Професионални серии за коса - тема 73

• 76 193
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/l/t1.0-9/9965 … c&oe=55666345
Здравейте, извинявам се нахълтването в темата  Embarassed
Имате ли впечатления от показания по- горе термозащитен спрей на Алтерна? Ползвам термик цимента на Керастаз, но се чудех дали мога да ползвам след изсушаване със сешоар този спрей и след това преса. По този начин стават две термозащити. Пресата, която ползвам е на GHD, ако това има значение.
Аз не виждам много смисъл от 2 термозащити newsm78 Освен това на всички термозащити, които съм имала, в упътването се препоръчва нанасяне на влажна подсушена с кърпа коса - т.е. обвиват косъма докато косата е все още влажна Peace Нанесени на суха коса не знам дали ще имат същия ефект.
Като направих това уточнение, тази защита я имам и неведнъж съм писала за нея - хубава е, не утежнява, супер икономична и е много приятна за употреба - лесно се разнася по косата и има приятен парфюмен аромат Peace Не съм усетила от нея нито ефект на омекотяване, нито на втвърдяване. Като невидим воал е Simple Smile И още едно пояснение - води се спрей, но е по-гъстичко и не се пръска директно върху косата, а се пръска на ръчичка, размазва се и се нанася.

JLo, не съм с бързоомазняваща се коса, но посочената по-горе термозащита (бамбуковата на Алтерна) мисля, че е подходяща и за теб точно защото не утежнява изобщо.
Като по-бюджетен вариант се сещам и за Тотал Протекта на Чи - http://arlen.bg/product.php?ProductID=279. От него също не съм имала никакво утежняване. С консистенция на мляко за тяло е и също много лесно се нанася.

Екатеринна, мисля, че добре си се ориентирала, че косата ти има нужда от редуване на хидратация и протеин. Щом Липидиума ти действа страхотно, ползвай си го спокойно. Косата сама ще си покаже кога има нужда от хидратация.

krisN, ампулата не съм я ползвала, но със сигурност не се изплаква Peace Относно това с какъв шампоан да се съчетае - можеш със всякакъв вид, но вероятно най-добре е с шампоан против косопад или за стимулиране на фоликулите - въобще нещо, което да спомага за укрепване на корените. Погледни тези на Напура в Златна Рибка. Там има няколко вида и има много положителни отзиви за тях. Аз лично съм много доволна от ш-на за стимулиране на фоликулите. Само обърни внимание, че е специфичен начинът на употреба при всички тях - нанасят се на сух скалп, като се втриват, оставят се да подействат и тогава се изплакват.

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 23:10 от bellisssima

# 496
  • гр. София
Ампулите против косопад с Aminexil на Лореал без отмиване ли са? И на суха коса ли се нанасят? Не можах да се ориентирам със сигурност в описанието в ЗР и Арлен.....

А Redken Extreme Cat след протеинов шампоан ли се ползваше?  newsm78

# 497
Ампулите против косопад с Aminexil на Лореал без отмиване ли са? И на суха коса ли се нанасят? Не можах да се ориентирам със сигурност в описанието в ЗР и Арлен.....

Да, без отмиване са. След миене на влажна коса, втривайки в скалпа.
И пак да, след протеинов шампоан.

# 498
Момичета , здравейте . Извинявам се за нахълтването , но имам нужда от помощ в избора на грижа за коса.
Косата ми е много гъста , изрусена , с дебел косъм . ииии за жалост бързоомазняваща се  Shocked Имам косопад , който ме влудява . Рядко използвам сешоар и преси, но все пак ги ползвам .  Crazy преди всеки ден с пресата , но сега съм оставила косата ми да поотпочине . Шампоан и маска на Лореал абсолют рипеър използвам , но вече са ми на свършване и искам нови предложения . Засега съм се спряла на Orofluido за изтощена и боядисвана коса , но споделете и вие препоръки.
Благодаря предварително  bouquet  bouquet

