Професионални серии за коса - тема 73

• 76 238
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • гр. София
Leila , термозащитите се ползват за предпазване от топлината на маши,преси и сешоари , за запазване здравината на дължините  Peace
Спрейчетата затварят кутикулата на косъма и предпазват от цъфтежи и накъсване,реконструират и хидратират един вид  Laughing Такива са например Л2 на Лакме,реконструктора със зелен чай на Афоджи , спрея с папая на Тиги С-фактор и много други. Аз лично в началото подхождах с много недоверие към тях,но в дългосрочен план има ефект  Peace

Само да допълня казаното от Жана относно термозащитите - аз лично виждам смисъл от използването им и като защита от слънцето. Със сигурност малко или много предпазват косъма от нагряване през по-горещите летни дни и са добро допълнение към продуктите за слънцезащита Peace

bouquet Благодаря много и на двете  Hug А спрейчетата кога се ползват - след какъв шампоан или маска, хидратиращи или протеинови или няма значение? Аз цъфтежи май нямам.....мисля и че много отдавна не съм имала.... newsm78 Косата ми е може да се каже къса, боядисвам се, с що-годе плътен косъм, суха към нормална.

# 466
Leila, по принцип няма значение - стават и след хидратиращо измиване, и след протеиново Peace
Само относно реконструктора на Афоджи със зелен чай има особеност и тя е, че се използва само след протеин, понеже самият той съдържа кератин (вид протеин) и ако си направила преди това хидратация, кератинът няма да може да проникне в косъма. Оттам е възможно и да направи косата суха Peace

# 467
Аз го използвам и след хидратиращи продукти, харесва ми като ефект. (р-ра със зелен чай)

# 468
Хм, странно, на мен ми изсушава след хидратация newsm78

# 469
При мен никога не е изсушавал. Странно обаче защо при теб изсушава след като логично след хидратиращи да навлиза по-малко в косъма.

# 470
Предполагам, че от него остава нещо по косъма, което се натрупва и не успява да проникне в него точно заради хидратацията преди това Thinking С по-тънък косъм съм и може би затова това натрупване веднага го усещам. Така поне си го обяснявам. Може и да бъркам.

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 23:37 от bellisssima

# 471
  • гр. София
Leila, по принцип няма значение - стават и след хидратиращо измиване, и след протеиново Peace
Само относно реконструктора на Афоджи със зелен чай има особеност и тя е, че се използва само след протеин, понеже самият той съдържа кератин (вид протеин) и ако си направила преди това хидратация, кератинът няма да може да проникне в косъма. Оттам е възможно и да направи косата суха Peace

Аз го използвам и след хидратиращи продукти, харесва ми като ефект. (р-ра със зелен чай)

Още веднъж благодаря много за бързите отговори   bouquet Записвам си в случай, че реша да ги ползвам.  Simple Smile

# 472
При мен никога не е изсушавал. Странно обаче защо при теб изсушава след като логично след хидратиращи да навлиза по-малко в косъма.
И аз усещам пресушаване  от спрея със зелен чай.Не съм обръщала внимание, дали е било след хидратация или протеин  Peace, просто спрях да го ползвам.Нещо като лак ефект - леко втвърдяване, със засушаване.

Моя косъм също е тънък + боядисван и дори  минамално засушаване от финиш ми е много неприятно.

Ще пробвам зеления чай след протеин и със сешоар, може би неправилно съм го използвала. Peace

# 473
Ух, най-после да разбера, че не съм само аз... За мен р-ра със зелен чай си е направо като терапия, а не финиш. Като започнах с проф. козметика взех ш-на на Афоджи протеиновия и зеления чай, точно на третото измиване косата стана много суха и изпръхнала, започнах да редувам с хидратиращи продукти, но не, колкото и пъти да съм го ползвала след това все изпръхвам, а като се реша ми остават някакви натрупвания по четката - само след него. Не съм с тънък косъм, нормален. Имам още за едно ползване и май скоро/или изобщо няма да го взимам пак.

Сега имам нов спрея от бамбуковата серия на Алфапарф, по случайност се сдобих с него, но ще го видим. Simple Smile

# 474
  • София
Момичета, имам нужда от малко помощ  Praynig

С тънка и много фина коса съм и искам да придам плътност и тежест на косъма. Спряла съм се на шампоана и маската Kerastase Аge Recharge, т.нар. цимент. Смятате ли, че съм се насочила правилно? Косата ми не е много увредена от преси и третиране, само боядисвам с безамонячна боя и суша със сешоар, но в последната една година имах страхотен косопад и новата коса която ми излиза е мека и тънка, стои доста грозно  Embarassed Искам да й придам плътност и тежест.

Моля, помогнете ми в избора, ако това не е правилният  Praynig

# 475
  • Belgium
Вивиан, аз бих ти препоръчала Денсифик - шампоана+ампулите. Тази серия дава точно резултата, който търсиш. Можеш да комбинираш с хидратиращи маски, защото често остъргва косъма и може да усетиш леко изсушаване.

Другото, което можеш да пробваш е сравнително новата серия на Лореал Проф за уплътняване на косъма: http://arlen.bg/product.php?ProductID=1403

Аз лично още не съм я ползвала, но има момичета в темата, които могат да ти дадат отзив за нея  Peace

# 476
  • София / Перник
Аз не съм доволна от Денсифик.  Tired С тънък косъм съм и я взех с идеята за уплътняване и тежест на косата, уви само омекотяване получих като резултат. Sad По-назад в темата четох, че и при други момичета е така. Може би е индивидуално. Ползвам шампоана и маската, но уплътняване не виждам, а шампоана вече е към края си.

# 477
  • София
Лу, благодаря  Hug
Но винаги има нещо - а именно, че ампулите трябва да се нанасят всеки ден, за период от 3 месеца, което като цена ми е просто невъзможно. Дали само с шампоана мога да действам, като го комбинирам с някоя маска на Керастас?

# 478
  • Belgium
О, можеш разбира се  Grinning
Между другото аз нанасях ампулите Денсифик не всеки ден, а на всяко къпане и пак имаше wow ефект. Освен това една ампула ми стигаше за 2 нанасяния, та ги ползвах доста време.

Ако искаш все пак пусни една търсачка в последните няколко теми, има много отзиви за Денсифик. Повечето са положителни, но има и отрицателни разбира се.

Също така би могла да пробваш и Инициалист (по-изгоден е от ампулите), но там ефектът се забелязва доста по-бавно, а при някои момичета пък почти няма ефект. Аз лично съм доволна от Инициалист, но си трябва търпение. При мен не омазнява корените.

# 479
  • София
Благодаря ЛуHug
Мисля да поръчам шампоана + маската Денсифик, дали ще постигна нещо с тази комбинация, пък по - нататък, като имам възможност да слагам и по някоя ампула към тях  Thinking
Или по-добрата комбинация е шампоан с ампули, без маската?

Общи условия

Активация на акаунт