МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 58-ма ТЕМА

• 64 901
  • 722
  •   2
Отговори
# 45
Мунчо, благодаря! Все си мислех, че има нова рецепта за кекс. Не, че нямам успешно работещи рецепти, но винаги съм готова да пробвам още някоя. Тъй като помолих за електронния вариант на книжката с рецепти на Мулинекс, днес ми я изпратиха. Доста от рецептите трябва да се коригират преди изпълнение, т.е. да се следи тестото. Файлът за теглене на книжката ще е валиден до 18.01.2015 г.
Скрит текст:
Файл : breadmaker_BG_98_pages.pdf
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=cf4f8fefc3
Дядо Хаджия, благодаря!

# 46
до сега не съм правила безглутенов хляб. Моля за съвет от къде мога да се снабдя с рецепти и брашно за целта?

# 47
гугъл - безглутенови рецепти бг-мамма  и четеш
или на първа страница от темата - САМО за РЕЦЕПТИ за машина за хляб и пак четеш

# 48
  • гр.София
В биомагазините има готови смеси за безглутенов хляб, но са доста скъпи 5-7 лв. Не съм опитвала, съдържат някакви съставки, които не ми допаднаха. Ако можеш да си миксираш сам си е друга работа  Simple Smile

# 49
Ами то има и магазини където ти мелят зърното пред теб и може да си направи смеси.
  Или лимец.
Но с каква цел се прави хляба - за глутенова непоносимост ли иде реч -защото там нещата са сериозни и е добре да се купуват специализирани брашна и храни.
  Мисля че си има тема в сайта .  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=533454.0

# 50
не, не става въпрос за глутенова непоносимост. Просто четох, че е по-здравословен този хляб и реших, че  може да се срещали такова брашно или смес в някои от големите вериги магазини.

# 51
Аз слагам 1/8 жива на 4 чаши бяло ледено студено брашно, защото чувала ми стои на терасата. И с 1/4 съм пробвала - пак става.хубав, но малко по-нисък.

Аз ли нещо не схванах, но искаш да кажеш, че с по-малко мая повече ти бухва хлябът, така ли?  newsm78 А като сложиш повече, не се надига толкова?!?!  Rolling Eyes
Мисля, че трябва да е точно обратното.

# 52
не, не става въпрос за глутенова непоносимост. Просто четох, че е по-здравословен този хляб и реших, че  може да се срещали такова брашно или смес в някои от големите вериги магазини.

Със сигурност смесите с безглутеново брашно са по-скъпи. Става дума за брашно от елда, ориз, грах, просо и други (не запомних всичко, което не съдържа глутен). Само се каня, но още не съм пробвала да добавя брашно от елда към хляба. Ей така, за различен вкус.

# 53
Аз слагам 1/8 жива на 4 чаши бяло ледено студено брашно, защото чувала ми стои на терасата. И с 1/4 съм пробвала - пак става.хубав, но малко по-нисък.

Аз ли нещо не схванах, но искаш да кажеш, че с по-малко мая повече ти бухва хлябът, така ли?  newsm78 А като сложиш повече, не се надига толкова?!?!  Rolling Eyes
Мисля, че трябва да е точно обратното.
Ама разбира се, че обратното Simple Smile  Голяма глупост съм написала.
...с 1/4 съм пробвала - пак става.хубав, но малко по-висок...

# 54
  • Карлово
Правя тази рецепта в момента но като гледам ще се поучи теклив кекс Sad
http://www.az-gotvia.bg/recepta/shokoladov-keks-za-hlebopekarna

# 55
Повечето кексове с какао имат подобна структура.
 За този не мога да гарантирам ,но например  шоколадовият сладкиш с майонеза . Стои като недопечен - влажен - но е много вкусен
Незнам твоят как се е получил . Според мен сладкиша с майонеза е подходящ за хлебопекарна.

# 56
За малко да ви изпусна.  ooooh! Правих хляба с доматения сок, след малко ще се дегустира. Дано е станал.

# 57
  • Карлово
Повечето кексове с какао имат подобна структура.
 За този не мога да гарантирам ,но например  шоколадовият сладкиш с майонеза . Стои като недопечен - влажен - но е много вкусен
Незнам твоят как се е получил . Според мен сладкиша с майонеза е подходящ за хлебопекарна.

дай ми рецептата за този с майонеза

# 58
  • Карлово
прочетах някъде тук че сте написали специално за хляба че на 1г мая се слага 100 г брашно а за кекса как са пропорциите?

# 59
кекса с мая ли го правиш  newsm78
не е ли по-удачно да е с бакпулвер ?

Общи условия

Активация на акаунт