# 499
Момичета , здравейте . Извинявам се за нахълтването , но имам нужда от помощ в избора на грижа за коса.
Косата ми е много гъста , изрусена , с дебел косъм . ииии за жалост бързоомазняваща се  Shocked Имам косопад , който ме влудява . Рядко използвам сешоар и преси, но все пак ги ползвам .  Crazy преди всеки ден с пресата , но сега съм оставила косата ми да поотпочине . Шампоан и маска на Лореал абсолют рипеър използвам , но вече са ми на свършване и искам нови предложения . Засега съм се спряла на Orofluido за изтощена и боядисвана коса , но споделете и вие препоръки.
Благодаря предварително  bouquet  bouquet
Орофлуидо-то според мен ще ти дойде твърде леко. Аз съм с нормален плътен косъм и дори когато косата ми не беше толкова изтощена, ми идваше недостатъчно откъм хидратация  Peace

# 500
  • гр. София

Да, без отмиване са. След миене на влажна коса, втривайки в скалпа.
И пак да, след протеинов шампоан.

Благодаря, Фрея.   bouquet  А има ли значение след какъв шампоан се слагат ампулите - протеинов или хидратиращ? Имам и за косопад.....След маска/балсам може ли?

# 501
Не, няма значение  Peace Действат си всякак. Може би за по-голям резултат е добре да се комбинират с противокосопаден шампоан. След миене на косата с маска и шампоан. Подсушаваш си както обикновено с кърпа и нанасяш върху скалпа. След това пръскаш/мажеш някакъв финиш/и и сушиш ако сушиш.

# 502
  • гр. София
Не, няма значение  Peace Действат си всякак. Може би за по-голям резултат е добре да се комбинират с противокосопаден шампоан. След миене на косата с маска и шампоан. Подсушаваш си както обикновено с кърпа и нанасяш върху скалпа. След това пръскаш/мажеш някакъв финиш/и и сушиш ако сушиш.

Фрея, още веднъж благодаря.  Hug

# 503
Благодаря,  в такъв случай той отпада.
Добре че не съм го поръчала,   Laughing
В такъв случай може ли предложение,  което да отговаря на въпроса ми? 

# 504
Не знам дали мога да бъда полезна. По принцип съм доволна много от маската Макадамия заедно с хидратиращия на Афоджи, но косата ми не е изрусена и не знам дали няма и тези да ти дойдат леки. Надявам се някой със сходно описание коса да се включи.

# 505
  • Пловдив
bellisssima   bouquet  благодаря много за включването  Hug
ще погледна и тези на напура,за тях не се сетих
хубав ден момичета

# 506
  • София
Момичета, а кога се налага употребата на кератинови продукти?
Имат ли те действие за уплътняване на тънка коса?

# 507
Благодаря,  в такъв случай той отпада.
Добре че не съм го поръчала,   Laughing
В такъв случай може ли предложение,  което да отговаря на въпроса ми? 

Най-доволна към била от Deepcare на Lakme, косата ми е като твоята - изрусена, дълга, дебел жилав косъм, но не е бързоомазняваща се. Затова не съм сигурна как ще ти се отрази на корените Rolling Eyes

# 508
Напълно подкрепям Бисквитка.
Ампулите ги има и на бройка, така че можеш да си вземеш първоначално няколко, за да не заробваш много пари.

Лу, ампулите могат ли да се ползват самостоятелно, без шампоана? Вече си взех бамбуковия на Алфапарф и в момента не ми се набутват пари за друг, а ампулите звучат доста примамливо.  Laughing

# 509
  • Бургас
Здравейте момичета.
Моля за съвет, вече съм много отчаяна. Направих невероятната глупост , след като си отрязох педя от косата, да я боядисам и по дължините макар и за 10 минути ( не го бях правила повече от година )- резултата беше: уж подобреното състояние на връхчетата отиде по дяволите-косата се накъса  и по косъма се появиха "точици" ( сещате се предполагам) Sad Sad Sad Sad
Много моля, препоръчайте ми продукти в момента имам само бамбуковата серия на Алфапарф, мислех си за някоя серия на Джойко или Напура за възстановяване на кератина или Липидиум -много съм объркана.....
С тънък косъм съм, суха , изрусена коса, с късащи се краища, не е нито рядка, нито гъста.
Ще съм ви страшно благодарна за помоща  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт