Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 2

• 142 051
  • 764
  •   1
Отговори
# 720
Момичете може ли някой да ми каже в каква доза се приема витамин Е за нарасстване на лигавицата?По колко капсулки на ден.Едно момиче писа по 8 капсули за 5 дни не са ли много?

# 721
  • София
Момичете може ли някой да ми каже в каква доза се приема витамин Е за нарасстване на лигавицата?По колко капсулки на ден.Едно момиче писа по 8 капсули за 5 дни не са ли много?
По 400 IU /дн. Peace
Не е проблем, да се приема и малко повече, но преди няколко години доказаха, че дози над 800 IU имат обратен ефект - действат като оксидант / а не антиоксидант/ - така че, доза от 400IU е достатъчно висока за да окаже своя положителен ефект и достатъчно ниска за да може по някакъв начин да ти навреди.
Преди години пиехме дози 800IU за подпомагане на репродуктивната система и то с години. Simple Smile
За подпомагане МЛ - Аргинин, вит.гр.В, Геритамин / важен е и вит.А/, Омега 3, Омега 7, МВИглика

# 722
Много ти благодаря

# 723
Мила Денис, не един път си ми помагала със съветите си, за което безкрайно ти благодаря  bouquet

Моля за твоето мнение по следния казус. Бременна съм в 7-ми месец. Пуснаха ми кръвни изследвания, за да се види състоянието в организма ми в най-важните оставащи месеци.
Имам занижени следните показатели и съм много притеснена:
- вит.Д - 23, при реф. над 30;
-Общ белтък    65.6     g/l   60 - 84   PHOT
 -Албумин    38.2     g/l   35 - 55   PHOT
 -Желязо    15.5     umol/l   10,7 - 23,4   PHOT
 -ЖСК   86.2     umol/l   44.8 - 71.6
- Vitamin B12    403.7     pmol/l   141 - 489

Много ли е зле положението? Тези референт стойности са за нормални хора, не бременни. Колко трябва да е белтъка, желязото и вит.Д при бременните?

# 724
  • В сърцето на любимия човек
Ликоко - ето ти една таблица, в която са дадени всички изследвания и референтните стойности за бременни по тримести. От падащото меню горе избираш изследването и натискаш бутона Find lab
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Vitamin%20B12.htm

Ще го копирам и в темата на бременните

# 725
 bouquet Много е полезно, браво!

# 726
  • В сърцето на любимия човек
Не е за мен, а за друга съфорумка, която ми го изпрати  Blush

# 727
А да попитам витамин Е дневната доза еднократно ли да я приемам или на няколко приема?и може ли да се комбинира с омега 3 или омега 7?какво ще ми препоръчате?

# 728
  • София
А да попитам витамин Е дневната доза еднократно ли да я приемам или на няколко приема?и може ли да се комбинира с омега 3 или омега 7?какво ще ми препоръчате?
Mоже да приемаш вит.Е еднократно - след хранене, на един прием с Омега 3 и Омега 7  Peace

# 729
приемам Витамин Е от петък а лигавицата не е мръднала от тогава 6 мм си е какво да правя?Да продължа ли вит Е с омега 3

# 730
  • София
приемам Витамин Е от петък а лигавицата не е мръднала от тогава 6 мм си е какво да правя?Да продължа ли вит Е с омега 3
Добавките - витамини, минерали, ЕМК и т.н. не действат пряко, а косвено.
Развитието на МЛ, зависи от хормони / най-общо/ - естрогени и прогестерон
Добавките подпомагат хормоналния баланс и от там действат на МЛ

Има ли доминантен фоликул?

# 731
да има 13 големи доминантни и други по-малки в четвъртък съм на пункция

# 732
  • София
да има 13 големи доминантни и други по-малки в четвъртък съм на пункция
Може причината да е в препарата за стимулация - напр. Клостилбегита /който най-често се използва/   има силно антиестрогеново действие - респ. влияе зле на МЛ и ЦСлуз.
Говори за това с лекаря си
Успех! Peace

# 733
Здравейте момичета Simple SmileПърво да пожелая на всички успех с бебеправенето и на всяка една от нас по две розови чертички за Коледа  Hug
Както се вижда,съвсем от скоро съм при вас,но не от толкова скоро се боря за моята мечта..,
За малкото,което прочетох искам да изкажа възхищение към всички вас и най вече към Denis  bouquet
И ако може да я помоля за помощ,чувствам се като удавник за сламка,този месец започнах да меря и БТ и искам да направя всичко,което зависи от мен,включително и да пия всичко,което би могло да ми помогне...от това,което прочетох мисля да си взема Прегнекеър,Масло от вечерна иглика заедно с Омега 3...Пия фолиева киселина,рибено масло и вит. С. Има ли нужда от нещо друго???Вие момичета с какви витамини започнахте първоначално?Маслото от вечерна иглика през целия цикъл ли го пиете или само до О?

# 734
Да бях и на клостил този месец и на инжекции знам,че е заради тях.Да продължа ли добавките нали няма да навредят на фоликулите?

Общи условия

Активация на акаунт