Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 347
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Денис, каква е схемата на прием на Герикапс?
2х1 капс. от 2-4 ден на МЦ, за 10 дни
1МЦ се приема 1-2-3 МЦ се почива.
Аз го пия от години и правя почивки 3 МЦ, който го приема от скоро - може да прави по-кратки почивки
Целта на тези почивки е да не се натрупва вит. А, защото може да е токсичен
При опити за бебе - не се приема през ЛФ, защото ако има бременност / и се е получило натрупване на вит. А/ може да причини дефекти в плода и аборт.
Всичко това - ако не е назначен от лекар, защото има състояния, които налагат и по-продължителен прием / напр. при високи нива на естрогените и т.н. - в комбинация с др. витамини/
Оптималните дози са полезни за правилното развитие на бебетата /зрение, кожа, имунна с-ма и т.н./

# 346
В такъв случай и от витамин Е се почива?

# 347
  • София
В такъв случай и от витамин Е се почива?
От вит. Е може да не се правят толкова дълги почивки - достатъчно е на 2-3 МЦ по 15 дни напр.
Когато се приема Герикапс/Геритамин - почивката заради вит.А, налага прекратяване на приема и на вит. Е
Вит. е подпомага синтеза на хормони, както и функцията на ЖТ и синтеза на прогестерон / през ЛФ/
Може да се приема допълнително през ЛФ / до 400МЕ/дн/

# 348
Денис, мерси  bouquet

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 15:09 от Барелина

# 349
ДХЕА за какво се приема? Добре ли е да се взима за подобряване качеството на я.? Simple Smile)

# 350
  • София
ДХЕА за какво се приема? Добре ли е да се взима за подобряване качеството на я.? Simple Smile)
Да, но се назначава само от лекар и трябва да си под лекарско наблюдение.
Много важна е и формата ДХЕА, трябва да е 7 Кето ДХЕА, за да няма странични ефекти

# 351
Денис, приготвих си някакви мулти-минерали Давинчи, за да подобря малко хемоглобина, защото желязото е на долната граница, но все пак  е в норма.
 Пише, че мога да ги приемам на всяко ядене.
 Когато се зачетох, видях, че в една таблетка цинка е 70 % от дневната доза, а желязото е 35%. Ако изпия три таблетки няма ли да предозирам този цинк?

# 352
  • София
Денис, приготвих си някакви мулти-минерали Давинчи, за да подобря малко хемоглобина, защото желязото е на долната граница, но все пак  е в норма.
 Пише, че мога да ги приемам на всяко ядене.
 Когато се зачетох, видях, че в една таблетка цинка е 70 % от дневната доза, а желязото е 35%. Ако изпия три таблетки няма ли да предозирам този цинк?
С желязото внимавай, защото е токсично
За Цинка - ако е до 50мг, няма проблем да го приемаш, ако е по-висока - трябва да направиш почивка след като изпиеш опаковката
Високите дози 100-200мг са терапевтични и се назначават от лекар
Може да намалиш дозата - напр. на 2 табл.

# 353
Хемоглобинът ми е под норма, а желязото ми е точно на долна граница. Ужасно много се изморявам.
Желязото в мулти-минералите Давинчи е 6,7 мг. в таблетка, като това е 35% от дневния прием.
Цинка, е във форматат на сулфат и е 10 мг. като е посочено, че е 70 % от дневния прием.

# 354
  • София
Хемоглобинът ми е под норма, а желязото ми е точно на долна граница. Ужасно много се изморявам.
Желязото в мулти-минералите Давинчи е 6,7 мг. в таблетка, като това е 35% от дневния прием.
Цинка, е във форматат на сулфат и е 10 мг. като е посочено, че е 70 % от дневния прием.

Дозите са ниски/ дори детски/.
ПДД на желязото е около 18мг
На цинка е около 15мг.

Не ме разбирай погрешно, но когато има проблем с Хемоглобина и Желязото, това е притеснително и докато лекар не си каже мнението и не открие причината е опасно да се самоназначава.
Една от причините / която мен, най-много ме плаши/ е че, някъде в тялото може да се губи кръв - и дори и да се вкарва повече желязо, това няма да помогне, дори напротив, може да навреди / не давам примери за да не те плаша излишно/
Ето и няколко храни и напитки, които може да са ти от полза:
- червени меса
- червено вино
- сокове - червено цвекло, червена чушка, ябълки,  портокали, мандарини, грозде
- смокини, банани, ягоди 
яйца
броколи, зеле, карфиол
риба,морски дарове
меласа, какао
Спирулина

# 355
Благодаря, Денис.Изключително коректна, и точна си както винаги.
Ще направя и консултация с хематолог.

# 356
Герда, специално за теб ще напиша за моята борба с анемията, датираща от близо 20 години, пък дано на някой друг също му е полезно.

Причина не беше установена. Имам няколко вливки през 2-3 години на поне по 5 банки желязо, но въпреки това то пак пада. Хемоглобина ми се движи около 90-110 (не е чак толкова нисък), но желязото ми постоянно става няколко пъти под долната граница и това при положение, че редовно си пия железни препарати.

Когато стана ясно, че ще правя ин-витро се консултирах с хематолог, който не ми каза нищо особено, а само че според него хранителните добавки не вършат почти никаква работа. Консултирах се и с Денис и тя ми препоръча лактоферин за по-добро усвояване, за което и благодаря   bouquet

Едновременно с това ми откриха уреаплазма, която лекувах около половин година и впоследствие хеликобактер пилори. След лечението на двете бактерии и отново вливки на желязо в болницата, където бях постъпила за гастроскопия през юли миналата година, пиенето на лактоферин, витамин С и спирулина в продължение на няколко месеца сега желязото ми се е вдигнало от 1,5 на 13 (реф.6,6-26).

Сега си мисля, че съм си имала тези бактерии дълго време, особено стомашната и те бавно и продължително са ми яли от желязото и за мен не е оставало  ooooh!

# 357
Когато има и паразити в организма един от показателите е неповлияващ се хемоглобин също.
 И когато има вътрешен кръвоизлив.

Как се докарах до там, че изпитвам затруднение да си върша домакинстката работа от умора. Звучи смешно. Но който го е изпитал...
Как не съм си обърнала внимание. И още не намирам време,за да отида на хематолог.

Последна редакция: ср, 06 май 2015, 22:54 от Анонимен

# 358
И двете са бактерии, не бих ги нарекла паразити. Говоря не за намаляващ хемоглобин, а за намаляващо желязо. Вредните бактерии се "хранят" с желязо.

# 359
Хемоглобина, желязото, витамите Б, са в някаква сложна корелация.

Общи условия

Активация на акаунт