Професионални серии за коса - тема 73

• 75 434
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • София
РуСа-Мамма, за маската на Лакме мога да се изкажа, на база спомени от лятото до есента. Първо, взех голямата разфасовка, и няма свършване. Даже 40-50мл размених и имам и за това лято.
Ако искаш за един сезон си вземи малката опаковка. Както писах, купих я преди морето, и за там я забравих. Като се върнахме краищата ми стояха доста пресушени имах и доста цъфтежи. Понасях я добре, не ми омазняваше или утежняваше косата. Мирише страхотно. Сега ако я сложа сигурно ще ме посплеска, просто не усещам краищата си сухи в момента.
Повече не мога да кажа. Но след морето се подстригах и ползвах маската до есента. Подстригах се отново декември, толкова дълъг период за тази процедура не съм си ползволявала, почти 6 месеца. Обикновено подстригвам на 3. И нямах толкова много и видими цъфтежи. Може и маската да е спомогнала, а и другите проф.продукти. Защото преди за 3 месеца просто цъфтежите бяха на всеки косъм и то със страхотни разклонения на няколко места по косъма.
С друга подобна нямам опит за съжаление. Ако искаш довечера ще снимам съдържанието да се ориентираш по-добре.

# 286
Мацата
благодаря   bouquet Аз съм я ползвала, но преди доста време.
По принцип обичам да питам за ползвани от мен продукти, защото знаеш- изсканията на косата се променят. И ако например тази маска съм я ползвала, когато косата си ми е била добре хидратирана, дори да е лека маската, ще съм я чувствала ок. Сега , ако косата ми е по-пресушена, няма да е ок  Wink
Та тъй, питам си аз  Laughing

# 287
Момичета, препоръчайте ми термозащита, от която косата ми да не става като напръскана с лак и твърда. Каквото и да сложа, все такъв ефект се получава. Накрая минавам без термозащитата и косата ми страда от сешоара. Забелязвам я, че започна много да цъфти, разхвърчана е и няма онази тежест и еластичност, която би трябвало да има. Предстои ми подстригване тези дни и ми се иска след него да я предпазя по някакъв начин. Преса ползвам на два - три месеца веднъж, но за сметка на това от 15 години косата ми не е изсъхвала без сешоар.

# 288
Я да попитам,че отдавна не съм слагала маслени маски,сега ще си забъркам една такава ,но дълбокопочистващия шампоан ми е свършил..мога ли да отмия с протеинов на Джойко и после да постоя с протеина Ревиталукс?

# 289
Я да попитам,че отдавна не съм слагала маслени маски,сега ще си забъркам една такава ,но дълбокопочистващия шампоан ми е свършил..мога ли да отмия с протеинов на Джойко и после да постоя с протеина Ревиталукс?
Със всякакъв става.

# 290
Супер,благодаря за отговора,отдавна не съм отделяли толкова време за косата,сега ще се поглезя докато върша работа вкъщи Hug

# 291
Понеже нямам време да прочета сега всичко, можете ли да ми препоръчате шампоан за дълга, естествено права коса, като не бих казала, че е увредена, мия е на 3 дни.. Като цена, да не е прекалено скъп.. Благодаря ви!  Hug

# 292
Понеже нямам време да прочета сега всичко, можете ли да ми препоръчате шампоан за дълга, естествено права коса, като не бих казала, че е увредена, мия е на 3 дни.. Като цена, да не е прекалено скъп.. Благодаря ви!  Hug
По скоро трябва да споделиш какъв тип е косата - гъста, рядка, нормална, косъма тънък ли е или не, какъв ефект искаш да постигнеш - повече хидратация/подхранване/...боядисваш ли я?
Ще си позволя да повторя нещо, което веднъж Магнолия писа - не е задължително косата да се боядисва/суши със сешоар/пресира/машосва за да е увредена, което също е от значение.
Т.е. трябва да дадеш по-подробно описание, за да може да са адекватни насоките  Peace

# 293
Който търси - намира!
Вижте на какъв хубав и полезен сайт попаднах http://cosmeticsinfo.org/
и по-специално частта за маските/балсами за коса http://cosmeticsinfo.org/products/hair-conditioners

# 294
Момичета, препоръчайте ми термозащита, от която косата ми да не става като напръскана с лак и твърда. Каквото и да сложа, все такъв ефект се получава. Накрая минавам без термозащитата и косата ми страда от сешоара. Забелязвам я, че започна много да цъфти, разхвърчана е и няма онази тежест и еластичност, която би трябвало да има. Предстои ми подстригване тези дни и ми се иска след него да я предпазя по някакъв начин. Преса ползвам на два - три месеца веднъж, но за сметка на това от 15 години косата ми не е изсъхвала без сешоар.
Мога да те насоча към някои добри термозащити, които са обсъждани в темата, но при положение, че косата ти е разхвърчана и й липсва еластичност, както споделяш, надали ще си върнеш добрия вид само с една термозащита. Мисля, че трябва да си насочиш вниманието и към продуктите, с които си миеш косата, както и към грижите, които полагаш преди и след измиване. Явно това, което ползваш в момента, не ти влияе добре и не вярвам термозащитата да внесе кой знае каква промяна Peace

Иначе, ето някои добри термозащити, за които веднага се сещам:
Нектар Термик на Керастаз
Термокрем Дисциплин на Керастаз
Цимент Термик на Керастаз /тази обаче е възможно да ти втвърди, ако косата ти няма нужда от протеин/
термокрем Митик Ойл на Лореал
бамбуковата термозащита на Алтерна
термозащитен флуид на Напура

Понеже нямам време да прочета сега всичко, можете ли да ми препоръчате шампоан за дълга, естествено права коса, като не бих казала, че е увредена, мия е на 3 дни.. Като цена, да не е прекалено скъп.. Благодаря ви!  Hug
При това описание, което си дала, надали някой ще се наеме да ти препоръча нещо Peace  "Дълга, права и без увреждания" не е достатъчно като описание. Посочи дали косъмът ти е тънък, среден или дебел (плътен), каква е гъстотата на косата, какво точно очакваш от ш-на, какъв ти е опита дотук и кое как ти е повлияло, за да се ориентират момичетата към какво да те насочат. Поначало "добър шампоан" е едно много условно понятие Peace Един шампоан може да е добър за мен и крайно неподходящ за теб. Освен това, може да е добър за теб, но съчетан с неподходящи и несъвместими балсами, маски и други, да останеш разочарована от резултата и с погрешни впечатления. Така че трябва да посочиш и с какво мислиш да го комбинираш.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 14:57 от bellisssima

# 295
Момичета, някоя ползвала ли е ампулите на Алфапарф, да споделите мнение? Praynig

Аз скоро си почвам тези на Напура, но разликата в цената е фрапираща, та се чудех, дали пък мога да мина по-евтинко в бъдеще Mr. Green

# 296
Мога да те насоча към някои добри термозащити, които са обсъждани в темата, но при положение, че косата ти е разхвърчана и й липсва еластичност, както споделяш, надали ще си върнеш добрия вид само с една термозащита. Мисля, че трябва да си насочиш вниманието и към продуктите, с които си миеш косата, както и към грижите, които полагаш преди и след измиване. Явно това, което ползваш в момента, не ти влияе добре и не вярвам термозащитата да внесе кой знае каква промяна Peace

Иначе, ето някои добри термозащити, за които веднага се сещам:
Нектар Термик на Керастаз
Термокрем Дисциплин на Керастаз
Цимент Термик на Керастаз /тази обаче е възможно да ти втвърди, ако косата ти няма нужда от протеин/
термокрем Митик Ойл на Лореал
бамбуковата термозащита на Алтерна
термозащитен флуид на Напура

Честно казано, нямам никаква идея какво точно иска косата ми. При мен е и малко по- сложно, понеже не мога да се мия с всякакъв шампоан, тъй като от почти всички получавам пърхут. Мия си косата с противопърхутния на Юсерин, но нещо са го развалили, откакто смениха опаковката, а явно и формулата. Преди беше без парфюми и се отразяваше отлично на косата ми. Сега е с парфюми и явно доста по- силен, та ако ползвам само него, направо ми прави ранички по главата. Редувам го със съвсем обикновен шампоан на милва с коприва, понеже ме е страх да сложа нещо по- така. Ползвам 2 минутния реконструктор на Афоджи, както и течната коприна, понеже косата ми се заплита доста. Понякога след реконструктора косата ми е чудна, понякога е ужасна, не мога да разбера вече какво иска. Става дума за две поредни измивания. Но като цяло е разхвърчана, няма гладкост и еластичност. Искам да е тежка, гладка, жива и да пада добре, без да ми се утежнява от продуктите. Не мога изобщо да се оправя в това море от продукти - хидратиращи, протеинови, пълен хаос. Някой трябва да ми каже - трябва да ползваш това, това и това, само така мога да се оправя. Косата ми е гъста, със сравнително дебел косъм, боядисвам я много рядко - веднъж на 6 месеца и то с професионална боя, в кафявата гама ( не я изрусявам ). Преса може да се каже, че не ползвам, както и маша, но ползвам сешоара при всяко миене. Ще се радвам ако някой може да помогне с идеи. Само не ме мятайте на Керастасе, защото не искам да си дам половината заплата за шампоани. Нещо в ценовия клас на Афоджи, Лореал професионал би ми свършило чудесна работа.

# 297
Синьорита Мърморита, шампоан в такъв случай не се наемам да препоръчвам. Скалпът ти явно е много чувствителен или пък правиш алергия към някоя съставка. Единственото, което се сещам, е - пробвала ли си да минеш на био козметика (специално шампоаните визирам)? Там съставките са по-щадящи и има по-малка вероятност от подобни реакции на скалпа Peace В zoya.bg има доста предложения и то на достъпни цени Peace Дължините обаче се нуждаят от допълнителна грижа и по това, което споделяш, си мисля, че тази грижа трябва да е хидратираща. Щом косата ти е гъста и с плътен косъм, Макадамия би трябвало да ти хареса - http://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/maski-za-iztosh … damia-deep-repair - маслена, гъста, омекотяваща. От Лореал може да погледнеш Митик ойл и Интенс Рипеър Peace

# 298
  • Живее на Луната
Freya, страхотна коса имаш, явно всички усилия които полагаш ти се възвръщат. Аз не мога да си представя, че някога ще имам такава коса, моята е направо жалка в сравнение с твоята.  Crazy
Виждам, че често се обсъждат маслените маски като основна грижа за скалпа. Та в тази връзка бихте ли споделили рецепта за такава - някаква основна, от която е хубаво да се започне и продуктите да могат да се набавят сравнително лесно. Това ще е изключително полезно за мен, тъй като нямам знания за тези продукти. Косата ми е по-скоро с нормален косъм, не е боядисвана, мазни корени и сухи краища, повече май обича хидратацията.

# 299
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=811615.0;topicrefid=4

Ето линк към темата за маслата, поствам го поради големия интерес напоследък, за да не омешваме темите
Там още с преглеждането на първа страница може да се ориентирате за повечето масла, действието им, приложение, предназначение и т.н.
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт