Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 280
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Денис днес взех цитотека и си мислих може ли да почна от днес добавките или да изчакам няколко дни ?
Много благодаря   bouquet !
Няма проблем да ги приемаш

# 241
  • София
Здравейте!
Великденски се включвам с два въпроса:
1. На привършване ми е Омега-3 (рибна), трябва да купувам нова и моля за информация относно маслото от крил. Чета, че е най-концентрираният източник на О3, в пъти по усвоима от тази в рибата, и пр. В момента приемам дневно 2000 мг. рибна О3. Ако се ориентирам към крил, отново по толкова ли следва да пия?
2. Снощи преживях т.нар. розова овулация. Не беше прогестеронно зацапване, имах тъпа болка, 13/14 ден от МЦ, много ЦС... Случвало ми се е и преди, в месеца, в който забременях преди 3 г. Въпросът ми е- наистина ли не е обезпокоителна розовата овулация и дали не се дължи по някакъв начин на добавките (пия вечерна иглика 2000 мг., О3+ФК+вит. Б 2000 мг., селен 100 мг.; не правим опити, но подготвям почвата и се стремя да удължа МЦ- от няколко месеца 26 дни; преди предната бременност също пиех вечерна иглика)
  bouquet
1. За Маслото от Крил и РМ - и двете масла за полезни, но зависи за какво ще се приемат
Масло от Крил /Krill Oil/ - най-общо:
- Омега 3 е във фосфолипидна форма /Фосфолипидите са вид липиди -  основни структурни и функционални компоненти на клетките в тялото/
- богато на фосфолипида фосфатидилхолин, който подпомага обмяната на холестерола и нормалната функцията  на черния дроб, полезен за мозъка и нервите
- ЕРА и DHA са в по-малки кол-ва, като кол-вото на ЕРА е по-голямо
- максимална антиоксидантна защита  
- абсорбира се по-бързо от РМ.
- може да намали вероятността от ССЗаболявания
- съдържа и естествен антиоксидант / каротеноид/ - Астаксантин, което прави маслото и по-стабилно, освен това ORAC стойността на Krill Oil е много висока
- 1000 мг Krill Oil има същия ефект като 3000 мг РМ
 Рибено масло:
- Омега 3 е в триглицеридна форма
- съдържа повече ЕРА и DHA - има по-силно изразено противовъзпалително действие.  

2. Зацапването по време на О. не е проблем, но е добре да провериш нивата на Прогестерона / на 7 ден след О./ Самото зацапване се дължи на факта, че при спукване на фоликула освен фоликулярна течност може да се отдели и кръв, която физиологично попада в Дъгласовото прост-во, но не е изключено и част от нея през тръбите - да достигне влагалището
Добавките нямат нищо общо

# 242
  • София
Аз сега приемам витамини Торн по 2 дневно, и не приемам фолиева киселина, защото в тях има.
Дали не бъркам като не приемам отделно фолиева киселина?
Дай линк към витамините или посочи каква е формата на ФК и колко мкг. е

# 243
  • София
Много благодаря, Денис!

# 244
Какво количество coenzyme q10 приемате на ден за качество на яйцеклетките?

# 245
  • София
Какво количество coenzyme q10 приемате на ден за качество на яйцеклетките?
Oколо 50 мг / форма ubiquinol/
Приема се след хранене, за макс. усвояване на един прием с Омега 3.
Ако се приеме сутрин - дава енергия и тонус
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Ubiquinol-Kaneka-QH-New-Soy … -60-Softgels/8211  60 дози
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Ubiquinol-50-mg-150-Softgels/8326  150 дози
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Ubiquinol-Featuring-Kane … 90-Softgels/12631 90 дози

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 18:40 от denis.

# 246
Може ли от прием на вечерна иглика/дневно 1500mg/ и вит.А+Е да се омазнява косата вповече ?  newsm78

# 247
Във витамините Торн фолиевата киселина е  800 mcg, но това е съдържанието на 3 капсули, а аз пия по 2.
Дали трябва да започна да пия по 3 ? Доста са големи тези хапчета. newsm78

# 248
  • София
Може ли от прием на вечерна иглика/дневно 1500mg/ и вит.А+Е да се омазнява косата вповече ?  newsm78
Малко вероятно, но не е изключено
Да не прекаляваш с вит.А? - приема се по схема, като се правят почивки
При Хипервитаминоза А, може да има проблем с косата, вкл. и косопад / омазняването показва, че косата 'страда'/

# 249
  • София
Във витамините Торн фолиевата киселина е  800 mcg, но това е съдържанието на 3 капсули, а аз пия по 2.
Дали трябва да започна да пия по 3 ? Доста са големи тези хапчета. newsm78
По 2 е добре  Peace / осигурява необходимата доза ФК/

# 250
Момичета, искам да питам съществува ли според вас вариант човек да се предозира с тези добавки или да получи някакъв страничен ефект ?

Имам един сърдечен дискомфорт от две седмици насам.
Започнах да пия противозачатъчни на 22.03. по предписание на док - за един месец, да понаместим хормоните и после да правим стимулация на овулацията. НО на втората седмица от приема започна да ми "прескача" сърцето вечер. Много неприятно усещане. Имам си мента глог и валериан - започнах да си вземам по 2-3 хапчета в деня за успокоение. Добре, ама денем всичко е наред - нощем започвам да "подскачам". По мое мнение е от противозачатъчните. За това реших да ги спра и на 06.04. - на 16-тото хапче от 21 ги спрях. Сега седмица по-късно продължавам да чувствам някакви неудобства - вече не прескача, но бие ужасно силно. Кръвното ми е ниско 90 на 70, 100 на 70, пулсът ми е 60-65 удара в минута, обачееееее го чувствам даже в петите Sad Sad Sad Чувам го в ушите си, усещам го, напипвам го - просто пулсът ми е навсякъде. Ходих да направя едно ЕКГ тия дни, кардиоложката ми каза, че всичко изглежда наред, сърцето здраво поне от ЕКГ-то, не отчита екстрасистоли (само някакви артефакти, което не знам какво е и забравих да питам) - заключи, че е на нервнопатична основа. Предписа ми магнезий и Б комплекс (който аз пия така или иначе). Отделно си купих и някакво хомеопатично Седатиф и Валидол. Пия и чай от маточина, мента, мащерка, жълт канатрион. Та вчера и днес съм по-добре, но пак леко усещам като тежест от време на време и пулса....

Та се чудя, може ли от всички добавки, които пием за повишаване енергията в клетките, в тялото да се стигне до това ? Или е от тези гадни противозачатъчни, предполагам, че все пак се натрупват в организма до едно известно време...?  newsm78

Аз приемам фолиева киселина 2х1 + Б комплекс, 1 капсула Омега 3 (Рибно масло 600 mg, осигуряващо Докозахексаенова киселина (DHA) 300 mg, Ейкозапентоенова киселина (ЕРА) 60 mg), масло от вечерна иглика 2Х2 капсули или 2000 мг., Коензим 10 - 60 мг (убикуинон предполагам, не пише формата), магнезий + витамин Ц и Е, вечер 1 таблетка мелатонин (3 мг)

Благодаря предварително.

# 251
bebka_8, когато четох за болките в главата ми от б 12, д-р Бен ми каза да погледна тази статия - http://mthfr.net/methylfolate-side-effects/2012/03/01/
Тя е за метилфолат, но явно след като ме насочва натам, може да важи и за другите витамини от група б. Виж там има palpitations

Methylfolate Side Effects:

irritability
    insomnia
    sore muscles
    achy joints
    acne
    rash
    severe anxiety
    palpitations
    nausea
    headaches
    migraines

Според мен мисли в посока б витамини... доц. Балтаджиева казва, че трябва да се правят почивки с б витамините. Разбира се, при нас, почивка от л-метилфолат в такъв момент е немислима. Но за другите може да го обмислиш.

# 252
Бебка, на мен като ми се размърда ТСХ първо го усещам със сърдечни оплаквания.

# 253
Пия витамини и добавки, но напоследък се чувствам мнооого уморена, без да имам промяна в обичайния ежедневен двигателен режим.
 Доста ми е неприятно, понижен  физически тонус.

# 254
Ами да чукам на дърво, аз проблем със щитовидна жлеза досега не съм имала ... TSH е винаги в норма, ТАТ, МАТ, F3, F4 - също ... Сега ще изследвам пак на този цикъл да видим какво ще излезе  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт