ОТБИВАНЕ - 2

• 149 816
  • 783
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Поздравления за успешното отбиване!

Мики,
Браво!  Hug
Ще взема и аз да се заинатя, че много ме амбицирате с последните постове.  Mr. Green Лошото е, че през нощта като се буди малката, не признава шише с вода или каквото и да е. Само като усети бибата и започва да се ядосва и да вика. За разнасяне нЕмам сили.  Tired

# 106
  • Пловдив/София
Ще използвам тази тема да питам нещо друго ако някой има опит.
Досега не сме спали нощем, като повечето кърмени бебета сме имали по няколко нощни кърмения. От втория до четвъртия месец бяха само 1-2 и всичко беше супер. Обаче от 4тия не знам какво му стана и започна да се буди през час-два, съответно аз умряла за сън давах всеки път гърда. Така започнахме да се кърмим по 5-6 и повече пъти и така някъде до 6-7 месец, когато реших да пробвам нощем с АМ да го гледа мъжа. И какво постигнахме- едно голямо нищо, кърмата ми намаля, а той продължава да се буди  ида пие АМ. На 9  месеца сме и не прави повече от 4 часа пауза. Последното ядене е към 20.30 и първото будене около 00ч. И си е гладен, изяжда поне 100, понякга 150 мл (вече с шише мога да преценя). Когато много ми се спи давам само гърда (още се кърмим както писа хгоре предимно от една гърда), но тъй като нямам много кърма се буди след 1-2 часа пак. Изкарвали сме по седмица без нощно сукане и пак си търси шишето, т.е. определено не е заради близостта ми или навик, просто си е гладен. Не знам как ще го отуча, тук всички като отбиете и започвате да спите, а ние реално нощем сме се отбили и пак не спим и вече 10ти месец си е мъка Sad Не знам как денем да го накарам да яде повече, той не харесва много тъврда храна, търси пак АМ. Пюрета отказва, яде парчета хляб, плод, солети и такива неща...Да пробвам ли няколко дена на повече АМ да видя дали няма да е по-сит? И изобщо други идеи?

# 107
  • София
Пипи според мен трябва да видиш вечер да се навечеря добре. Аз така успях да намаля нощните кърмения. Давах супичка с хляб към 20ч и после десерт , който е някакъв вид каша или банан, че той по засища. Давам понякога и бисквитки ако ми поиска или попара с бисквити, но те са след като си е изял супата.
Ако не ядете пюрета, а вечер е само на солети и подобни той няма как да се нахрани добре и разбира се се буди често. Ако не пожелае да яде пюре или супа вечер, по добре виж увеличи АМ.
Това мога аз да те посъветвам, дано съм ти помогнала.

И аз имам нужда от вашата помощ. От лявата спряхме да сучем по рано и вече почти седмица не е сукал от нея и ми се образуваха едни издутини от вътрешната страна. Според са някакви запушвания, но не са болезнени както по принцип (имала съм много запушвания и знам как боли и какво е чувството). Масажирам и се разнася малко. Вечер слагам душа с топла вода, масажирам и цедя на ръка под душа и после съм добре и после на другия ден айде пак.
Исках да говоря с това с ЛЛ и да се посъветвам с нея дали да пия лецитин, но тя е отпуска и няма как да говоря с нея, а заместничката й не ми харесва и нищо не разбира от кърмене.
Та питането ми е според вас дали ако пия лецитин ще ми помогне, дали да взема да се изцедя едно хубаво с помпата (но това пък да не ми предизвика пак лактацията).
И ако мислите че е добре да пия лецитин, ще ви помоля да ми кажете как се пиеше.
Другото което искам да питам - от другата гърда не сме кърмили вече 2 дена. За сега е спокойна, не се препълни , но си има кърма в нея. Да цедя ли според вас по малко или да си я оставя така ако не ми се препълни.
Между другото пия и шуслерова сол номер 10 и намирам, че доста добре действа.

# 108
Пипи според мен трябва да видиш вечер да се навечеря добре. Аз така успях да намаля нощните кърмения. Давах супичка с хляб към 20ч и после десерт , който е някакъв вид каша или банан, че той по засища. Давам понякога и бисквитки ако ми поиска или попара с бисквити, но те са след като си е изял супата.
Ако не ядете пюрета, а вечер е само на солети и подобни той няма как да се нахрани добре и разбира се се буди често. Ако не пожелае да яде пюре или супа вечер, по добре виж увеличи АМ.
Това мога аз да те посъветвам, дано съм ти помогнала.

И аз имам нужда от вашата помощ. От лявата спряхме да сучем по рано и вече почти седмица не е сукал от нея и ми се образуваха едни издутини от вътрешната страна. Според са някакви запушвания, но не са болезнени както по принцип (имала съм много запушвания и знам как боли и какво е чувството).
Масажирам и се разнася малко. Вечер слагам душа с топла вода, масажирам и цедя на ръка под душа и после съм добре и после на другия ден айде пак.
Исках да говоря с това с ЛЛ и да се посъветвам с нея дали да пия лецитин, но тя е отпуска и няма как да говоря с нея, а заместничката й не ми харесва и нищо не разбира от кърмене.
Та питането ми е според вас дали ако пия лецитин ще ми помогне, дали да взема да се изцедя едно хубаво с помпата (но това пък да не ми предизвика пак лактацията).
И ако мислите че е добре да пия лецитин, ще ви помоля да ми кажете как се пиеше.
Другото което искам да питам - от другата гърда не сме кърмили вече 2 дена. За сега е спокойна, не се препълни , но си има кърма в нея. Да цедя ли според вас по малко или да си я оставя така ако не ми се препълни.
Между другото пия и шуслерова сол номер 10 и намирам, че доста добре действа.

Според мен пий Лецитин. Аз съм го взимала винаги. Ако имаш бучки се взима 4 дни като се започва с 4 хапчета на втория ден с 3 третия ден с 2 и на 4 с 1. Много помага. Даже тук ми бяха препоръчали да взимам профилактично само по една таблетка на ден ако детето не иска да суче на често.

# 109
Ще използвам тази тема да питам нещо друго ако някой има опит.
Досега не сме спали нощем, като повечето кърмени бебета сме имали по няколко нощни кърмения. От втория до четвъртия месец бяха само 1-2 и всичко беше супер. Обаче от 4тия не знам какво му стана и започна да се буди през час-два, съответно аз умряла за сън давах всеки път гърда. Така започнахме да се кърмим по 5-6 и повече пъти и така някъде до 6-7 месец, когато реших да пробвам нощем с АМ да го гледа мъжа. И какво постигнахме- едно голямо нищо, кърмата ми намаля, а той продължава да се буди  ида пие АМ. На 9  месеца сме и не прави повече от 4 часа пауза. Последното ядене е към 20.30 и първото будене около 00ч. И си е гладен, изяжда поне 100, понякга 150 мл (вече с шише мога да преценя). Когато много ми се спи давам само гърда (още се кърмим както писа хгоре предимно от една гърда), но тъй като нямам много кърма се буди след 1-2 часа пак. Изкарвали сме по седмица без нощно сукане и пак си търси шишето, т.е. определено не е заради близостта ми или навик, просто си е гладен. Не знам как ще го отуча, тук всички като отбиете и започвате да спите, а ние реално нощем сме се отбили и пак не спим и вече 10ти месец си е мъка Sad Не знам как денем да го накарам да яде повече, той не харесва много тъврда храна, търси пак АМ. Пюрета отказва, яде парчета хляб, плод, солети и такива неща...Да пробвам ли няколко дена на повече АМ да видя дали няма да е по-сит? И изобщо други идеи?
Бебето ти е още мъничко и не може да издържи цяла нощ. Повечето момичета като чета отбиват след годинка, че и по-късно. Едно по-голямо дете, приемащо достатъчно твърда храна, може да издържи цяла нощ. А и ти реално заменяш кърмата с АМ, което си е отбиване да не суче от теб, но детето все още е на мляко. Като порасне и замени всички хранения с твърда храна и има една хубава вечеря, ще видиш разликата.
Ако вечер малката откаже да яде или яде малко, задължително се буди. Направо си ми казва, че има "ам ам". Вечеря задължително манджичка с месце и зеленчуци, често хапва и малко хляб/сухарче. Супа или само зеленчук не я хранят. Знам колко е трудно това с постоянното ставане и накъсания сън. Пожелавам ти търпение и ще дойде време да не се буди или поне по-рядко Simple Smile

# 110
  • София
благодаря ти Tanya and Alex   Hug

Пипи друго което се сещам е да слагаш бисквитки в АМ , с него децата съм чувала че се засищат по добре.

# 111
Пипи, вашето си е точно  навик. И детето ти не е отбито. Пие АМ, вместо кърма.

# 112
  • Пловдив/София
Пипи, вашето си е точно  навик. И детето ти не е отбито. Пие АМ, вместо кърма.

Как ще е навик по 150 мл? Това си е глад. Навик е, ако изпива по 20-30мл.
Знам, че не е отбит, той още си и суче, въпросът е, че не е до кърменето само, т.е. не е в него проблемът.
Аз вярвам, че все някой ден ще спим, дано прояде. Май зъби го мъчат пак и затова напоследък съвсем не иска да яде, освен ако не е нещо за гризане.

# 113
Добре  Simple Smile

# 114
А какво става с пълните гърди, аз вече кърмя само вечер, но понякога се налага да се изцеждам,  а нали така лактацията пак се стимулира. Как да я спра без хапчета?

# 115
  • Северозапада
Не трябва да изцеждаш до край, само колкото да ги облекчиш.

# 116
А какво става с пълните гърди, аз вече кърмя само вечер, но понякога се налага да се изцеждам,  а нали така лактацията пак се стимулира. Как да я спра без хапчета?

Като спреш да кърмиш, цедиш само при дискомфорт и съвсем малко, за облегчение. Не изцеждаш целите гърди.
Като спрях да кърмя, ми се наложи в следващите 3 дни да цедя сутрин или вечер по 20-30 мл. След това разбира се имаше мляко, но нямах бучки или втвърдявания. Известно време при натиск изкачаха капчици кърма, но не съм имала дискомфорт или проблеми. Така постепенно усетих, че вече гърдите са спокойни и кърма нямаше. Абсолютно естествено приключи всичко, не съм пила хапчета, хомеопатия, не съм си ограничавала храненето или течностите.

# 117
Включвам се, да споделя, че и аз вече отбих моето пристрастено кърмаче. Процеса беше дълъг, сложен и изпълнен с малко мрънкане но успяхме Simple Smile Когато реших да почвам с отбиването той сучеше преди заспиване през деня и вечерта и няколко пъти през нощта. Буквално се бях превърнала в кърмещо зомби. Накратко успех постигнах с ограничаване. Когато си поискаше, аз давах солетка, бисквитка, плод и той забравяше. Накрая останаха нощните кърмения, които зачестиха. ММ много ми помогна, тъй като понякога ставаше да го люшка и приспива по нощите. От 2 седмици давам и Дормикинд, който помага за съня. За капак на всичко преди няколко дни получих алергичен пристъп (имам сенна хрема), наложи се да пия хапчета, което доведе до тотално спиране на кърменето. Малкия засега е добре, бих казала че заспива много по лесно с песничка и галене по главичката. На мен ми е малко тегаво, че всичко приключи, но пък безкрайно се радвам че вече си спим чрез нощта с максимум 1 будене. Гърдите си не ги чувствам пълни, не цедя за сега, не смятам и лекарства да пия за спиране.

# 118
desita bonita , и аз пия хапчета за сенна хрема, но нямат такъв ефект. Консултирах се с лекар.

# 119
Поточе, аз наравих алергичен пристъп, не ми достигаше въздух и ходех по нощите до спешен кабинет. Биха ми урбазон и алергозан. Сега съм на Ериус плюс още 2-3 хапчета, че имам и вирусна инфекция. Ти какво пиеш за сенна хрема?

Общи условия

Активация на акаунт