Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 149
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • До хладилника, който обичам
Health visitor-а ми каза, че бебето му стига витамин д от мен - през кърмата, но не ми звучи много убедително. В смисъл количеството не знам дали е достатъчно.
Новите проучвания са, че невинаги е достатъчно количеството вит.Д в кърмата, ако майката няма достатъчно, и ако няма достатъчно излагане на слънце, съобразено с отенъка на кожата.
Препоръчва се и бременните да взимат вит.Д, което не всички всъщност правят.
Заключенията са, че докато се изясни колко вит.Д трябва да взима майката, за да има достатъчно в кърмата, може да е най-добре бебето да пие по 400IU дневно за по-сигурно. Но предполагам, хубаво е и с health visitor-a да се говори.

# 91
varnagirl, изключваш ли проблем със щитовидната жлеза?

# 92
Изключвам ги, защото имам изследвания от това лято и всичко беше наред.

Винаги зимите съм си била по-летаргична, а и сега като съм с толкова много килограми отгоре и това влияе, но това лято не можах да събера много слънце и подозирам, че недостигът му ми влияе допълнително, защото уикендите, когато мъжът ми е в къщи и може да гледа малката аз спя по цял ден и по цели нощи да заредя за седмицата.

# 93
Бу   bouquet

На 20-ти имаме консултация и мислех да питам и за това. По-скоро си мисля, че ще каже, че няма нужда, но ще давам по една капка от Вигантола. Все пак няма слънце даже....  Аз доста съм се белнала, а и ми се бели кожата от време на време - мисля, че е недостиг на витамини. Бебето всичко изсмуква  Heart Eyes

# 94
Биогая има в Ebay.

Относно книгит и киндъл, има програми за конвертиране, аз ползвам http://calibre-ebook.com/, а ако потърсите в интернет DRM removal и името на конвертиращата програма, която ползвате ще ви излезе информация. В повечето случаи се сваля plug-in и DRM се премахва автоматично при самотот конвертиране Simple Smile

ММм не винаги става, в общи линии за нелагални книги, да. С calibre конвертирам книжките предимно от Читанка.

Но си бях купила 2 ел. книги наскоро, една от Waterstone и една от www.biblio.bg и ги четях на таблета. Понеже получих като подарък нов киндъл, много ми се искаше да си ги конверитрам и да си ги кача на киндъла, но тц, не става.

# 95
Уф, нещо съм се отнесла и последния ден на декември не пратих детето на училище, а е било учебен ден  ooooh!
Малкото почива тогава и не знам защо съм решила, че и баткото е във ваканция вече. Утре ще ходя да се обяснявам.

# 96
Привет!

Аз на 2.01 си запазих час за цитонамазка на 27.01. Бяха ми пратили писмо да си запиша час. Не са ми казали да се плаща.. та предстои да ходя там.
Краката ми минаха... не ме болят.. дето се вика- да чукна на дърво.. много съм щастлива!
Чакам в средата на Януари да си получа парите за това, че работих преди Коледа и направо си се вълнувам малко хаха Simple Smile) и активно аплайвам за разни позиции.. и се моля да ми се усмихне слънцето най-скоро!

# 97
Привет!

Аз на 2.01 си запазих час за цитонамазка на 27.01. Бяха ми пратили писмо да си запиша час. Не са ми казали да се плаща.. та предстои да ходя там.

Не се плаща. Аз имам събрани 3-4 писма, но бях бременна, сега кърмя.. все нямам време. Като ми пратят още едно и аз ще запиша час.  Confused

Успех с аплайването  Money

# 98
  • UK
Тук съм, днес се прибрах. Никога повече няма да пътувам с автобус по тая дестинация, ако не е въпрос на живот и смърт, просто е кошмар. Сега на връщане пътувах с една тумба диви селяндури, селските пинизи минаха през говорене на висок глас часове наред, включително през нощта, гръмогласен смях, понеже някой от всичките селяни казал думата "цици", до обиди и заплахи да ме бият, понеже се разкрещях на единия малоумник като реши да пикае в бутилка една седалка зад мен, понеже маминия златен не му се пишкало като спирахме преди един час, а изпил две бири. Това мъже на по 25, не са деца.

Трябва сериозно да преосмисля пребиваването си тук. Квартирата ми е ужасна, всичко е мухлясало, мръсно, гадно, мирише неприятно, просто е кошмар. Честно казано ми се иска и да живея на някое по живописно място, има такива хубави места в тая Англия... По пътя от Лондон до тук минаваме през някакви живописни градчета, едното особено всеки път го гледам, с едни зелени поляни и сладки къщички, не го знам как се казва, навсякъде пише само Съри това, Съри онова, не знам дали ние минаваме през такава част на градчето (то и тук има хубави места, де, просто аз не живея на такова), обаче е разкошно. И Лондон е прекрасен, знам, че не е навсякъде, обаче си е Лондон... Искам и да си намеря евентуално някаква малко по креативна работа, след три седмици ставам на 28 и е крайно време да си намеря моята професия, знам ли, не може цял живот в магазини да работя... От друга страна знам, че съм тук от съвсем скоро, първата година даже не я броя, понеже там обстоятелствата бяха такива, реално от няма и шест месеца съм самостоятелна тук... Искам... Да пея, знам, че е несериозно, но това е, в което съм най добра. Има някакъв хор тук, на който мисля да се запиша, мисля, че ще се чувствам по добре ако ходя няколко пъти месечно на нещо такова. Искам такава работа, как може някакви лели да си намират, а аз да не мога... Ама и в Портсмут няма как, тук просто такава работа няма. Има обяви за Лондон, обаче искат да си там, ако те извикат, да можеш да отидеш.

Малко несвързано звуча, ама след това пътуване, ще ми трябват няколко дни да се осъзная. Иначе имаше гледки по пътя... Особено около Инсбрук, отвсякъде планини, красота, после едни големи езера, с къщички по бреговете и планината надвиснала над тях, а през нея тунели и минава влак. Разкош. През Цюрих минахме през деня, и там красоти... Мечтая си да взема майка ми на такова пътешествие, ама да спираме където си харесаме и да разглеждаме, а не от автобуса само. Сега съм ги офертирала нашите, мислят да си купуват нова кола скоро, и да обиколим, ама нали ги знам, няма да се хванат... А не е ЧАК толкова скъпо, мамка му, обаче трябва да измисля как да мога аз да им го осигуря, крайно време е вече да мога. Много ме е яд на мен си.

# 99
labello  Hug

Мърморанка, точно се чудих кога ще се появиш и ти през новата година. Нали знаеш - в момента е време за равносметки! Горе главата и смело напред. Всеки има своето щастливо място под слънцето, трябва само да бъде достатъчно смел да го потърси!

Скоро пристигам и аз, и ще се видим някой ден. Ние с labello сме из Съри-тата, може да си харесаш местенце покрай нас Wink

# 100
   Ох, докато се усетя, че има нова тема и ще я изпишете  Crazy
   Вчера четох и забравих за кое искам да дам акъл  Mr. Green
   МГМ успех в новото начало  Hug Стегни се и не гледаи какво нямаш, а какво искаш да имаш. Не живееш в палат, но това е променимо, стига да го искаш.
   Живяла съм с хора в къща, има си и хубави страни, има и лоши. Определено е за хора без деца. Живели сме за малко и с пълни малоумници, но и със страхотни хора. Като цяло, когато нямахме деца ми беше доста тъпо сами да живеем, аз нали съм връзки с обществеността и все да има народ. Но тогава бяхме млади, вятър ни вееше, сега всичко ме нерви и всичко ми пречи...

# 101
  • UK
На мен съквартирантите не ми пречат, само мизерията. В смисъл, не са шумни, не са простаци, миризмата на цигари понякога ме дразни и бих се радвала да си миеха ръцете след тоалетна, но общо взето е това - иначе са разбрани и като цяло нямам проблеми с тях. Мизерията, тясната стаичка с натрупаните неща, мухъла, това ме дразни повече от всичко друго. Иначе сега се прибрах, те ми гледали цветята, даже орхидеите поливали по схема - както съм ги инструктирала. Не са лоши хора, просто ми се живее като в каталог, а тук няма как да стане. Да ми е чистичко, подреденичко, може да са евтини неща, но обичам всичко да изглежда ново и си го поддържам така, всичко да си има място, даже като е разхвърляно, да знам, че мога да подредя и да стане като ново - така искам. Но съм напълно наясно, че докато живея в чужди къщи, няма как да стане, и ще трябва да търпя.

# 102
  • някъде в орбита...
МГМ, радвам се да те видя пак. Браво че си преживяла пътуването - било си е егати събитието явно Shocked Горе главата, ще подредиш всичко едно по едно Wink

# 103
Тук в шотландско един лек ветрец подухва ........... Whistling

# 104
Момичета, в кои сайтове търсите работа? Дайте линкове, моля.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт