МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 58-ма ТЕМА

  • 64 901
  • 722
  •   2
Отговори
# 45
  • Мнения: X
Мунчо, благодаря! Все си мислех, че има нова рецепта за кекс. Не, че нямам успешно работещи рецепти, но винаги съм готова да пробвам още някоя. Тъй като помолих за електронния вариант на книжката с рецепти на Мулинекс, днес ми я изпратиха. Доста от рецептите трябва да се коригират преди изпълнение, т.е. да се следи тестото. Файлът за теглене на книжката ще е валиден до 18.01.2015 г.
Скрит текст:
Файл : breadmaker_BG_98_pages.pdf
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=cf4f8fefc3
Дядо Хаджия, благодаря!

# 46
  • Мнения: 4 992
до сега не съм правила безглутенов хляб. Моля за съвет от къде мога да се снабдя с рецепти и брашно за целта?

# 47
  • Мнения: 7 779
гугъл - безглутенови рецепти бг-мамма  и четеш
или на първа страница от темата - САМО за РЕЦЕПТИ за машина за хляб и пак четеш

# 48
  • гр.София
  • Мнения: 243
В биомагазините има готови смеси за безглутенов хляб, но са доста скъпи 5-7 лв. Не съм опитвала, съдържат някакви съставки, които не ми допаднаха. Ако можеш да си миксираш сам си е друга работа  Simple Smile

# 49
  • Мнения: X
Ами то има и магазини където ти мелят зърното пред теб и може да си направи смеси.
  Или лимец.
Но с каква цел се прави хляба - за глутенова непоносимост ли иде реч -защото там нещата са сериозни и е добре да се купуват специализирани брашна и храни.
  Мисля че си има тема в сайта .  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=533454.0

# 50
  • Мнения: 4 992
не, не става въпрос за глутенова непоносимост. Просто четох, че е по-здравословен този хляб и реших, че  може да се срещали такова брашно или смес в някои от големите вериги магазини.

# 51
  • Мнения: 3 020
Аз слагам 1/8 жива на 4 чаши бяло ледено студено брашно, защото чувала ми стои на терасата. И с 1/4 съм пробвала - пак става.хубав, но малко по-нисък.

Аз ли нещо не схванах, но искаш да кажеш, че с по-малко мая повече ти бухва хлябът, така ли?  newsm78 А като сложиш повече, не се надига толкова?!?!  Rolling Eyes
Мисля, че трябва да е точно обратното.

# 52
  • Мнения: X
не, не става въпрос за глутенова непоносимост. Просто четох, че е по-здравословен този хляб и реших, че  може да се срещали такова брашно или смес в някои от големите вериги магазини.

Със сигурност смесите с безглутеново брашно са по-скъпи. Става дума за брашно от елда, ориз, грах, просо и други (не запомних всичко, което не съдържа глутен). Само се каня, но още не съм пробвала да добавя брашно от елда към хляба. Ей така, за различен вкус.

# 53
  • Мнения: 1 073
Аз слагам 1/8 жива на 4 чаши бяло ледено студено брашно, защото чувала ми стои на терасата. И с 1/4 съм пробвала - пак става.хубав, но малко по-нисък.

Аз ли нещо не схванах, но искаш да кажеш, че с по-малко мая повече ти бухва хлябът, така ли?  newsm78 А като сложиш повече, не се надига толкова?!?!  Rolling Eyes
Мисля, че трябва да е точно обратното.
Ама разбира се, че обратното Simple Smile  Голяма глупост съм написала.
...с 1/4 съм пробвала - пак става.хубав, но малко по-висок...

# 54
  • Карлово
  • Мнения: 330
Правя тази рецепта в момента но като гледам ще се поучи теклив кекс Sad
http://www.az-gotvia.bg/recepta/shokoladov-keks-za-hlebopekarna

# 55
  • Мнения: X
Повечето кексове с какао имат подобна структура.
 За този не мога да гарантирам ,но например  шоколадовият сладкиш с майонеза . Стои като недопечен - влажен - но е много вкусен
Незнам твоят как се е получил . Според мен сладкиша с майонеза е подходящ за хлебопекарна.

# 56
  • Мнения: 337
За малко да ви изпусна.  ooooh! Правих хляба с доматения сок, след малко ще се дегустира. Дано е станал.

# 57
  • Карлово
  • Мнения: 330
Повечето кексове с какао имат подобна структура.
 За този не мога да гарантирам ,но например  шоколадовият сладкиш с майонеза . Стои като недопечен - влажен - но е много вкусен
Незнам твоят как се е получил . Според мен сладкиша с майонеза е подходящ за хлебопекарна.

дай ми рецептата за този с майонеза

# 58
  • Карлово
  • Мнения: 330
прочетах някъде тук че сте написали специално за хляба че на 1г мая се слага 100 г брашно а за кекса как са пропорциите?

# 59
  • Мнения: 7 779
кекса с мая ли го правиш  newsm78
не е ли по-удачно да е с бакпулвер ?

Общи условия

Активация на акаунт