Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 316
  • 764
  •   1
Отговори
# 300
Аз съм със 70 % намалена ензимна активност...
Това ми звучи като почти инвалид. newsm78

И аз  Sad  Peace

# 301
 Здравейте момичета,
Може ли малко помощ относно резултати от изследване на полови хормони?
Правени са на 23 ден от цикъла, като гледам са в границите на реф. стойности, но незнам има ли някакво съотношение между тях.

резултат                  реф. стойности
FSH   -                   5.4 IU/L                       1.7-7.7;
Естрадиол -           305 pmol/L                  161-774;
LH         -               6.56 IU/L                     1.0 - 11.4;
Пролактин -          479,8 mIU/L                102 - 496;
Тестостерон -        0,107 nmol/L              0.290 - 1.67;
Прогестерон -       23,91 nmol/L               5,3 - 86,0;

# 302
  • София
Здравейте момичета,
Правени са на 23 ден от цикъла, като гледам са в границите на реф. стойности, но незнам има ли някакво съотношение между тях.

23 ден от МЦ - това кой ден след О. е?
Ако е 7 ден след О. - прогестерона е нисък и не е сигурно дали е имало О.
Пролактинът е висок - трябва да е около 250
ЛХ, ФСХ и Е2 са добре

# 303
Здравейте момичета,

23 ден от МЦ - това кой ден след О. е?
Ако е 7 ден след О. - прогестерона е нисък и не е сигурно дали е имало О.
Пролактинът е висок - трябва да е около 250
ЛХ, ФСХ и Е2 са добре

Благодаря denis,
Овулация незнам дали е имало, но и аз съм на мнение като теб - че прогестерона трябва да  е по-висок, а пролактина по-нисък . Аз съм с Хашимото, тези изследвания ми ги назначи ендокринолог, коментирах с него, с гинеколога, но и двамата ми казват че са добри резултатите.

# 304
Момичета възможно ли е да съм предозирала с витамини  Thinking
От един месец пия и ми се появиха тъмни петна на ъгълчетата на устата, (никога преди не ми се е случвало). Освен витамините си правя и фреш от ябълки и моркови, около литър 3/4 пъти в седмицата.

Извинявам се ако въпроса ми не е за тази тема, но не знаех къде да питам  Rolling Eyes

# 305
Възможно е, разбира се !

Какво пиеш ?

# 306
Здравейте момичета искам да попитам тази вечерна иглика за подобряване на цервикалната слуз ли е или за появата на цервикална слуз нещо се обатачих  smile3506

# 307
Пия за косата Анакапс,
масло от вечерна иглика - тези двете без почивка

две седмици пия Витекс и мултивитамини за жени GNC , две почивам newsm78
в момента съм в двете седмици почивка и потъмняването около устата е намаляло

Възможно е, разбира се !

Какво пиеш ?

# 308
Здравей Денис, днес бях при доктор Персенска на преглед и тя каза, че фоликулите ми са почнали да растат през втората половина на цикъла. Възможно ли е за това да са виновни някои от добавките, които приемам за подобряване на качеството на яйцеклетките.
Пия Инофолик, Омега 3, NAC, L-Arginin, Коензим Q10, Vit E-след овулация, Масло от Вечерна иглика-преди овулация, Вит. С, вит. Д, последния месец пих и Витекс, това объркване датира от няколко месеца.

Можеш ли да ми подскажеш какво е добре да се приема в тези случаи, или може би да спра всичко  Sad

# 309
  • София
Здравей Денис, днес бях при доктор Персенска на преглед и тя каза, че фоликулите ми са почнали да растат през втората половина на цикъла. Възможно ли е за това да са виновни някои от добавките, които приемам за подобряване на качеството на яйцеклетките.
Пия Инофолик, Омега 3, NAC, L-Arginin, Коензим Q10, Vit E-след овулация, Масло от Вечерна иглика-преди овулация, Вит. С, вит. Д, последния месец пих и Витекс, това объркване датира от няколко месеца.

Можеш ли да ми подскажеш какво е добре да се приема в тези случаи, или може би да спра всичко  Sad
Защо не се консултира с нея?
Какво имаш предвид под втората половина на МЦ?
МЦ се дели на ФФ и ЛФ, ЛФ е фазата след О. - ако е имало О., прогестерона потиска развитиета на фоликулите при ПКЯ, защото при нормален МЦ няма такива фоликули
Ако няма О. - няма ЛФ и МЦ е само една фаза

# 310
Защото с изключение на Инофолика съм си ги самоназначила  Blush

Под втората част имам предвид някъде след 8-мия ден. Дотогава нямам доминантен фоликул, а когато отида на преглед на 2-3 ден в следващия цикъл имам задържани  ooooh! ПКЯ нямам.

# 311
  • София
Защото с изключение на Инофолика съм си ги самоназначила  Blush

Под втората част имам предвид някъде след 8-мия ден. Дотогава нямам доминантен фоликул, а когато отида на преглед на 2-3 ден в следващия цикъл имам задържани  ooooh! ПКЯ нямам.
Toва показва, че имаш СПКЯ - трябва да се търси причината и да се лекува / с лекарства/
Добавките няма да помогнат

# 312
Благодаря Денис, за мен беше важно да знам, че причината не е в добавките  bouquet

# 313
Бих искала да попитам дали някой приема витамин D?
Предписан ми е по друг повод, но досега никога не съм пила. Зачетох се по-подробно и разбрах, че за усвояването му е необходимо да се приема и магнезий. А магнезий не ми е изписан.

denis, дали мога да добавя към това, което приемам в момента и витамин D? В момента пия Инозитол, фолиева киселина и рибено масло.
Приемам и препоръки за марка. Този, който са ми предписали е на Jamieson натурален витамин D3.

# 314
  • София
Impatiens 
Да, може да приемаш вит.Д
Вит. Д е много полезен и то не само за костите / подпомага усвояването на Калция и Фосфора/
Напр. регулира функцията на Им.С, подпомага метаболизма / мастния и въглехидратния/,
функцията на НС-ма / мозък, нерви  и т.н./, ССС-ма, функцията на ЩЖ, участва в метаболизма на половите хормони, играе важна роля в регулирането на клетъчния растеж, при алергични и автоим. заболявания / напр. РА/,  инфекциозни заболявания и т.н.
Ниските нива на вит. Д водят до затлъстяване и ИР
ПДД е около 1000МЕ / лечебните дози са по-високи и се назначават от лекар/
За този витамин има правило - приема се само студените месеци / защото той се синтезира от тялото, под влияние на слънчевите лъчи и се натрупва - в депа/
За да се проверят нивата му в тялото - може да се изследва 25(ОН)-витамин Д  и ако нивата му са ниски, се назначава точно определена доза
За по-добро усвояване на вит.Д трябва да има достатъчно Магнезий, Вит.К, Цинк, Бор, Вит. А и т.н. /ко-фактори/
Да  Peace магнезият е нужен за превръщането на вит. Д в активната му форма

Общи условия

Активация на акаунт