Гримиране - идеи, техники и предизвикателства - 58 тема

• 69 546
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • в 1001-та нощ
Аз преди време си бях взела доста минита на азиатски ББ кремове и като покривност бяха много добри, но имам задръжки към тази козметика и това ме спря да взема пълноразмерни продукти Simple Smile

# 421
Аз преди време си бях взела доста минита на азиатски ББ кремове и като покривност бяха много добри, но имам задръжки към тази козметика и това ме спря да взема пълноразмерни продукти Simple Smile

Защо имаш задръжки?Има ли нещо вредно в състава им?

# 422
Събирам мнения за сенки на Сефора.

# 423
Аз имам страшно доверие в корейската козметика, независимо дали са BB кремове, кремове за хидратация или бръчки, маски....
Просто цялата им козметична индустрия е с десетилетия по-напред. Техните жени се грижат страшно много за кожата си, за здравето си като цяло.
Каквото и да съм ползвала тяхно е било много добро. Никога не ми се е случвало да се обрина от техен продукт. Докато от Гарние, Лореал и всякаква други европейски и американски масови марки ми се случва редовно.

Beborana, аз съм доволна от матовите им сенки и от бляскавите от mono серията. Трайни са и пигментацията е добра.

# 424
Не го познавам CC крема на Clinique и за това не мога да кажа. Но съм чела за него, че не е достатъчно покривен.
Като цяло има голяма разлика между BB и CC кремове. CC са много по-леко покривни и нямат функциите на BB крема (като анти ейдж, висока SPF защита, антиоксиданти и тн.)
CC кремовете предимно имат задачата да изравнят тена и да неутрализират зачервявания.

Аз в публикацията съм писала, че съм мумуя  Mr. Green много съм бяла, направо прозрачна.
Най-масовият им цвят на Missha е 23

В голяма заблуда си по отношение на СС кремовете. Колкото за този на Клиник е много покривен, за това и го смесвам с обикновен крем, за да не ми седи като блажна боя на лицето!

# 425
Защо да съм в заблуда? CC значи color correction до колкото ми е известно. А и моята представа за покривност може да е коренно различна от твоята, не мислиш ли Simple Smile  Peace

# 426
  • Велико Търново
Аз съм чела, че СС кремът включва всички предимства на ВВ крема, плюс повече подхранващи съставки и по-ефективно покритие на кожата. Не съм купувала обаче СС крем Thinking

# 427
Жаки, моят проблем с корейските ББ кремове са цветовете.  Sad Имам 3-4 чисто нови, почти не ползвани, но са ми мнооооогоо светли. Самата аз съм светла, но търся по-тъмен нюанс, защото изглеждам като престояла в реката от 2 дена със светли тонове  Crazy
Би ли ми препоръчала нещо по-бежово от техните марки?   bouquet

# 428
  • София
Момичета, моля да спазваме добрия тон! Всеки има право на лично мнение.

По мои лични наблюдения (имам много богат опит с ВВ и СС кремове на корейски и европейски марки от висок и среден клас - Skin79, Misha, Skinfood, Holika Holika, Dior, Clarins, Guerlain, Max Factor, Garnier...) корейските ВВ кремове са значително по-покривни от европейските ВВ и СС. Може да има и изключения, но обикновено е така.

# 429
А сега по същество.
Разликите между ВВ и СС кремове от проджект семинар за проф. гримьори.
Разликата между ВВ, СС и ФДТ, първите може да се нанасят няколко пъти през деня ФДТ ще стане на петна.
И двата крема и ВВ и СС са на на водно-силиконова основа, само че при ВВ силиконовата е повече от СС, от тук извод че ВВ ще е по покривен от СС
ВВ крем желателно да не се нанася около очите, като СС такива ограничения няма
ВВ и СС крмове за разлика от ФДТ по добре да се нанася с пръсти защото изискват топлина за да бъдат разнесени равномерно.
ВВ кремове по добре да се ползват през студеното време те дават едно сияние което през лятото особено на мазна кожа не е желателно, а СС през лятото, защото СС дават повече ефект на пудра.

# 430
А сега по същество.
Разликата между ВВ, СС и ФДТ, първите може да се нанасят няколко пъти през деня ФДТ ще стане на петна.
И двата крема и ВВ и СС са на на водно-силиконова основа, само че при ВВ силиконовата е повече от СС, от тук извод че ВВ ще е по покривен от СС
ВВ и СС крмове за разлика от ФДТ по добре да се нанася с пръсти защото изискват топлина за да бъдат разнесени равномерно.
ВВ кремове по добре да се ползват през студеното време те дават едно сияние което през лятото особено на мазна кожа не е желателно, а СС през лятото, защото СС дават повече ефект на пудра.

Благодаря! Научих още нещо Simple Smile

# 431
А сега по същество.

Всичко е индивидуално! Както казах вече имам наблюдения върху ББ и СС крема на Клиник и там СС е по-покривен и задължително трябва да сложа база за да го размажа, с пръсти пък изобщо не става. Най-добре става като го смеся с малко обикновен хидратиращ крем. Така че не може да се обобщава за всички кремове  Peace Имам също така ББ на Мейбелин, Римел и още няколко от този клас и смея да твърдя, че всичките те са много по- слабо покривни от СС на Клиник.

# 432
  • София
Има бутон "Информирай модератор". Научете се да го използвате. Модераторите не могат да огреят навсякъде по всяко време. В случая беше чиста случайност, че влязох в темата във вихъра на поредния спор.

# 433
Някакви предложения за бюджетни четки за грим,най-вече за очи,които да вършат добра работа.До около 20 лв Peace

# 434
Някакви предложения за бюджетни четки за грим,най-вече за очи,които да вършат добра работа.До около 20 лв Peace
Май прехвърлих сумата ама по евтино комплект няма да намериш, пък и да става за нещо
http://safo-bg.info/makeup-brushes-/574--6-ecotools-1227.html
Може би само ЕЛФ, но не съм ги ползвала не знам дали стават

Общи условия

Активация на акаунт