Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 269
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Нана, дано се оправи кучо!
Аз съм сигурна, че ще се излекува - ще му мине и ще се похвалиш.

# 271
Джули смяна веднага, само мъжо да научи български, ама не му се отдава. Никога не съм писала за гадна Англия или нещо подобно, голямо въобръжения, няма що.

Ох, моля те. Безсмислено е. Написаното остава, нали знаеш. Но няма да се ровя, ти си знаеш най-добре. Не ми е до това, имам си по-важни неща, с които да се занимавам.
И наздраве, с онова вино от оня бюджет.

# 272
Тъйййййй..... nana_cool би ли споделила, всяка зима ли тук в Шотландско така се кара  Laughing ?
Има - няма, седмица, през седмица код жълто за хубаво време  Whistling Mr. Green

# 273
E, вие там сте на завет....какво се оплакваш?  Mr. Green Майтапа на страна, но едната част на острова е без ток от четвъртък. Днес за разкош и сняг заваля.  Confused

# 274
Тихо! Не говорете за времето, жълтите кодове и липса на ток, че няма да се кача на самолета  Confused

# 275
Тъйййййй..... nana_cool би ли споделила, всяка зима ли тук в Шотландско така се кара  Laughing ?
Има - няма, седмица, през седмица код жълто за хубаво време  Whistling Mr. Green
   С повече късмет и другите месеци може да сте на жълто  Mr. Green  Майтапче, дано скоро спре да духа и почне да вали  Laughing

Нана, бързо да се оправя куч  Hug

Аве, ако кажеш, че не съм те канила...

Джули смяна веднага, само мъжо да научи български, ама не му се отдава. Никога не съм писала за гадна Англия или нещо подобно, голямо въобръжения, няма що.
     Бъди упорита, така да се мъчите тука.... Я въображение, я просто памет  Whistling

За намаляване на разходите за пазаруване, препоръчвам да се пазарува в изцяло хранителни магазини - Алди, Лидл. Евтино е и няма странични неща да пълните количките. Като ходя в Алди, харча не повече от 60 паунда за седмица, в Азда и 150 не ме оправят понякога и храната е наполовина. Все се заричам, че няма да ходя и все ходя и харча пари за глупости. Вчера бяха пуснали хавлии по 1,50 за ръце и 3 паунда голяма като за плаж, изкупих щанда...Не че ми трябват, ама те без пари.

# 276

С повече късмет и другите месеци може да сте на жълто  Mr. Green  Майтапче, дано скоро спре да духа и почне да вали  Laughing

hahaha Имах нужда, благодаря! Ей, на това му казвам позитивно мислене.  Hug

# 277
  • някъде в орбита...
Всеки се простира според чергата си.
За нас съм установила, че без списък за пазаруване харча два пъти повече, отколкото със списък. Не знам защо, просто се случва Embarassed

# 278
  • UK
Аз затова не ходя на втория етаж на тукашната АСДА, все нещо си харесвам или пък много ми трябва, я спортен панталон за вкъщи, я калъфки за възглавници (за два паунда двете, вече имам шест калъфки и само два комплекта чаршафи - обичам да си сменям калъфките по често от чаршафите и ако ходя горе, сигурно всеки път ще си купувам комплект калъфки), някоя чаша ако си харесам или друга глупост, която не ми трябва. Последно исках (ама се спрях) да си взема от цветното тиксо, много е готино с всякакви картинки, обаче за какво ми е, не ми е ясно. Седя си на долния етаж и там, освен някой чийзкейк да си купя, обикновено се ограничавам.

# 279
Със списък, без списък - като видя "Промоция" и ми светват очите  Money Я някоя тавичка, я някой чаршав. Скоро и книга за мъфини + форми за мъфини, а дори нямам условия да ги правя. Но преди много обичах да правя и си викам "някой ден ще ми потрябват"  hahaha

# 280
  • UK
Всеки се простира според чергата си.
За нас съм установила, че без списък за пазаруване харча два пъти повече, отколкото със списък. Не знам защо, просто се случва Embarassed
Е това с чергата е най-голямата истина  Laughing И с 20 и със 150 на седмица съм се оправяла и не съм оставала гладна.
 А пък така от България някой да ми дава наклон къде да живея, че и обяснения да ми иска, най-обичам  Mr. Green
 За паркинга, живея в апартамент и на парко мястото ми е написан номера на апартамента. Никой не паркира там, както и аз не заемам чуждо място  Peace

# 281

hahaha Имах нужда, благодаря! Ей, на това му казвам позитивно мислене.  Hug

Laughing Laughing Laughing

Този позитивизъм вече и аз го разбирам  Crazy Какви са тия ветрове и снегове...дъждец си е друга работа  Whistling

За купуването на излишни и непотребни вещи... ooooh! роман мога да напиша. Идването ми тук обаче е огромна терапия за тази ми склонност. Без бой си признавам, че първите 2м. сънувах, че пазаря като за световно в един от любимите си магазини в БГ(основно дрехи)  Embarassed
Вече по-лесно приемам факта, че няма да си харча парите всяка седмица за нов парцалак. А и да си призная (не ме нападайте много), но тукашните дрехи и мода..ми изобщо не са ми по вкуса  Confused Всичко ми се вижда супер демоде или лелско.
Това е нещо, което определено ме изненадва. Дамите ходят..меко казано  Shocked с един епитет не мога да ги опиша. Излизат като дропли, но иначе с 2 тона грим  hahaha Докато младите мъже изглеждат съвсем прилично, да не кажа много прилично.
Не ангажирам никой с мнението си. Просто впечатления.

Последна редакция: ср, 14 яну 2015, 00:59 от vany666

# 282
  • някъде в орбита...
gali_portokali, най-големият пазар (седмичният) го правя онлайн - както и да го въртиш общата сума за плащане си стои там от страни на страницата, и ме преследва до като не махна от кошницата нещата, дето не ми трябват всъщност Mr. Green

vany666, облеклото на човек тук си е доста показателно за много неща.

# 283
  • Bristol
Оня ден и аз се прибрах с две книги и торби пълни с храната за седмицата. Ами не можах да се въздържа, книжка за паундче! Аз от две години чета само електронен формат на телефона си. Пробвам да взимам от библиотеката книжен формат, но се затруднявам да ги мъкна нон стоп с мен в чантата, после в къщи да ги вадя от чантата и сутрин пак да ги прибирам. Та не знам кога ще ги прочета тези двете, но си ги купих  Mr. Green
Иначе седмично за 4ма около 150 харча за храна, но ние и доста хапваме  Embarassed

# 284
Като си спомня че в Бг с по малко от 20 лева не излизах от Кауфланд, и то в сличаите когато влизам за краставица и мляко.....тук с 50 паунда на седмица и бира и вино даже си позволявам. Пресни плодове винаги има, а на вечеря без салата не сядам. Готвя, готова храна още не си позволявам, но през два дена ядем пица.
Не знам за вас, но моите спомени от Бг са все още пресни. Спомням си как като отивах на работа и ми се повръщаше, имам предвид буквално, от простотиите и безсмислиците които ще трябва да правя цял ден. Това ме накара да се махна от там. И мисълта че верояно ако не го направя сега, един ден ще се опитвам да издържам детето си да учи някъде с българската си заплата или пенсия. И както се очертаваше, нямаше почти никакъв шанс да бъде повишена в един момент, нотомда сменя работата си с по добра. Не съм живяла бедно, но не съм била и богата. Не целя и това тук. Искам да живея нормално, мисля че всички го искаме. Ако живея с други хора, то ще е само времвнно, докато намеря нещо подходящо, в което да живея само със семейството си. Ако не мога да си го позволя вероятно ще се върна в Бг. Може би не е невъзможно, но смятам че не е подходящо детето ми да живее с чужди хора. А и други хора да се съобразяват с дете....не е за мен. Да, трудно ми е защото съм от чного скоро тук. Няма лесно. Хората предприемат действия в живота си по различни причини. Всеки си има неговите и всеки знае до къде би стигнал, гонейки целите си. За сега имам работата която исках да имам и много се радвам че е така. Гледам да се състедоточа върху нещата които имам, защото ако мисля за онова което нямам ще ми е много тежко. Успех на всички в онова което искат да постигнат, дано новата година им го донесе.

Общи условия

Активация на акаунт