Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 275
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
ивка27, ваканцията през Февруари ще бъде между 16-20. Simple Smile
При нас е от 13 до 23 февруари.

# 316
Т.е. 13/02 и 23/02 ще са неучебни ли?
Щото ако са учебни, няма разлика с периода, посочен в цитирания пост.  Wink

# 317
  • Bristol
И в нашата община от 16ти до 20ти са не учебни дни. Понякога прикачат училищата някой инсет дей преди или след ваканцията, моите няма да имат. Случва се ваканциите в различните общини да се разминават. Така че търсете в сайта на вашата общината ориентировъчно, конкретно от до с инсет дейс само вашето училище може да ви каже.
Аз от една тема във ФБ групата се запалих и си купих буркан с шкембе от полския магазин. Точно си го хапнах с повечко чесънче и оцет, обаче не е като нашенската си шкембе чорба  Rolling Eyes

# 318
  • Cambridge, UK
вклюювам се доста късно в дискусията за лекарствата - тези без рецепта не могат да се изпращат по пощата, но аз имам контакт на фирма за багаж, която пренася и лекарства, 12.50 лв е курса София - Лондон или обратното, ако на някой му се наложи давам телефон на ЛС

# 319
Т.е. 13/02 и 23/02 ще са неучебни ли?
Щото ако са учебни, няма разлика с периода, посочен в цитирания пост.  Wink
OK  Laughing

# 320
  • UK
вклюювам се доста късно в дискусията за лекарствата - тези без рецепта не могат да се изпращат по пощата, но аз имам контакт на фирма за багаж, която пренася и лекарства, 12.50 лв е курса София - Лондон или обратното, ако на някой му се наложи давам телефон на ЛС
Могат. Само се подписва декларация, че не са забранени за ползване тук и се опаковат пред служителите от пощата. Ако някъде не позволят, значи не са наясно с правилата. А тези с рецепта може и без нея, майка ми ми е изпращала един куп такива без рецептата в плика - дори Напроксен, което там си е най обикновено обезболяващо а тук го гледат все едно ей сега ще тръгне да говори само, понеже е за антракс.

# 321
  • Cambridge, UK
странно, може би е до пощенска станция? миналата година отказаха на моя приятелка да ни изпрати Милгама, което е витамин и Диклофенак

# 322
  • UK
Може би, майка ми редовно ми изпраща неща като обезболяващи (понеже пия Напроксен за менструални болки, а тук никога няма да ми го дадат), антибиотици, Метформин, неща като Либексин, Тантум Верде, Аналгин, за който тук явно не са чували, има и такива с рецепта (но никога не ми е пращала рецептата) и без, единствено веднъж дойдоха в пощата, понеже уж нямало никой на адрес (което в тази къща почти никога не се случва) а бурканчето с временната пломба не минава през процепа за пощата. И други хора са се оплаквали, че не им дават да пращат лекарства, но по принцип трябва да може - вероятно някой служител не е бил наясно и не е искал да рискува да го приеме, ако не е позволено.

# 323
  • Bristol
Аналгин, за който тук явно не са чували
Най-вероятно само ветеринарите са чували за аналгин, тук е забранен за изписване на хора.

# 324
  • UK
Мда, но аз го пия за главоболие и ми помага, за разлика от тукашните обезболяващи, които съм пробвала. Сигурна съм че има такива, които ще ми помогнат, но не съм попадала още.

# 325
Аналгин, за който тук явно не са чували
Най-вероятно само ветеринарите са чували за аналгин, тук е забранен за изписване на хора.
Толкова ли е вреден?

# 326
Здравейте!
Обръщам се към Вас с молба за съвет.
Мои познати имат проблем със съквартирант. Значи- съпрузите живеят във флат, който е даден от общината, но за да им се намали малко наема са прибрали съквартирант. На името на съквартиранта се водят някакви билове.
В момента съпрузите искат въпросния съквартирант да напусне жилището, но той категорично отказва.
Въпросът ми е, как могат да постъпят, така че да няма последствия за тях. А, именно - могат ли да му съберат багажа и да го изнесат отвън и да сменят ключалките, което да не доведе до по- големи усложнения.
Благодаря, Ви!

# 327
Здравейте!
Мои познати имат проблем със съквартирант. Значи- съпрузите живеят във флат, който е даден от общината, но за да им се намали малко наема са прибрали съквартирант. На името на съквартиранта се водят някакви билове.
В момента съпрузите искат въпросния съквартирант да напусне жилището, но той категорично отказва.
Въпросът ми е, как могат да постъпят, така че да няма последствия за тях. А, именно - могат ли да му съберат багажа и да го изнесат отвън и да сменят ключалките, което да не доведе до по- големи усложнения.
Благодаря, Ви!
    Казали ли са на общината, че в жилището живее още един човек? Виж в БГхелп имаше подобна тема и доста съвети и какво е законно и какво не в такива ситуации.

# 328
  • Манчестър
Здравейте!
Благодаря, Ви!

Ами след като сметки на негово име, той винаги може да докаже,че е живял там. Това,че те отдават под наем едва ли е упоменато в договора им. В някой общини са драстични и може да им прекратят договора.

# 329
  • София
Добри да са утрото и деня ви, маменца!
Влизам с въпросче ...
Мъжът ми има две банкови сметки, но всъщност ползва само едната. Трябва ли ненужната да я закрие или от банката автоматично ще го направят? Какъв е по-добрият вариант за нас?
П.п. Извинете, ако въпросът ми е коментиран. Само ми оставете препратка и се местя там да чета Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 12:54 от dmm

Общи условия

Активация на акаунт