Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 315
  • 764
  •   1
Отговори
# 285
Пия с голяма сила водорасли на хапчета - спирулина. Нормално ли е да миришат на кокоши акита!? Thinking
Да не са се развалили нещо...
След две седмици, като направя изследвания, ще ви се отчета тук как са подействали на хемоглобина.

# 286
Здравей Денис,
Бих искала да започна прием на витамин Е.
По принцип от няколко месеца приемам по твоя схема Инотизол, NAC, Аргинин, Масло от вечера иглика и Фолиева к-на, които си поръчвам от Iherb.
В момента чакам поредна поръчка от тях и скоро няма да правя нова.
Би ли ми препоръчала какво да закупя от бълг. пазар?
Натурален вит.Е
http://www.zoya.bg/%D0%95%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0 … %D0%B1%D1%80.3509
Ako  избереш нещо друго, дай да го видя

Скрит текст:

Денис,
Какво ще кажеш за http://www.gnc.bg/bg/vitamin-e-200-iu?

# 287
  • София
Супер е  Peace  - продуктите на GNC са много добро кач-во

# 288
Супер е  Peace  - продуктите на GNC са много добро кач-во

Супер  Simple Smile От снощи го почнах - по 400IU дневно. Приемам го след хранене с маслото от вечерна иглика и фолиевата киселина. След 2-3 месеца прием - почивка 15-20 дена. Правилно ли съм разбрала?
Благодаря за помощта, Денис   bouquet

# 289
Пия с голяма сила водорасли на хапчета - спирулина. Нормално ли е да миришат на кокоши акита!? Thinking
Да не са се развалили нещо...
След две седмици, като направя изследвания, ще ви се отчета тук как са подействали на хемоглобина.

Не, не са се развалили Simple Smile Спирулината така си мирише. Е, на мен ми мирише на запарено и на мърша  Crazy
Мисля, че трябва да мине известно време след последния прием на спирулината и тогава да се направят контролни изследвания.

Миналата година по това време желязото ми беше под нормата /при реф. граници 6.6 - 26.0 при мен беше 5.3, хемоглобин 108/. За около два месеца без прием на железни препарати повиших стойността на желязото на 11.7 - изпих три опаковки от сиропа с желязо на Флорадикс, правих си сокове от морков и цвекло, не смесвах храни богати на калций с такива, съдържащи желязо, приемах и меласа.

Добре, че споменахте, че се прави почивка от витамин Е и вечерната иглика. Пила съм ги 5 месеца с малко прекъсване, когато съм чакала пратките от i-herb.
denis, в такъв случай почивката по-дълга ли трябва да е?
И да попитам прави ли се почивка от Инозитола?

# 290
И аз се каня отново да започна да пия Иноситол, но съм забравила как точно се пие, защото си направих почивка.
Само си спомням, че беше заедно с L-arginin и далече от кафе.

# 291
И аз искам да попитам от Инофолика прави ли се почивка? И колко?

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 13:48 от Freya_85

# 292
  • София
мишолинка Правилно!  Peace

Добре, че споменахте, че се прави почивка от витамин Е и вечерната иглика. Пила съм ги 5 месеца с малко прекъсване, когато съм чакала пратките от i-herb.
denis, в такъв случай почивката по-дълга ли трябва да е?
И да попитам прави ли се почивка от Инозитола?
Не се притеснявай - вит. Е и МВИ не са опасни / в тези дози/
Правилото, за повечето добавки, които не са назначени от лекар е на 2-3 месеца прием, поне 10-15 дни почивка
Няма нужда от по-дълга почивка  Peace

gerda1
За Инозитола 2х2 грама, от М до М, далеч от кафе.

# 293
  • Тук... някъде
Здравейте.
denis.,за тази фолиева киселина http://www.iherb.com/FutureBiotics-Folic-Acid-from-Lemon-Peel-12 … sr=null&ic=18 беше казала,че се усвоява на 100%,а моят въпрос е при мутация MTHFR (до 30% по-малко усвояване на ФК) добре ли е да се приема тази ФК или метилирана е по-добре като усвояемост от организма?

# 294
  • София
Здравейте.
denis.,за тази фолиева киселина http://www.iherb.com/FutureBiotics-Folic-Acid-from-Lemon-Peel-12 … sr=null&ic=18 беше казала,че се усвоява на 100%,а моят въпрос е при мутация MTHFR (до 30% по-малко усвояване на ФК) добре ли е да се приема тази ФК или метилирана е по-добре като усвояемост от организма?
Преобразуването /метилиране/ се отнася за синтететичната форма / при генната мутация/ , а тази ФК е натурална.
Консултирай се, ако искаш, с лекар  Peace
ПП.
Натуралната ФК се метаболизита е тънките черва, докато синтетичната в черния дроб и това е проблем, когато има ниска активност на ензима дихидрофолат редуктаза

# 295
  • Тук... някъде
Благодаря   bouquet

# 296
И от мен   bouquet

# 297
Здравейте искам да разбера нещо.Днес ми правиха инсеминация и не знам дали да продължавам да пия вечерна иглика и едни витамини на Допелхерц имуноактив депо .
При инвитро се спират всички витамини и добавки с изключение на фолиева киселина и изписани др. от доктор.

Това важи ли и за инсеминация?

# 298
Здравейте и от мен. От днес започнах да пия Циклодинон за нормализиране на МЦ. От началото на годината до сега ми е дошло точно един път през февруари и от тогава ЧАКАМ. В началото на април пих дуфастон, но за съжаление за 20 дни се появи само леко зацапване. Днес се чух с лекарката ми и ми каза да започна с Циклодинона. Надявам се да постигна желаните резултати и да забременея вече, че от лятото опитваме..... Моля някой, който е пил Циклодинон да сподели мнение, че вече започнах да се отчайвам Cry

# 299
Аз съм със 70 % намалена ензимна активност...
Това ми звучи като почти инвалид. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт