Имам новина голяма - през СЕПТЕМВРИ 2015 г. ставам мама!

• 37 731
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Цвети, наскоро другите писаха, че нямат никакво сексуално желание и си мислех, че съм само аз. Радвам се, че има и други като мен. В събота съм на лекар, дано лекарката не ми скастри крилата с някоя забрана Simple Smile
Да ви се похваля - разбрах от какво ми се гади най-много. От началото на годината сме с нова кухня и все се чудех защо ми мирише толкова зле. Побърках се да мия всичко, да се чудя канала ли мирише, хладилника или не знам и аз... Оказа се, че не понасям чесън и всяка подправка, в която го има. Как го усетих, като е в шкаф, кутия и плик нямам идея. Simple Smile

# 631
Момичета сега гледах първата страница Simple Smile Ама то много бременлийки сме от Варна  newsm44

# 632
Но въпреки това коремът ми е направо щръкнал, като напреднала бременност, а съм едва в 9 седмица.
Изобщо не се тревожи, това е нормално. Подуването е от някакви газове, задържане на течности и не знам още какво. Аз съм много подута, но не съм качила нито един кг, тегля се от време на време.
Това към 4-тия месец минава. Изобщо не го мисли.
За тоалетната изяждай едно-две кивита на гладно сутрин. Особено ако са с кисело мляко, резултатът е гарантиран.

# 633
Привет  Hug Днес бях на преглед, за 2 седмици бебчо е порастнал доста...беше 5,8мм а сега е 22,4  Flutter  има си краченца и ръчички вече и се виждаше и пъпната връв,отговаря на 9г.с  Simple Smile След 2 седмици пак на преглед,,тогава ще пусна и изследвания,че сега не можаха да ми регистрират направлението. Продължавам с лекарствата... и гаденето като съм гладна, и общо взето едно и също  Simple Smile

# 634
Здравейте, два положителни теста и 10 дни закъснение. Очкаван термин около 20-ти септември, но си чакам часа при доки, за да потвърдя.
От София съм, на 31, първа бременност. Правихме опити около 6 месеца.

# 635
  • София
Red velvet, добре дошла и лека бременност. Теб те познавам от една друга тема  Simple Smile

Аз днес си бях наумила, че ще свърша доста неща, ама не се получи. Първо д-р Начев бил болен и реших направо утре сама да си назнача TSH и FT4 (както тук една мама каза). После личната ми даде направление за ЖК, но гинеколога при който отидох, че лекарката от първия път вече не поема бременни, ми каза, че било рано и да отида след 2 седмици. Видя ме на ехограф, бебето отговаря на 8 г.с + 4 дни, добре е, за което много се радвам. Но ми стана странно - първия път ме регистрираха още в 6 седмица сигурно, а сега - чак в 11. Явно вече сме като в Англия - там ги чакат да минат първия триместър  Rolling Eyes ЖК мисля да я ползвам само да ми назначават изследванията, които се поемат от здравната каса, иначе се следя при друг лекар.

Тази седмица си извоювах да съм отпуска и съм щастлива, че няма да се занимавам с вечно недоволни и сърдити хора  Peace

И аз съм със затруднения за ходенето до тоалетна. Взех си свещички Ева Кю, една приятелка като беше бременна се оправяше с тях, ама пусти акъл, как ми изневерява - забравих да питам някой от лекарите дали все пак са ОК при бременност.
Не знам за вас, но аз вече съм мноооого разсеяна.

# 636
Момичета разболявам се имам хрема, боли ме гърло, идеи какво да пия.За сега карам на чай и мед , обаче незнам ще мина ли без лекарства.Отделно в градината има скарлатина, уж не било опасно за плода, но аз съм притеснена.

# 637
  • София
Хомеопатичната артилерия - осцилококцинум, инфлуцид, тонзилотрен, а може и настърган джинджифил с мед, но дори и за тези неща е хубаво да се посъветваш с лекар, поне личния. Бързо оздравяване  Hug

# 638

Да попитам нещо-мога ли да си сменя гинеколога,който ми наблюдава бременността без направление от ЛК?

Трябва ти направление от личния за да смениш гинеколога.

svilenaankova87 Лекарства недей взима на своя глава! Обади се на личната и попитай кое става за бременни. Дотогава само с бабешки методи - вода със сол в носа за хремата, инхалации с билки и чайове (прочети кои билки са вреди за бременните) с мед + лимони и т.н.

Red velvet Добре дошла!  bouquet  bouquet

Момичета сега гледах първата страница Simple Smile Ама то много бременлийки сме от Варна  newsm44
Искате ли да си направим една затворена фейсбук група за Варна и след време, живот и здраве да излизаме с количките?
 Wink Wink Wink

# 639
Направо предлагам затворена група за всички Simple Smile
Пък, ние останалите няма да се обидим на постовете на варненки, само към варненки Wink
Аз съм от гр.Русе, омъжена в Поморие и живееща в София... та ми е малко трудно да се определя от къде съм  Joy

# 640
И аз си мислех за групичка във фейса, така че съм твърдо ЗА! newsm03 newsm44 smile3501

# 641
Направо предлагам затворена група за всички Simple Smile
Пък, ние останалите няма да се обидим на постовете на варненки, само към варненки Wink
Аз съм от гр.Русе, омъжена в Поморие и живееща в София... та ми е малко трудно да се определя от къде съм  Joy

Е няма да се цепим да е само за Варненки, нека групата е за всички Бъдещи Септемврийски бебоци  newsm51

# 642
И аз съм за затворена група във фейса.

# 643
Здравейте момичета!И аз днес съм настинала,те всички бяха болни вкъщи и аз май прихванах.За сега приемам само чай мед,лимони, дано се размина само с това.
LOv3d това са еластични чорапи за разширени вени, с различна степен на компресия, антиемболични.Изписват ги за хора прекарали флебит,тромбофлебит и др.При мен е наложащо, защото имах такова заболяване. Hug Хубав ден на всички! Simple Smile

# 644
Allana , благодаря за съвета, ще се запася с кивита, да пробвам.  Peace

Maidenly, аз за свещички не знам, на мен докторът ме посъветва за едно сиропче - Фруктолакс, само натурални съставки, и горе-долу помага. Просто не ми се иска да прибягвам до специални средства, че може да има привикване.
(странно е, но забелязах, че разхлабителен ефект имат и свещичките ми против гадене, ама пък вече не ми се гади... сложно е) .

И аз съм "за" темата във Фб. Аз съм от Русе, но животът ме завъртя към София. Пак съм от Североизточна България, класирам се за и за Варненска група  Joy  (в кръга на шегата, разбира се).

Общи условия

Активация на акаунт