Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 254
  • 764
  •   1
Отговори
# 225
Колко месеца пи от маслото от вечерна иглика за този страхотен ефект? Вече нямам търпение моето да пристигне, аз си поръчах от http://www.iherb.com/ по съвет на Денис.

# 226
Здравейте момичета, какви добавки бихте ми препоръчали за подобряване на качеството на яйцеклетките? Миналата година забременях след инвитро, но в края на трети месец загубихме бебето - мисед Sad . Сега евентуално лятото ще направим нов опит и ми се иска да направя всичко възможно да е успешен до края. Благодаря ви предварително.

# 227
krasii14, присъединявам се към питането ти.
мен освен добавки за качеството на яйцеклетките, които са без рецепта, спешно ме интересува и информация относно храната по време на ин-витро със стимулация, защото вече съм в процес на такова. а покрай лапароскопията ми нямах време да проучвам. Ще съм благодарни на всички, които дадат някакви съвети.   bouquet

# 228
Не знам дали аз да давам съвети, но в последно време изкарвам читави и способни за оплождане яйцеклетки, които засега само замразяваме. Добавките, които пия са - Инофолик, Фолиева, Омега 3, NAC, L-Aргинин, Масло от веч.иглика, вит С, вит А до О., Вит Е след О., Селен (заради това, че съм с Хашимото). Режимът ми на хранене - Пилешко - гърди, СЬОМГА, извара, МАСЛИНИ, зелена салата на корем, ЗЕХТИН за салатата, готвя само с пречистено масло (който го знае - става въпрос за ГХИ), годжи бери, чия, кисело мляко, СУРОВИ БАДЕМИ, спанак и броколи(които при Хашимото не трябва да са много начесто, както и зелената салата!). Никога не пържа, задушавам или на скара. Дано съм била полезна, момичета.

# 229
Блгодаря ти. Всеки коментар е полезен! Имам приятелка с хашимото, която избягва годжи бери. Не знам каква е причината, но го проучи по-подробно. Мисля, че беше много силен активатор на имунната система, а при твоето заболяване е по-добре да приемаш имуномодулатори.
денис, виждам, че си споменала, че е добре всички добавки да се спрат по време на бременност освен омега 3 и фолиевата киселина. аз имам освен тази мутация, свързана с фолиевата киселина MTHFR, още една мутация свързана с б 12 - MTRR. Та се чудя дали ще е проблем или опасно да продължа с б витамините и след положителен тест, дай Боже да има такъв.

Последна редакция: ср, 08 апр 2015, 09:55 от SAB-f

# 230
  • София
 Twisted Evil
Блгодаря ти. Всеки коментар е полезен! Имам приятелка с хашимото, която избягва годжи бери. Не знам каква е причината, но го проучи по-подробно. Мисля, че беше много силен активатор на имунната система, а при твоето заболяване е по-добре да приемаш имуномодулатори.
денис, виждам, че си споменала, че е добре всички добавки да се спрат по време на бременност освен омега 3 и фолиевата киселина. аз имам освен тази мутация, свързана с фолиевата киселина MTHFR, още една мутация свързана с б 12 - MTRR. Та се чудя дали ще е проблем или опасно да продължа с б витамините и след положителен тест, дай Боже да има такъв.

Става въпрос за добавки, които не са съгласувани с лекаря  Peace

# 231
Ясно. А можеш ли да ми кажеш дали коензим q 10 в Омега 10 на Фортекс е в подходяща форма за усвояване?
иска ми се да добавя още неща за прием освен коензим q 10 и омега 3 за качеството на яйцеклетките си, все пак съм с ендометриоза и вече стартирах опита. мелатонинът и инозитолът в какви количества могат да се приемат?

# 232
  • София
Ясно. А можеш ли да ми кажеш дали коензим q 10 в Омега 10 на Фортекс е в подходяща форма за усвояване?
иска ми се да добавя още неща за прием освен коензим q 10 и омега 3 за качеството на яйцеклетките си, все пак съм с ендометриоза и вече стартирах опита. мелатонинът и инозитолът в какви количества могат да се приемат?
За coQ10 - ако е посочено, че е форма ubiquinol - усвоява се 100%
Ако е посочено ubiquinone или само coQ10 - усвоява се до 50% максимум
За Инозитол - 2х2 грама, на гладно, далеч от кафе
За мелатонина - вечер преди сън, доза около 3 мг е добра, за по-висока се консултирай с лекар

# 233
Благодаря ти, както винаги отговаряш точно и ясно. От Фортекс явно са преценили, че не е необходимо да упоменават формата на q10, в листовката не пише нищо по въпроса. А Мелатонинът на Адифарм добър избор ли е? http://apteka.framar.bg/01000104/%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82% … D0%B0%D1%80%D0%BC

# 234
  • София
Благодаря ти, както винаги отговаряш точно и ясно. От Фортекс явно са преценили, че не е необходимо да упоменават формата на q10, в листовката не пише нищо по въпроса. А Мелатонинът на Адифарм добър избор ли е? http://apteka.framar.bg/01000104/%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D1%82% … D0%B0%D1%80%D0%BC
За coQ10 - след като не е посочена формата, това е тази с ниска бионаличност
За мелатонина - става, в 1 табл. има 1 мг.

ПП.
За формата  на мелатонина - сублингвалните таблетки  /под езика/ са по-добрия вариант.
Сублингвално мелатонина се освобождава незабавно, като попада я кръвния поток, а не се метаболизира през хран. система.
За табл. и капс. -  трябва да си пресметнеш времето на действие

# 235
Благодаря ти, denis   bouquet а колко време преди пълната упойка за пункцията спирате добавките, момичета?

# 236
Не се спират. Пункцията е рано сутрин и ти отиваш на гладно и жадно.

# 237
  • На остров
Денис днес взех цитотека и си мислих може ли да почна от днес добавките или да изчакам няколко дни ?
Много благодаря   bouquet !

# 238
  • София
Здравейте!
Великденски се включвам с два въпроса:
1. На привършване ми е Омега-3 (рибна), трябва да купувам нова и моля за информация относно маслото от крил. Чета, че е най-концентрираният източник на О3, в пъти по усвоима от тази в рибата, и пр. В момента приемам дневно 2000 мг. рибна О3. Ако се ориентирам към крил, отново по толкова ли следва да пия?
2. Снощи преживях т.нар. розова овулация. Не беше прогестеронно зацапване, имах тъпа болка, 13/14 ден от МЦ, много ЦС... Случвало ми се е и преди, в месеца, в който забременях преди 3 г. Въпросът ми е- наистина ли не е обезпокоителна розовата овулация и дали не се дължи по някакъв начин на добавките (пия вечерна иглика 2000 мг., О3+ФК+вит. Б 2000 мг., селен 100 мг.; не правим опити, но подготвям почвата и се стремя да удължа МЦ- от няколко месеца 26 дни; преди предната бременност също пиех вечерна иглика)
  bouquet

Последна редакция: нд, 12 апр 2015, 11:05 от Beeps

# 239
Аз сега приемам витамини Торн по 2 дневно, и не приемам фолиева киселина, защото в тях има.
Дали не бъркам като не приемам отделно фолиева киселина?

Общи условия

Активация на акаунт