само за запалени историци
А какво ви е мнението за Джеймс Патерсън и Крос и Убий Алекс Крос.Знам,че са част от негова поредица , но не всички книги ги има на книжния пазар и в библиотеката-Котка и мишка и Игра на криеница например .За жалост много бавно излизат новите книги в България.От Alex Cross series има още 4,които не са преведени на български ,а последната такава е написана 2011.Дано тази година ги видим и останалите.

Последна редакция: пн, 26 яну 2015, 19:58 от mimioza

# 654
Започнах поредицата "Живот на върха" Ана Годбърсън.
Почти свършвам първата книга.
Горещо ги препоръчвам!

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 00:25 от КАЛИЯ

# 655
  • Ямбол
...
Аз още чета "Невидимият мост". Много е хубава. Бавничко напредвам, че нямам много време, но иначе е страхотна.
Мудна ми дойде на мен. Tired
Тъкмо ми е на мен.
Някой питаше напред за Изворът - е това е мудна книга вече.

# 656
Започвам "Път към висшето общество" от Джон Брейн. Simple Smile

# 657
  • София
Е, недей така, че съм решила да я чета.  Wink

# 658
  • Ямбол
Е, недей така, че съм решила да я чета.  Wink
Да ти разкажа ли как свършва? Поне да не се мъчиш с толкова много обем.

# 659
  • София
Ама това не е ли задължително в тази тема?
... 'щото в първия пост не е уточнено и се остават потребителите неинформирани  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт