Великобритания - тема 56 Зимно Пролетна

• 54 172
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Днес в бюрото нещата малко излязоха извън контрол...

Сбихте ли се  Crazy Laughing

Aз мислих да спра да пиша в темата, но след като сте толкова мили и гостоприемни, как да спре човек? Heart Eyes  Laughing

Правилно. Кажи сега какво сготви и как мина петъка.  Peace

# 631
Днес в бюрото нещата малко излязоха извън контрол...

Сбихте ли се  Crazy Laughing

Ти пък...няма да си чупя маникюра за глупости и за хора, които си мислят, че са на почивка в това бюро. Simple Smile 10 минути по-късно се обади един мой клиент, колежката вдигна: "Tell Nataliya she is amazing!" С тях ще се разправям... Crossing Arms

# 632
Браво!
Аз си признавам, че има моменти, в които ми иде да сритам някой или хвърля нещо по него  Whistling

# 633
  • някъде в орбита...
nana_cool, браво на теб. И на мен по някога ми е трудно да се сдържа, но винаги е по-добре да не кажеш нищо, отколкото да кажеш нещо и да ти се отворят още проблеми (99 problems and the job's now one Laughing) Отмъщението е винаги по-сладко на трезва глава Wink

# 634
Добро утро, момичета! Ние сме вече тук има няма седмица Simple Smile  Чеата ви редовно, още не мога да се включвам  по повечето въпроси, но пък за сметка на това има да питам : какво можете да ми кажете за частно медицинско осигуряване, какво включват, какви са облагите от него, с какво ще е по различно, ако имаме такова? Мъжът ми е подал документи за цялото семейство....а не сме много наясно какво представлява. Хубав ден на всички!

# 635
Здравейте, благодаря ви за подкрепата.  Не че нещо има да се крие, но той просто си е такъв. Не обича да се знае всичко за него.

Нана, не се ядосвай,  бъди над нещата дет се вика.

Гледам,че и политици сте намеСили в спора. Аз си признавам,че хабер си нямам от политиката тук. Не знам дали е до ре или зле за мен.  Много са ми омотани кой кой е, от коя партия и за какво се борят.  Мисля,че пребиваването в българската политическа каша, доста ме е отблъснато от този род занимания.

Сигурно би било добре да се информирам,  но ако го направя ще започна да се вълнувам.

Обичам жена Гей!!  Една от мениджърите. Просто е страхотна и искам всички да са като нея. Освен това прави страхотна музика. DJ SHARON O'LOVE Simple Smile Мидете да я намерите в туба:) яко кефи Simple Smile

# 636
  • Bristol
Събота сутрин, хем ми е смешно, хем ми се плаче, как може толкова заблудени хора да има, Keep daffodils away from food, supermarkets warned
Цитат
Supermarkets have been urged to keep daffodils away from fruit and vegetable aisles this spring - in case they are mistaken for food...
Daffodil poisonings in Britain are not unheard of. In 2012, Bristol's Chinese community was urged not to eat daffodils after 10 people had to be treated in hospital.
It was thought they may have mistaken the green parts of the flower for a chive used in Chinese cooking.
  Laughing ooooh!

# 637
Събота сутрин, хем ми е смешно, хем ми се плаче, как може толкова заблудени хора да има...

Ох, аз съм свършвала подобни тъпотии.
Четеш някое упътване, написано като за идиоти и си мислиш-Кой идиот би направил това или онова, защо пишат или предупреждават за толкова очевадни неща?!
Е, случи се веднъж да направя въпросната идиотия, на която се бях подигравала.
Бих разказала, но ми е неудобно  Blush

# 638
  • някъде в орбита...
Толумби, и аз така - имам изцепки дето да се чуди човек какво ми е било в главата. Ама какво да се прави, такъв е живота, рано или късно почти всеки прави идиотизми Laughing

ana.ana, да не ни се налага да разбираме - ще гушна букета от смях ако и в реалния живот е такава Mr. Green

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 17:48 от InaV

# 639
  • някъде в орбита...
.

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 17:46 от InaV

# 640
Като споменахте март, от къде мога да намеря мартеници?

Искаш ли да ти изпратя с някоя от куриерските фирми за 1,60-2 лв/кг? Вече ги пуснаха масово и няма да е трудно да намеря различни от сега.

# 641
  • някъде в орбита...
Ми аз вече поръчах Blush Но мерси за предложението Hug

# 642
Момичета,
имам един въпрос към вас и ще се радвам ако някой може да ми даде отговор.
Започнах работа part-time, на 15 часова работна седмица, заплатата ми е близо 7000 паунда годишно. Въпросът ми е - след като съм part-time, и заплатата е под 10000, следователно няма удръжки нали така? Тогава водя ли се здравно осигурена или не? И как стоят нещата със социалните осигуровки при part-time заетост?

# 643
  • Bristol
Толумба, замислих се, какви ли щях да ги върша и аз в Китай  Laughing

Denichka, погледни си pay slipа, данък не ти удържат, но сигурно ти взимат минимална сума за NI contribution, това е за пенсия и медицинско обслужване.
Цитат
The basic state pension is a Government-administered scheme, funded by national insurance (NI) contributions...
To gain a qualifying year, you need to earn a set minimum during a tax year (6 April to 5 April) and pay the required NI contributions. For 2014/15, this is:
£5,772 for employees
£5,885 for the self-employed...
Доста добре е описано в този сайт и има препратки към правителствени източници, State Pension. На майчинство също имаш право, като сумата зависи от доходите ти.

Благодаря на модераторите за намесата   bouquet

Последна редакция: сб, 07 фев 2015, 18:27 от Merry

# 644
Мерси Merry, ще прочета какво пише в сайта Simple Smile Аз се опитах да намеря информация в интернет преди да попитам тук, но явно не знам точно какво да търся.

Все още нямам pay slip, защото почнах преди седмица Simple Smile Мен ме интересува най-вече дали трябва да си внасям нещо сама, за да мога да имам право на майчинство след време. Но се надявам докато ми дойде времето за майчинство вече да съм на full-time Simple Smile

Благодаря за отговора   Hug

Общи условия

Активация на акаунт