Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 178
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
  • До хладилника, който обичам
Тук в шотландско един лек ветрец подухва ........... Whistling
Остави се, три дена се подигравах на приятели у дома, където са минусови температури, как тук в петък ще е 13 градуса, то какво излезе... и да ги стигне тия градуси, вятърът ги отвява без следа (е, не чак като в Шотландия, но е силен).

# 106
Мммммм, да.....лек бриз......и в Уелс
И въпреки "бриза" пак ми е доста по добре отколкото ма -15 в Бг където ако стоя повече от 10 минути навън ме заболяват кожата и зъбите от студ.....
МГМ, разбирам те напълно за къщата, аз бях един месец и направо лудвах, но ако ми се наложи пак ще отида на такова място, само и само за да остана тук, ще знам че е временно и че нещата ще се оправят в един момент. В момента не знам нищо, не знам дали мъжа ми ще има работа след един ден, не знам къде ще живея и дали ще успея да остана тук, тази неизвестност ме убива малко по мако всеки ден, чудя се дали след две години ще седя пред телевизора и ще ми е скучно помеже нямам за какво да се притеснявам.....както ми каза един приятел тук. Чакам за да разбера, откакто съм тук все чакам нещо.
Сайтове за работа...Gumtree, Reed.co.uk. Direct.gov.uk.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 10:18 от amamamama

# 107
Здравейте дами, от няколко месеца ви чета, но не пиша тъй като още сме в България мъжът ми другата седмица е на няколко интервюта в Лондон и околността досега има няколко други предложения и ще видим какво ще се случи.Решили сме да се преместим в Англия ако намери подходяща работа.
Въпросът ми е има ли някой запознат с данъците при контрактите.Намерих няколко калкулатора и се ориентирахме за чистата сума която предлагат при перманентните позиции, но при контрактите мисля, че ще има разлика и моля някой ако има идея да сподели.
Приятен ден на всички!

# 108

МГМ, разбирам те напълно за къщата, аз бях един месец и направо лудвах, но ако ми се наложи пак ще отида на такова място, само и само за да остана тук, ще знам че е временно и че нещата ще се оправят в един момент.

Аз пък все си мисля,че ако тук започнем да се чувстваме зле и закъсаме яко,няма да му мисля,а си се прибирам в България.Не ми е на всяка цена да живея тук.Виждам,че много от близките и приятелите ни в България имат по-сносен живот от нас,които се гърчим с някакъв непоносимо висок наем всеки месец.Някак си не виждам смисъл.Лошото е,че ММ не е на това мнение и би се врял по дупки,само и само да е тук.  #Crazy Laughing

# 109
Да, в Бг имаме къде да живеем, всичко ни е добре, но не можем да си позволим да спестяваме нищо, сметките но за отопление са огромни зимата, един ремонт не можем да направим а имаме нужда, и най важното според мен, детето ни няма много възможности за работа и за обучение, няма бъдеще, аз имам ужасна и стресираща работа. Която не мога да заменя просто защото няма работа за образованието което имам. Да продължавам ли......всеки ден се прибирам изнервена защото цял ден съм се въртяла в омагьосания кръг на безсмислията които създава държавата и в безполезни опити да ги разреша или някак си да ги преглътна. Определено ако нямам избор ще се върна там, но ако трябва да живея известно време не така както искам, съм склонна да приема жертвата. По мое мнение хубавите неща в живота ни си струват цената, иам един филм които прекрасно илюсрира какво имам предвид-Престиж. Няма идеални места, но определено в Бг бях стигнала предела си на търпимост и бях изгубила вяра.

# 110
amamamama,разбирам те!Всичко е много относитено и индивидуално.Ние пък например вече за 4-5 години тук,а ММ дори повече,не сме имали възможност да спестим нищо,да не говорим,че все иаме да изплащаме някакви заеми,а когато живях в България не съм била кой знае колко добре,но никога не ми се е налагало да имам да връщам пари под каквато и да е форма.Та може би и за това мисленето ми е в тази насока. Simple Smile

# 111
Ами не знам как ще е, така или иначе все още не сме наели къща и не живеем самостоятелно, та ще видим когато това се случи как ще са нещата, все се надявам да е по- добре отколкото в Бг, иначе откато съм тук не спирам да си задавам въпроса дали не направих грешка като дойдох тук. И ние имаме приятели които живеят доста добре в Бг, но и да се върнем не можем да живеем техния живот там, така че въпросът е как ние живеехме докато бяхме там. Ще видим, знам че е трудно в началото, но пък и тук имам пример за това как приятели живеят добре, така че ще поживеем и ще видим. Ако не ни хареса, от Бг няма да ни върнат.
Със сигурност не сме тук за да живеем с други хора по къщи, не сме и за да спечелом някой лев...така де, паунд, та да го профукаме после на почивка или за нещо друго, тук сме за да опитаме да живеем нормално, самостоятелно, инда дадем на детето си повече възможности за избор.
На всичките ми познати в Бг децата им учат извън Бг, аз не мился че с условията си на работа там бих могла да осигуря възможност на детето ми да учи извън Бг. И не че не харесвам образованието в Бг, но просто там дори инда учиш.....няма кой да го види и оцени, по мое мнение, надявам се тук да не е така.

# 112
Хахаха, лек да.... hahaha Ние не работим днес до обяд. Общината е затворена, както и всички училища, градини, библиотеки, спортния център. През ноща се събудих от силния вятър, пощенската кутия лопаше като ненормална, а на вън в момента всички кошове са разхвърляни в градината, треевата е като че ли е минал валяк през нея. Това го е публикувала една позната във фейса.

Скрит текст:
Sad

На 26-ти вземаме ключовете за новата къща.  Sunglasses Не остана.

# 113
  • UK
Аз също бих си живяла по дупките, за да не се прибирам вкъщи - там не ме очаква нищо по добро. С моето образование (да кажем, че ако се прибера, ще го завърша, понеже имам само 2-3 изпита и дипломна работа останали), никога няма да си намеря работа (като копирайтър), и цял живот ще прескачам от един магазин в друг, което е като самоубийство за мен. Квартирата ми пак ще е някоя дупка, понеже толкова мога да си позволя със заплата на продавачка, и винаги ще е така. Мисля, че при положени същите усилия тук, имам по голям шанс за по хубав живот - за развитие в работата, дори да започна като продавачка, а и за други неща, които са ми важни - отношението на хората към мен и към всички останали, спазването на елементарни закони като да си изчистиш след кучето и да не хвърляш боклук през терасата (не че ги няма и онези, другите, де), а и за мен е особено важно, ако един ден имам деца, те да имат шанса да са "тукашни" - с нормални, английски имена, без акцент и тн. На мен не ми е проблем да съм емигрант, не ми пречи чуждия език, чуждата страна, не съм се чувствала дискриминирана или нежелана като чужденка досега (има време), няма да възпитавам евентуалните си деца, че са само англичанчета и толкова, ще си говорят български, ако зависи от мен, и ще знаят, че са наполовина (примерно) българчета, но не е нужно това да бъде първото нещо, което всички останали виждат в тях. Все си мисля, че ако аз бях родена тук, живота ми щеше да е коренно различен.

# 114
Здравейте, аз пак се включвам с въпрос. Както споделих през март се местим в Лондон. Това, което ме притеснява и много го мисля е как се справяте с лятната ваканция на децата си. Аз имам дете на 5, което ще тръгне на училище, но лятото училище няма. Надявам се да съм започнала работа и няма да имам възможност да го гледам. Вие какво правите, когато хлапетата са във ваканция? На мен ми се върти идеята да прекарва лятото в БГ при бабите, които работят, но би могъл да посещава частна градина. Чудя се, така дали ще ми бъде по-евтино или има и други възможности в Лондон. Съжалявам, ако това е обсъждано вече, не успявам да изчета всички теми

# 115
Честно, не съм се замисляла за това, но предполагам че или баба ще идва лятото тук или то ще ходи там. Това е важно, не знам дали ще можем да си позволяваме частна градина лятот, освен ако не спретнем една забавачка на мястото където работя, хахахах. Нашата баба е неработеща, едната а и малката така или иначе е свързана с нея достатъчно за да мога да я оставям за известно време или тя да идва тук.
МГМ, защо не направиш нещо по въпроса с пеенето? мисля че не е чак толкова невъзможно да успееш да се занимаваш тук с онова което те влече ако си настоятелна и упорита. Смятам че тук има достатъчно отворени към всичко хора, които биха видели в теб възможности, ако наистина си добра.
Влизам да споделя че кучето ни в Бг е починало снощи и ми е ужасно мъчно а няма дори с кого да поговоря за това тук, и нали знаете как човек в такива моменти си казва че ако беше там може би щеше да е различно....колкото и глупаво да е да си го мисли....

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 12:37 от amamamama

# 116
Влизам да споделя че кучето ни в Бг е починало снощи и ми е ужасно мъчно а няма дори с кого да поговоря за това тук, и нали знаете как човек в такива моменти си казва че ако беше там може би щеше да е различно....колкото и глупаво да е да си го мисли....

Виртуални прегръдки, amamamama  Hug, знам как се чувстваш Cry. Аз загубих две кучета в България, откакто съм тук. Плаках като дете всеки път като ми казаха нашите по телефона. Вярно, бяха на възраст и се очакваше, но аз израстнах с тях и ми е мъчно, бяха част от семейството ни... Всъщност имахме три кучета, едното, най-възрастното почина докато си бях още там. И не няма какво да направиш, ако си там, освен да го прегърнеш и да му осигуриш удобства да си отиде спокойно... Съчувствам ти най-искрено... Hug

# 117
amamamama  Hug
И моето куче остана в България.  Confused

# 118
Благодаря ви много, момичета, нашето беше на 4-5 години, така че не е от старост, и затова ми е още по трудно да го приема

# 119
Много съжалявам за всички,които сте загубили кучета(аз също загубих моя най-верен приятел през октомври) ,а сега се питам там няма ли как да се вземат от Бг,в смисъл не пускат ли с домашни любимци по квартирите?ако не -егати дискриминаторите

Общи условия

Активация на акаунт