Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 333
  • 764
  •   1
Отговори
# 270
Малко ми е нисичък хемоглобина 114 при долна граница 120.
Необходимо ли е да се консултирам с лекар, или мога да си приемам желязосъдържащи препарати?
Или повече месо да хапвам?

# 271
Пий желязосъдържащи препарати, витамин С и биозин (имунобаланс или мама) за усвояването.
Забравих да ти кажа да изследваш желязо и ЖСК преди да ги почнеш.

Последна редакция: пт, 17 апр 2015, 17:25 от amini

# 272
Заради тромбофилията ми казват да бъда по предпазлива с витамин С.
Имаше някакъв препарат фолиева киселина с желязо за бременни, който се смуче!?
Имаше и някакъв здравец ли беше, губи ми се какво беше.

# 273
Спирулина и пчелно млечице също може.

# 274
 Супер си! Имам спирулина на хапчета в хладилника дори! Бях я забравила.

# 275
За желязото месо (не колбаси, а месо, сготвено, разбира се), черен дроб и сурови ядки.
Билкова кръв се казва препарата за бременни с анемия (Флорадикс).
Не съм убедена, че в спирулината има желязо (както няма и в спанака), но може и да греша  Embarassed

# 276
В копривата има желязо и сега и е сезона.

# 277
Зайо не е така, спирулината е едно от растенията с най-високо съдържание на желязо.

Герда все пак изследвай желязото, не винаги намаления хемоглобин означава ниско желязо, железни препарати се изписват не случайно с рецепта.

# 278
След тежък аборт и нисък хемоглобин правено изследване, приемах спирулина, след това пак изследвах хемоглобина, беше се повишил.
 Благодаря амини за точното включване.  И Витамини от б-групата ще включа ,но от онази по специалната форма, че имам някакъв дефект при усвояването на фолиевата киселина. Изследвам и съдържанието на Б12 в серумното съдържание.
 Не ми се ходеше на хематолог, но като наближи още малко времето за инвитро ще се наложи. Защото не ми се иска по време на бременността да ми падне хемоглобина и да съм на кръвопреливане. Аз от това се притеснявам.
 Хематоложката, при която ми  е удобно да ходя, е много добър специалист,но е много отрицателно настроена към предстоящото ми инвитро и направо ми казва, че няма да успея, че само парите ще си дам и ми става много `тегаво.

# 279
  • София
Препарати с желязо се назначават само от лекар, защото е опасно и предозирането му води до смърт на клетките, в които се натрупва / респ. органи/
Храните, които може да помогнат са:
червени меса, червено вино
морски дарове, риба
сокове - червено цвекло, червена чушка, ябълки,  портокали, мандарини, грозде
плодове -  смокини, банани, ягоди 
яйца
броколи , зеле, карфиол
какао
меласа
Спирулина Peace
Лактоферин
B12
ФК - Метафолат

# 280
Много ти благодаря, денис!

# 281
След тежък аборт и нисък хемоглобин правено изследване, приемах спирулина, след това пак изследвах хемоглобина, беше се повишил.
 Благодаря амини за точното включване.  И Витамини от б-групата ще включа ,но от онази по специалната форма, че имам някакъв дефект при усвояването на фолиевата киселина. Изследвам и съдържанието на Б12 в серумното съдържание.
 Не ми се ходеше на хематолог, но като наближи още малко времето за инвитро ще се наложи. Защото не ми се иска по време на бременността да ми падне хемоглобина и да съм на кръвопреливане. Аз от това се притеснявам.
 Хематоложката, при която ми  е удобно да ходя, е много добър специалист,но е много отрицателно настроена към предстоящото ми инвитро и направо ми казва, че няма да успея, че само парите ще си дам и ми става много `тегаво.

Сподели кои витамини от Б групата ще вземаш с активна фолиева киселина - и аз съм с такава генна мутация  Sad

# 282
Здравейте искам да разбера нещо.Днес ми правиха инсеминация и не знам дали да продължавам да пия вечерна иглика и едни витамини на Допелхерц имуноактив депо .

# 283
Здравейте искам да разбера нещо.Днес ми правиха инсеминация и не знам дали да продължавам да пия вечерна иглика и едни витамини на Допелхерц имуноактив депо .
При инвитро се спират всички витамини и добавки с изключение на фолиева киселина и изписани др. от доктор.

# 284
Здравейте момичета. Изчетох цялата тема и мисля, че е много полезна. Имам едно притеснение -от 6 дни пия вечерна иглика и сега след цикъл ми се получи едно много леко кафиникаво зацапва вече 3 ден и болки ниско долу. Мислите ли че може да се дължи на приема на вечерна иглика.

Общи условия

Активация на акаунт