Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 237
  • 732
  •   1
Отговори
# 195
Знаете ли, че в Оксфорд отвори ново българско училище - Слово?
Тази седмица не успяхме да отидем, но ми се иска да запиша децата.

# 196
Аз не знаех, мерси за инфото. То за нас е твърдеее рано, но е добре да се знае Simple Smile

# 197
  • UK
Аз съзнателно ще пропусна няколко страници от темата, която бавно се превръща в "Лична драма". Вярвам, че всеки сам кове съдбата си.

# 198
МГМ, аз изобщо не съм негативен човек,просто сарказмът ми е в повече и се надсмивам на ситуациите в живота. Когато се научиш и ти, без да се изживяваш като вечната жертва на нещо и на някого, ще се чувстваш много по-добрв Човек е жертва сам на себе си и може да бъде жертва само ако го позволи.

Сама се мръдна колата му кола.

Работата в офис не е скъпо платена, съгласна съм с Толумбата.
Да ви кажа честно понякога предпочитам да работя в Грегс Simple Smile няма срамна работа, хора! Особено ако сами сте си я извоювал!  Успех!

А за децата, не знам за кого е по-добре да са повече деца, но винаги съм смятала, че две три е по добре от едно.

Успешна седмица на всички!

# 199
  Не смятам, че липсата на гадже, а да не забравяме, че МГМ има или имаше такова до скоро е критерии за всичко. Аз като живеех в София и бях студентка нямах гадже, пък си завърших образованието, работех доста добра работа и да подчертая, че като тръгнах да ставам студентка нашите ми казаха, че не могат да ми помагат и ако отида в София трябва да се оправям сама-така и стана, никой една стотинка не ми е дал, всичко сама съм си направила. Давали са ми пари или подаръци за РД например, но за седмично издържане, наеми, такса университет и тн сама съм си изкарвала и плащала, а бях на 18, тъкмо загубила майка си и сама. При мен даже като се събрах с мъжът ми, това стана като дойдох тук някак си се отпуснах и просто искам да живея спокойно и амбициите ми умряха. Но го отдавам на това, че имам дете и си преместих вниманието не нея, предполагам като порасне малко ще ме загризат амбициите пак, ако пък не, все тази, пак не се оплаквам.

# 200
  • Bristol
А всъщност тези клубчета в училището ли се намират, кой ги води децата там след у-ще, щото много сложно се получава, ако трябва родителят да излиза от работа за това?... newsm78
В училищата са тези клубове, а ако не те казват кои училища обслужват и те носят отговорност да заведат и приберат детето до и от училище. Дали ще ги водят пеша или с бусчета, зависи от разстоянието. Отделно има чайлдмайндери, които водят и прибират децата, гледат ги в техните си къщи. Излиза малко по-скъпо, но са по флексибъл като работно време. Моята, ако я помоля, подсеща детето за домашни или урежда проблеми с учителката и администрацията.

За хора с повечко свободно време (без партньори и деца примерно) има страшно много клубове по интереси. Дали ще пееш в хор, обсъждате книги, ходите по екскурзии, тичайте, карате колела, слабеете, отглеждате домашни зеленчуци  и тн с тях зависи само от конкретния индивид. Партньор и деца не решават проблеми, даже от скромният ми опит и наблюдения, могат да влошат ситуацията. А пък ако се превърнат и във фикс идея...

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 13:50 от Merry

# 201
Здравейте Simple Smile мами

Не знам какво ми стана и реших да проверя "абсурдната" идея да запиша дъщеря си 3,5г на детска градина в София по време на отпуската си. Някой има ли повече информация доколко подобно начина не е обречено на не/успех? Целта ми е тя да попадне в среда където активно се говори само на Български език за около седмица две.

Писах на няколко частни детски градини и към момента получавам странни отговори. Опитвам се да си сверя часовника и да разбера дали грешката е в моя телевизор  newsm78

Моля ако някой има идея, къде в София мога да потърся детска градина в която персонала да е склонен да приеме подобно предизвикателство, да ми пише. Ще следя темата с интерес.

Д.

# 202
wallaby, не че нещо, ама според мен абсурд.
Май има частни градини, които не са със статут на частна градина. Нещо като клуб с целодневна грижа.
Например това:

http://info-call.bg/f/detski-tsentar-palechka/10565/1/

или

http://www.bezplatno.net/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8/%D0%B4%D … 0%B0-1058424.html

# 203
  • Лондон
Wallaby, нищо абсурдно не виждам в питането ти, и аз се интересувах преди за същото и силно ми препоръчаха Славейче, имат две бази в София, и всички оторизации от МП. Виж подробности на www.slaveiche.com

Друго не съм чела, настаних се трайно в туристическия под форум и чета активно за гръцките острови Sunglasses Много хубаво настроение създават й Wink

# 204
amamamama, ние след първите няколко седмици се нанесохме за 2-3 месеца в такава къща. Много прилича на обикновен наем. Т.е. ходихме си на огледи, преценявахме си харесва ли ни стаята, колко е голяма кухнята, колко място ще има за нас в хладилника, с колко души ще се дели съответният хладилник, как се заключва стаята (в една къща нямаше нито ключ, нито резе, нищо), имаме ли душ към стаята или делим банята с останалите хора, колко тоалетни има в къщата, има ли вече установена система по чистенето на къщата (график, наета жена, и т.н. опции)... Бонус беше ако успеем да се запознаем и с останалите квартиранти - така не само си преценяваме хазяина и мястото, но и хората с които ще сме заобиколени. Цялата процедура много ми напомни на търсенето на квартира като бях студентка Laughing
От личен опит - броят на живеещите в къщата да не ви плаши. Ако къщата е голяма, няма да е проблем. На последното място бяхме общо 8 човека (5 спални), като на половината от тях им виждах очите веднъж седмично сигурно. Също така ако не се чувстваш добре в дадена къща на огледа, просто не наемайте там - понякога шестото чувство си има добра причина да се проявява Peace
Не разбирам какъв е този комунален начин на живот ?Групово с някакви непознати 100 човека в къща ?Защо някой си го причинява , оставяте всичко в бг и отивате да живеете в комуна /така да се каже/ , но в Англия да е ?Неразбирам хора с добри професии и нещо зад гърба си , защо зачеркват всичко в бг и падат минимум едно стъпало долу но да е в Англия ?
С никого не се заяждам , а само питам и си разсъждавам върху прочетеното ?

# 205
Неразбирам хора с добри професии и нещо зад гърба си , защо зачеркват всичко в бг и падат минимум едно стъпало долу но да е в Англия ?

Ами например защото с на вид престижна професия едва оцеляваме в България и стандарта от година на година пада надолу. Защото перспективата да се променят нещата тук, за моето семейство, аз не я виждам. Защото благодарение на работата си виждам неща в държавата, които ме карат да не искам това да е държавата, в която ще живеят децата ми. Детето ми учи в най желаното училище от 5 до 7 клас в София и не е за разправяне какви неща се случват и от учители и от ученици. А за университет, просто не ми се говори. 
Ето такива мисли ме тормозят мен ежедневно. Е, не мисля, че с децата ще отидем да живеем в шерната къща, но съм на ясно, че няма да има нищо общо с дома ни тук. Но живота за съжаление не свършва с дома. 

# 206
Неразбирам хора с добри професии и нещо зад гърба си , защо зачеркват всичко в бг и падат минимум едно стъпало долу но да е в Англия ?

Ами например защото с на вид престижна професия едва оцеляваме в България и стандарта от година на година пада надолу. Защото перспективата да се променят нещата тук, за моето семейство, аз не я виждам. Защото благодарение на работата си виждам неща в държавата, които ме карат да не искам това да е държавата, в която ще живеят децата ми. Детето ми учи в най желаното училище от 5 до 7 клас в София и не е за разправяне какви неща се случват и от учители и от ученици. А за университет, просто не ми се говори. 
Ето такива мисли ме тормозят мен ежедневно. Е, не мисля, че с децата ще отидем да живеем в шерната къща, но съм на ясно, че няма да има нищо общо с дома ни тук. Но живота за съжаление не свършва с дома. 
В Англия също ли работиш тази престижна /професия / или не ? newsm78

# 207
  • оттам, откъдето започва България

Много добре казано. /за съжаление е факт/

# 208
Аз още не съм в Англия, но със сигурност работата, която очаквам да работя поне в началото няма да е "престижна" Simple Smile.

# 209
Не се знае дали в Англия тази престижна работа ще бъде достижима  ?
Също така след колко години ще ш намериш и дали няма и в Англия едва да оцеляваш с нея ? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт