Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 413
  • 764
  •   1
Отговори
# 375
Денис, тенкю    bouquet
С тоя списък храна не ми трябва  Mr. Green Няма да вземам всичко естествено, но това ''NAC, Инозитол и Аргинин'' за първи път ги чувам. Явно е ново 20.

# 376
  • София
Денис, тенкю    bouquet
С тоя списък храна не ми трябва  Mr. Green Няма да вземам всичко естествено, но това ''NAC, Инозитол и Аргинин'' за първи път ги чувам. Явно е ново 20.
Не е ново Simple Smile
Инозитол
Клинични изследвания показват следните ефекти на инозитол - добавки:
•   възстановява нормалната овулационна дейност и плодовитостта
•   подобрява качеството на яйцеклетките
•   увеличава скоростта на оплождане
•   предотвратява спина бифида / вроден дефект/
•   понижава свободния тестостерон (изследванията показват до намаляване с 73%)
•   понижава общия тестостерон (  намаляване до 65%)
•   понижава LH (намаляване до 55%)
•   намалява негативните ефекти от хипергликемия
•   понижава инсулинова реакция след хранене (  намаление до 62%)
•   понижава DHEA-S (като намаляване е до 49%)
•   увеличава SHBG (при увеличение 92%)
•   понижава Андростендион ( до 27%)
•   понижава триглицеридите (  51% редукция)
•   понижава кръвното налягане (лек спад)
•   увеличава пика на  прогестерон (129% увеличение в едно проучване)

L - Аргинин  
•   L-aргинин, плюс антиоксиданти намалява честотата на прееклампсия с 17% при пациенти с висок риск
•   Подобрява  тънкия ендометриум  при 67% от пациентите
•   подобрява броя на сперматозоидите, подвижността, както и шансовете за забременяване
•   NAC + L-аргинин понижава инсулиновата резистентност от 39% и възстановява овулация при PCOS
•   L-аргинин е необходим  за производството на азотен оксид, ключов химически елемент, който   участва в нормалната функция на  ендотела (ендотелните клетки в репродуктивния тракт)

NAC   /N-Acetyl Cysteine/
•   N-ацетил цистеин увеличава шансовете за забременяване при нормален менструален цикъл
•   N-ацетил цистеин увеличава шансовете за забременяване с 40% и понижава спонтанните аборти с 60% при жени със PCOS
•   N-ацетил цистеин стимулира овулацията, синтеза на прогестерон и дебелината на ендометриума  
•   N-ацетил цистеин повишава скоростта на овулацията  до 49 % при жени със PCOS
•   N-ацетил цистеин предпазва бременността от възпаления /от майката към плода/
•   N-ацетил цистеин е прекурсор на глутатион пероксидазата - глутатиона е по-нисък при жени преживели  спонтанни аборт
•   N-ацетил цистеин намалява нивата на живак в майката и плода / той е детоксикант/
•   N-ацетил цистеин предотвратява сърдечно-съдови заболявания в потомството
•   N-ацетил цистеин помага за предотвратяване на диабет,  вродени дефекти и спонтанен аборт
•   N-ацетил цистеин  предпазва плода от инфекция
•   N-ацетил цистеин помага за защита на плацентата от високите нива на хомоцистеина
•   N-ацетил цистеин намалява честотата на вродени дефекти, причинени от употребата на алкохол от  майката
•   1.8 грама N-ацетил цистеин подобрява инсулиновата резистентност и понижава тестостерона при PCOS

има и още - аз съм си извадила това / като интересно за мен/

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 22:02 от denis.

# 377
Описаното беше интересно и за мен.
От иноситола и Л-аргинина имам ефект.
Бях захвърлила Нака, защото ми е много кисел. От скоро го пия преди да си легна и така не усещам парещия кисел вкус.
 Иноситолът го пия заедно с Л-аргинина.
Нак едновременно с тях ли да го приемам?
Може ли да хапвам нещо след като го изпия, за да подтисна киселият му вкус?

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 23:51 от Анонимен

# 378
denis, имам питане за Герикапс/Геритамин и витамин Д.

За Геритамин - правила съм два курса по 10 дни, през ноември и през февруари. Сега мога ли да направя трети курс?
За витамин Д - пия по 800 единици на ден от две седмици. Обаче вече е топло и има повече слънце, има ли смисъл да продължавам с приема? След като вече е отворено шишенцето дали ще мога да продължа да пия от него като дойде зимата? Притеснява ме трайността, понеже пише, че няма консерванти.

# 379
  • София
gerda1
Инозитол и Л-Карнитин, може да се приемат заедно, на гладно поне 30-40 мин преди хранене

Impatiens
За Геритамина - почивката е напълно достатъчна
За вит. Д - добре е да се изследват нивата му и да се приема правилната доза, защото това е много важен витамин, особено когато се правят опити за бебе

Ето малко информация  и за него 
/ резултати (само изводите) от клинични изследвания  - отново съм избрала само това, което е интересно за мен/

Витамин D и фертилност
•   Витамин D полезен като имунотерапия при лечение на спонтанни аборти
•   Витамин D намалява възпалението, свързано с аборт
•   По-високи дози витамин D намаляват инфекциите и риска от преждевременно раждане 
•   Витамин D, необходим за развитието на плода ; Недостигът причинява прееклампсия, гестационен диабет
•   Ниско съдържание на витамин D води до неуспешни IVF опити - Като достатъчните нива на витамин D са свързан с четири пъти по-висок процент на успеваемост при ин витро оплождането
•   93% от безплодните жени са с ниско съдържание на витамин D / Dr. Lubna Pal, "Трябва да се отбележи, че нито един пациент с липса на овулация или синдром на поликистозните яйчници ( PCOS ) не демонстрира нормални нива на витамин D;  39% от тези със смущения в овулацията и 38% от тези с PCOS имаха серумен витамин D нива, съответстващи на дефицит "
•   Ниско съдържание на витамин D се свързва с по-нисък брой сперматозоиди, слаба подвижност и аномалии в морфологията

Витамин D и хормоните
•   Витамин D дефицит намалява производството на яйцеклетки, повишава LH и FSH
•   Витамин D стимулира производството на Прогестерон и Естроген  в яйчника
•   Витамин D стимулира производството на Естроген и Прогестерон от плацентата
•   Витамин D стимулира функцията на Щитовидната жлеза
•   Генетичен дефект на гена витамин D - рецептор, може да предскаже Хашимото автоимунен тиреоидит
•   Витамин D и затлъстяването бележат корелация: Затлъстяването намалява серумните нива на витамин D
•   Витамин D и инсулинова резистентност: Инсулиновата чувствителност се увеличава с 60% с нормализиране на нивата на витамин D
•   Добавянето на витамин D подобрява инсулиновата резистентност при жени с PCOS
•   Витамин D е важен за регулиране на глюкозата
•   Витамин D повишава противовъзпалително IL-10 активност / Интерлевкин -10  цитокин с противовъзпалителни свойства /
•   2000 IU е горна граница; Излишъкът на витамин D причинява натрупване на излишен калций
•   4000 IU витамин D дневно намаляват инфекците и риска от преждевременно раждане  / назначава се от лекар/

# 380
Благодаря, denis!
Ще имам предвид информацията за витамин Д. Предписан ми е, без да съм го изследвала.

# 381
Denis, ще започна да пия Инозитол. Да спра ли приема на Неофолик Мета ?

# 382
  • София
Denis, ще започна да пия Инозитол. Да спра ли приема на Неофолик Мета ?
Не
Тя се приема поне 3 месеца преди и 3 месеца след зачеване - задължителна е, без значение какво друго приемаш - никога не я спирай

# 383
Хематологът каза не! на приема на желязо.
Само с храна трява да се вдига гранично падналото желязо.

# 384
  • София
Хематологът каза не! на приема на желязо.
Само с храна трява да се вдига гранично падналото желязо.
Опитай с храна - ще видиш, че се коригира успешно  Peace

# 385
Денис, какви добавки е добре да се пият при планиране на донорско ин витро?

# 386
Благодаря ти , Denis .2x1 на ден, ако съм разбрала правилно. А колко далеч да е кафето  Thinking

# 387
  • София
Денис, какви добавки е добре да се пият при планиране на донорско ин витро?
Желателно е лекар да ти препоръча или поне да си каже мнението за техния прием
След процедурата може да приемаш само Омега 3/DHA/ и ФК

Благодаря ти , Denis .2x1 на ден, ако съм разбрала правилно. А колко далеч да е кафето  Thinking
Поне 1 час

# 388
Един час хе е проблем Simple Smile Denis, благодаря ти Simple Smile

# 389
Здравейте, искам да попитам за адамовото дърво, дали може да с еприема дори и без оплаквания относно МЦ и дали може да повлияе зле на МЦ ако се пие единствено и само за по - лесно забременяване.
Благодаря предварително! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт