КГБ = Клуб на Готините Баби - 153

• 58 624
  • 732
  •   1
Отговори
# 60
  • София
КРЕМЧЕеее, ти си най-добрата вестоноска за 2015!!! Здраве да е, чакаме събитието! Щастливка си ти, радвам се за теб и семейството ти. Да е жив и здрав свекър ти, столетник да стане. Внучката ти също да е жива и здрава, кака ще става, добър пример да дава. Е, готви се и за пъргави крачета да топуркат в дома ви, и палави ръчички да събарят на деди чашката с ракийката, а любопитните очички да гледат с обич баба. Хеййй, браво!!! Радвам се и нямам време за украси Simple Smile

# 61
  • София
Добър ви ден, любими!

И аз при вас отдавна изпила дозата кафе, хапове, вода, сложила няколко гозби от старите тефтери да къкрят на котлона и тъй.

Фло, свежите стихове на майка ти ме усмихват и връщат на пързалката в детството ми.  Hug Днес очаквам Влади да се завърне у дома, след пързалка и среща с приятелчета от неговата детска градина. Да видим дали ще успея да направя довечера литературно четене и писане.  hahaha

Ех, сладурани, чар си има животът в малкия град или село. И на мен ми е хубаво като отида в Кц на тишина, като говоря с хората там и научавам нещо ново. А то винаги има да научиш още, и още, и още. Но, пък и ми доскучава често, приисква ми се забързаният ритъм на града, с клаксоните, с активния живот...

Борянче, ние тази тайна я знаем, нали и Флото с поемата на първа страница я потвърди.  hahaha Много девойки са тук, други не ни харесаха. Това е то живота. Който ищах има добре се е завърнал!   bouquet

Кремче, прекрасни новини около теб! Радвам ви се!  Hug

Хубав да е остатъкът от деня ви!

# 62
Креми ,ставаш по -баба ,после най -баба,повличай крак  и да те следват и другите-например аз...жадна ми е душата отдавна за внуци ,ще стане...
Маринка ,каквото и да знаете мисля да ви показвам усмивки от старите ленти....като имам време де ,сега заплитам едно терличе ,и се връткам все насам натам ,а дано мирна и го завърша...Да се отваря небето и бебета да идват ,аз съм куражлия ,вече почти напълно се оправям кой  кой  е  и откъде  е,че и какви внуци има...дедитата още има да разучавам ,само деди Стефчо ми е  завъртях главата с шетане ,пу да не му е уруки жив и здрав да е

# 63
  • ВАРНА
Кремчееее  Hug Heart Eyes получаваш най-прекрасните подаръци! stork-boy stork-girl  Честито! Представих си ви следващата Коледа, пълна къща   ylinfant smile3541  babyuu passifier newsm32 feeding newsm07 newsm30

# 64
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona

За много години , дружки мили!
Живи и здрави , весели , щастливи!
Много любов , късмет , пълни портмонета с парички и сбъднати мечти!
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

А , сега добър Ви ден , сладурки!  bouquet
Минавам като тайфун , естествено от др. седмица ще чета.  Peace
Светле , благодаря , че си ме отменила. Нямах време за нет , съжалявам. Hug
Kремче , страхотен подарък.  Heart Eyes Hug
Наспах се , че в Бг хич не можах да спЪ. Бе , тук дет вика дедко си ни е леглото.  Mr. Green
Вече сме на топличко , рахат.  Party
Много студ тая година , бррр ужас. Crazy
Пътувахме и в двете посоки супер , изкарахме перфектно и сега ще
чакаме тукашните реяси на 5-ти срещу 6-ти януари. Laughing
За сега толкоз , момичета. Като вляза в час и да оправя къщата и
да напазаруваме и да изпратя дедко ще има време за повечко.  Peace
Прекрасна , усмихната и слънчева (тук е 18Т Whistling ) събота и неделя.  bouquet

Последна редакция: сб, 03 яну 2015, 20:01 от ♥ ЖаБкА ♥

# 65
Привет девойки

Кремче,  Hug  страхотни новини! Живи и здрави и много щастливи да са бъдещите родители, бабите и дядовците  и останалите близки,пък и ние всички с потомствата ни  та да се радваме на хубави новини!
Жабче, приятна отмора след почивката Hug
Сега свършихме с обяда и туп при вас.
Вчера няколко девойки се заинтересуваха за хамин(чолнт) та "изкопах" няколко рецепти на руски, но имайте предвид че всичко е според фантазията ви и това което имате в наличност-меса , бобвите продукти , всичко въпрос на избор и главното бавно (цяла нощ ) приготвяне. Според мен това си е чисто зимно ядене, през жежкото лято каквото е при нас не бих и помислила да го вкуся, въпреки, че както писах вчера е особено популярно целогодишно Simple Smile

http://callofzion.ru/pages.php?id=1429

http://www.povarenok.ru/recipes/show/46886/

http://forum.good-cook.ru/topic9811s60.html

Тук от вчера е доста студено, обещават го за близките няколко дни, но това не ме спира да спя на широко отворен прозорец, пухения юрган хубаво топли а чистия свеж въздух опиянява. Grinning,  В момента вали и всичко що е навън в двора е позеленяло красиво , изпънали стъбла стройни, прелест за очите Rolling Eyes

Фло, както веднъж казах, съжалявам че на моите внуци не мога да чета тези хубави стихчета създадени от перото на майка ти!
Викат ме да гледаме един сериал които всички много обичаме, та ви оставям за сега, не преди да ви пожелая приятен и уютен уикенд

# 66
               Привет,девойки! Laughing
               Жабче,добре си се завърнала на топличко!Сутринта джапках из кишата и си мислех за теб-дали си се прибрала!Тук е топло в момента,ама всичко капе и тече! Laughing Шляпаш в кишата и си мислиш за лятото! Wink
               Кремче,чудесна новина - чакаме и радостната вест!Доколкото разбрах - май ще е юначе! Peace Да са живи и здрави прекрасен подарък ще ти направят!
               Ей,момичета,пощадете майките на "шепни чергите"  Mr. Green И аз като Кари си помислих за...."шепни килимите" .... малко толерантност проявете,че сто пъти погледнах да не съм сгрешила темата.Какво си мислите,че ние сме си намерили дъщерите на улицата ли?И не сме ги възпитавали?Аз точно за това им направих апартаменти,че да са независими от капризи ,на когото и да било!И не забравяйте,че "зад всеки преуспял мъж стои една умна жена" и това обикновено не е майка му! Laughing
               Фло,прекрасни са стихчетата на майка ти и бях избрала няколко за тържеството ни,но...скарлатината ни прецака!
               Маринка,у нас само Ран се съгласява за "литературно четене и писане" другите - нъц! Не се получава!
               Отивам да си погледна машинката,че в квартала няма хляб-само нарязан,ама него купуваме за кучето!

# 67
  • Кубрат/ Пишурка
 Абе то и аз щях да пиша за " шепни чергите" \ при нас казват "шепни юрган" \, щото си помислих, че всички ние сме от тях, отделно дъщерите ни! Ама май свекървите забравят това newsm78 То стана като във вицовете:
 Свекърва и снаха копаят царевица и свекървата въздиша: Ееех, снахо, добре ти е на теб - пече, ама ветрец подухва! А на дъщеря ми какво ли е на плажа... Joy
Две свекърви си говорят:
- Моят син хич не попадна на жена! Представи си сутрин й носи кафето и закуската в леглото!
- Пък моята дъщеря попадна на мъж: сутрин й носи кафето и закуската в леглото.....

У дома казвам на Анжелка, че трябва да погледне домашните, че е изпуснала цяла седмица, а тя заявява: Домашни ли?! Че сега съм във ваканция Joy

Кремче, наистина с хубави новини започваш Новата година! Дай боже всекиму! И аз се опитах да преброя колко човека ще се съберете тази година, ама нещо обърках сметките hahaha

# 68
  • София
Момичета, поздрави от ТУТИ. Пътували са нормално, прибрали са се, но тя е с обострен фарингит, лежи, лекува се. Ще се включи, когато може. Нека дружно извикаме: ТУТИ, нека всичко около теб да е добре...Има нужда!!!

ЖАБКЕ, а добре си си отишла Joy. Ако бях в Испания, щях да те приветствам с Добре си си дошла Simple Smile Хайде отдъхни си, пък после вземи ни декорирай, че какви сме готини баби без украса Simple Smile

БОРЯНЧЕ, както казва Марина, знаем я ние тази тайна, какво сме КГБ, ако не знаем разни тайни, но аз съм взела за себе си следното решение: Спирам да агитирам бежанците да се завръщат в дядовата ръкавичка, ( може пък другаде да им е по-хубаво. Няма лошо), спирам да им дотягам с моите песни и стихотворения. На сила обич не става. Все пак темата е с широко отворени врати. Който иска влиза, който иска излиза. Нещо като хан, нещо като Джаджин дом, казваше баба ми., но в никакъв случай като разграден двор. Момичетата, всички до една, които пишат в темата, поддържат огъня и аз наистина чувствам уют и топлина.

КАРИ, вади кожуха, ушанката и валенките и се екипирай за вашите студове rotfImbo

МАРИ М, мълчиш си за резултата от 90 дневната. Изпусна ме ти от контрол и аз я овапцах Embarassed

ДИДИА, нали си тъща, не приемай толкова навътре нещата. Дай да си сложим ръка на сърцето и да си кажем, че от където е жената, от там е родата, че мъжете много се водят по женин акъл. В нашето село бабите много образно обясняват защо мъжете се водят по жените си, защо ги слушат, защо са готови да се опълчат на родителите си. Защото мама му е давала гърдата си да суче, ама жена му друго му дава...А оно било по-благо Simple Smile Ето ти обяснение...

Ето, че пак почвам да се увличам. Малко са ми 4 внучета. Simple Smile

ПП Янче, писали сме заедно. В статуса свекърва, тъща, смятам, че тъщите са по облагодетелствани. Аз нали съм 50 на 50 и тако, и вако. Слава Богу добре се чувствам и като тъща, и като свеки. Въпрос на организация Simple Smile

# 69
Ех, Янче, Янче, пак ни забрави грипавите! Едно чайче няма кой да ни предложи! Laughing
То кафеджийките, май друга напитка не признавате! hahaha

Жабче, добре си си дошла!  Heart Eyes Hug
Облазявам ви с Кари, че живеете на топло и в подредени държави!
Аз съм патриотка, както се казва- до мозъка на костите си, но ако има как бих предпочела да живея другаде, че то в България не е за живеене! Но годинките ми не са за гурбетчийка! За съжИление!

Аз, алергичната, нали се лекувам "по-бабешки", още съм под юргана! Mr. Green
Пия чай от лайка, правя гаргара с вода и хлебна сода, компреси, краката в гореща солена вода, не се показвам навън........
Днес съм маааалко по-добре, по-леко дишам, преглъщам без болка, но пък ме боли глава! Mr. Green
Омръзна ми да съм болна! #2gunfire

Кремче, хаирлия да е, чакаме от теб хубави новини тази година! Heart Eyes Hug

Борянка, голямата ми щерка ми препоръча темата, чета я от м.Април 2008 г., но не знаех как да се регистрирам. От 01.06. 2008 г. със щеркината помощ съм в темата и се смятам за ветеранка. tooth
На създателките с благодарност и обич! newsm51 newsm51 newsm51
ДС, наистина много работи, дори прекалено много за годинките си, ама си има и кусури, така че..... но сигурно ще се зарадва, че ти е на сърце работягата! Joy

Лягам си, чао до после! Hug

# 70
Здравейте момичета!
Честита нова тема,да я изпълним с позитивизъм и хубави новини!
И ето първата хубава новина.Кремче,много хубав подарък ще имате Голямото семейство се увеличава,какво по -хубаво от това!
Жабче,добре си се приземила в Испанско,стой си на топло  си свиркай!
Римарче,все така да ти върви на пътешествия.Видях те във Фейса подмладена и хубава.
На Тути бързо възстановяване
На Фло приятни часове с дечицата прекрасни
Кари прочетох за чолнт ,че си си е ястие от седем продукта символизиращо седемте дни на Сътворението и консумиращо се в събота.Понеже при вас в събота не се работи,яденето се слага в петък и то само къкри бавно и дълго до обяд в събота-интересно тълкуване.
При нас  пак започна на карЪк.Направихме  аритмия днес,но вече си знам урока от всички хапчета по две плюс лексотан и се оправихме.
Аз от вчера съм на 90 дневната ,защото се ошопарих,днес съм на боб от консерва ,удържам фронта,та да видим.
При нас е сухо и приятно време.Приятен съботен ден  bouquet

Последна редакция: сб, 03 яну 2015, 16:37 от Ivllin

# 71
Няма да съм аз, ако не се появя със закъснение Embarassed Embarassed Embarassed
Честита ви новата година, кагебейки! Желая ви  най-вече здраве, успехи и сбъдване на всички
мечти, даже и на тези, за които не се сещате Hug

http://s01.yapfiles.ru/files/759603/e7cdb254149045369e8aaa1bbda6a6d8.swf

На патеричка  - честит рожден ден на големите любови на Фло и Здравка!

Честит Васильовден на Яжкиния Веско и Фенчо на Фурийка!

Добре дошла на Дая  bouquet

Днес ми се отвори парашута да поседя повечко пред компютъра, та четох на спокойствие какво сте писали.
Какво да ви кажа за моята нова година? Посрещнах я сама, но не самотна Peace
 Синът, снахата, малката щерка - по купони. ММ - нощна смяна. Повечеряхме с голямата щерка, зетко и внучко у тях, па аз си вдигнах партакешите и към 22 часа си си прибрах. Стана ми жал, че големите бяха цял ден на работа, станали в 5 часа да гонят влак, а на другия ден дъщеря ми пак на работа. Като ме няма да им се мотая придремвали по малко, внук ми ги разбутал в полунощ, та си честитили новата година и налягали.
Вчера се събрахме всички и беше "шумотрясък" у нас. Joy
По другата тема, за жилищата, ние  не сме прехвърляли нищо на никого. Голямата дъщеря и зетя си направиха къща, синът ни живее в наследен от мъжовия вуйчо апартамент, а малката за сега се води при нас, но почти не се завърта. Все на някъде я вее вятърът.
Сега е задухал към Италия. На 27 януари заминава.
Та с ММ като гушнем букетите, да се оправят.

За сега толкова. Много се разписах. Време е за някой и друг виц.

Неделна служба в църквата. Изведнъж се чува страшен тътен и през гъстия дим се появява Сатаната. Огромен, страшен и с рога. Всички от страх се мушнали под седалките, само един човек не се изплашил. Дяволът се приближил към него:
- Знаеш ли кой съм? !
Човечеца:
- Разбира се!
Дявола:
- И НЕ ТЕ ЛИ Е СТРАХ ОТ МЕН?
Човека:
- Въобще не ми пука на хард диска! Аз 36 години съм женен за вашата сестра!

Един мъж решил да се отърве от котарака на жена си. Сложил го в торба, закарал го на 2 км от къщи и го оставил там.
С леко сърце се върнал вкъщи. Какво да види? На изтривалката пред вратата седи котаракът, чака го и радостно мърка.
Мъжът побеснял. На следващия ден пак взел котарака и го отнесъл на 4 км.
Пак същата история: котаракът седи на прага и търпеливо чака. Мъжът си заскубал косите. Мислил, мислил и решил: взел котарака, седнал в колата и карал 10 км направо, 20 км наляво, 7 км на югозапад и 15 км на североизток, хвърлил котарака и тръгнал.
След два часа мъжът звъни на жена си по телефона:
— Котаракът вкъщи ли е?
— Да, скъпи, върна се преди пет минути, а ти защо питаш?
— Дай ми го изрода на телефона — изгубих се…

Звездна нощ....
Младеж и девойка седят на пейка и гледат небето...
Той пита:
- Виждаш ли тази звезда горе?
Тя: - Виждам...
Той: - Това си ти. А онази виждаш ли я?
Тя: - Виждам...
Той: - Това съм аз. А онези двете една върху друга виждаш ли ги?
Тя, усещайки накъде вървят нещата се сгушва в него и отговаря:
- Даааа, виждам, виждам.
Той замечтано въздъхнал:
- Това съм аз на мотора

# 72
  • София
Никога не съм се включвала толкова късно в темата.
Има тема това е по важно и без украси става,защото най голямата украса сте вие милимоички.
Джили пък се молилла за нас в шиндуиски храм,много мило.
Танита и Тути да оздравяват бързо.
 Среща за бабин ден се очертава ,а дано ме огрее,но на 24 ще се отработва 2-ри януари,та май пак ще гледам внуците.
 За национална среща  ходи ми се,ама .... един иска тук,един там,един еди кога си и накрая ядец.
Може да се пусне анкета и да се посочи място и дата и да се гласува,да е съобразено с мнозинството.
Римарче наяде ли се със плескавици и вешалици?
 Арита оздравяв ли твойто мило?Как са вашите девойки.принцеси?
Миме дано скоро си гушнеш внученцата.
 Жабче сън спомен няма.
 Иве ,не давам да има аритмии,друго си еда знае човек какво да направи в такъв случай,ама като сте учили с Фло сте мислили....
Тану закъсняла не закъсняла ама по важното е,че си се обадила. Hug
Кремче,твоята новина ме много зарадва. Да са ти живи и здрави щерките,пък каката може и да повтори ,та да станат бебетата 3 за късмет. Peace
 Маринче скоро ще започнеш ити пак с уроците на Влади.
 Днес карах Вели да пише преразказ,трудна работа ... Ама писА,че има баба шопкиня и няма не искам,няма немога.
 Фло ,като си дойдат внучетата от другата родА ще четем стихчетата,че Елина им е фен.
Много точно са казали бабите по Трънско,за синовете,кое им е по благо.... Embarassed
 Утре пак ставам селянка,да се затопля къщата,че замалко да замръзне водата вчера.
Който не съм споменала ,зло да го забрави. Толкова за днес.

Последна редакция: сб, 03 яну 2015, 16:03 от Шпунц

# 73
Привет-набързо влизам да честитя на Кремчи-дай Боже всекиму!!!
На Кари и Жабчето-топлете се и заради нас!
А боледуващите-ударете греяната ракийка и ще се оправите-на който помага!!!
Приятна вечер на всички Ви, че ставам-идват ни гости-какво по-хубаво от това-та нали думата гост идва от Господ!

# 74
  • София
Присядам отново.

Иви, при вас пак проблеми. Добре, че си наясно с комбинациите. Това студено време се отразява ужасно на хронично болните с високо кръвно, сърце и други разни екстри. Май трябва и лекарствата да се увеличат.
Тути, миличка, бързо оздравявай!

Танита, пий си билковите чайчета, гаргари, лукчета, какво да правиш като си алергична - пази леглото и това е!

Фло, днес пак ти пускам песничка с музика и текст на поет Ив. Диманов. Питашеме ти, ама кой да отговори.  newsm78 Забравана. Поетът често издава книги, прави представяния и там чете, свири и пее. Ще те заведа някой път, пропуснах скоро нова книга, но...

Дидка, не го вземай толкова навътре този израз. Аз го харесах ужасно много, радвах му се много като на попадение и си мислех, колко е точен, цветист езикът ни. Виж го сама "шепти юрган" или "шепти черга", ами прекрасно казано! Не го приемай лично.

Янче, тя Анжи си знае момичето, а нашият юнак такива маймуницци пише, че ме хваща срам. За четенето и математиката е добре, ама писането, писането...

Кари, май сега е времето екстра при вас. Радвай му максимално, преди да е станала много жегаво!

Жабче, сколаса ли? Хайде, осефери се и ела да ни разкажеш как беше?

Шпунци, има време за национална среща, истината е, че трябва да се вземе мнението на болшинството, според мен.

Тану, Дидимити, привет!

Ето го поздрава, Фло

Общи условия

Активация на акаунт