за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 289
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Нашият /понеже си ни е един само  Laughing/ таблет си работи като пушка без каквито и да било други допълнения и е най- обикновен, за 200.00 лв. Толкоз си събра хлапето. И ние за сега не се каним нещо да му поставяме.

... Всъщност това е основното на което наблягат като ЧУ (и на мен това повече ми допада, отколкото да наблягат на състезателна математика например, защото това бих могла и сама или с помощта на учител да наваксам при желание). Много често имат разни инициативи в тази насока и им се получава. Явно може и не е проблемът в децата.

Peace
На първо място винаги съм поставяла възпитанието на един човек, културата му на общуване и общата му култура.
Другото са си просто добавки.

# 241
         Ох, Лекси!! "На първо място винаги съм поставяла възпитанието на един човек, културата му на общуване и общата му култура.
Другото са си просто добавки. "
        Де да беше така на всякъде!Но уви!За това сега първо ще сменим класа, а после- догодина, може би и училището.Не ми се иска да свиква и да търпи насилие и да го унижават, още е много малък, като порасне, така или иначе ще се наложи да прави компромиси. Но съм се задълбала и в психологията..... не произведохме ли с баща му една постоянна жертва? Та сега докато е време ще се действа...

# 242
Винаги съм се чудела , защо в училище постоянно се оплакват от дисциплината?
Защо се допуска агресия?

Малкия е ежедневно на тренировка. Тренират по 15 момчета.Не смеят да гъкнат. А не изпълняват поставените задачи - биват изгонени от тренировката.Ако се лигавят, неизпълняват и закачат- пак са изгонени или наказани.
Като пиленца са послушни.
Как може един мъж - не педагог да се справи с 15 момчета, а една госпожа неможе?

Нещо липсва в цялата схема - и това според мен е чувството на безнаказаност.Липса на дисциплина. Неуважение към институцията училище и в частност-учителя. И не на последно място - "чадъра" , който поставят родителите върху децата си и чувството на величие.

# 243
Ако училището бе институция с ясни правила, които се налагат, вкл. и принудително, както всяко нормативно правило, чадърите и личните чувства на деца и родители нямаше да са пречка те да се изпълняват според предписаното.

# 244
  • София
Така е. Учителите са с вързани ръце. Да изключат ученик от училище... много трудно, нали с него си заминават и парите. Да му се скарат по-сериозно, да го накажат - не се знае кой родител ще дойде да се саморазправя с тях, а няма кой да ги защити. Затова и някои недобросъвестни си го връщат на децата, като не си дават зор и се държат гадно, но така че никой нищо да не може да докаже. Голямата ми дъщеря ще заминава на екскурзия в чужбина и по този повод на РС стана въпрос, че за разлика от чуждестранните групи ученици, нашите създават много проблеми (най-вече по хотелите), т.к. не са научени, че правилата се спазват. Но как и да го научат, като практиката непрекъснато илюстрира, че няма проблем да си правиш каквото искаш. Никой някак не ги учи да са толерантни и съпричастни, да се поставят на мястото на другите. А то без обяснения не става. Уроците са им не само скучни, но и "безчувствени".

Опитвам се да пробутвам игри с математика на таблета без голям успех, но има много такива и няма да се отказвам Simple Smile Ако някой е попаднал на нещо по-интересно, моля да сподели

# 245
Лекси,
тук има възможност за генериране на произволни типове задачки.

http://www.worksheetworks.com/math.html

# 246
Отдавна се отказах да пробутвам нещо смислено на таблета  Sad Имах първоначални разни идеи и за английски, математика... абе за всичко, но моят хубостник не се интересува от нищо извън Майн крафт (тази игра пък е с толкова отвратителна графика, че така и не мога да схвана какво толкова и харесва), игри с коли и прочие. Таблетът обаче през седмицата е скрит. Давам го само събота и неделя при добро поведение и съвестно изпълнение на всички учебни задачи. От една седмица съм им спряла и някои детски канали, докато семейният съвет реши, че можем да ги пуснем отново.

# 247
  • София
Досега не бях спирала нищо, но днес спрях сладкото! Twisted Evil
Днес нищо от това, което съм оставила, не е ял-нито за закуска, нито за обяд. За сметка на това е изял един шоколад, няколко бонбона и 1 вафла.  Tired

# 248
Днес нищо от това, което съм оставила, не е ял-нито за закуска, нито за обяд. За сметка на това е изял един шоколад, няколко бонбона и 1 вафла.  Tired

Ох Beauty и ние имаме същия проблем. Дъщеря ми от яденето почти нищо не яде,но виж шоколад и бонбони по всяко време може да си хапва,въпреки че съм и забранила,все ме "дебне" и като ме няма в стаята си взима. В училище в стола е същата работа,все не и харесват манджите и все нещо сладко си купува,в чудо се виждам вече,а качи доста кг.,които започват да и пречат  Simple Smile
Сега съм решила да я водя на детски диетолог,да и направи някаква програма, в тази връзка,да попитам някой от Вас водил ли е детето на диетолог и ако да има ли някакъв ефект???

# 249
Отдавна се отказах да пробутвам нещо смислено на таблета  :
Аз също. Таблетът си е на детето, каквото то си сложи там, това си ползва. На домашния лаптоп имаме подобни образователни игри, но рядко се ползват, т.к. лично аз обучението си го правя по старата изпитана метода- задачи, текстове и подобни- на листи и с химикалката.  Simple Smile Упражняваме се редовно, но пък личното време си е лично време и там се не меся особено, освен ако не е нещо, което намирам за вредно.
.........................
А моите всичко ядат. И това им личи.  Laughing
Големият син беше дори пълен между ІV-VІ клас. Сега стана една върлина- слабо и високо. Малкият по неговия път върви.
Аз у нас сладко рядко нося, но не ползвам забраните като метод на хранителното възпитание. Имаме си винаги под ръка плодове. Свикнали са от малки. Безолкохолни никога не купувам. Ако е сладко- взимам шоколад, понякога- торта от съседите, които имат цех и разчитам, че нещата им са пресни и приготвени с качествени продукти. На заведение безалкохолни не поръчвам също. Без салата у нас не се сяда на масата. Готвим си. Хлябът ни е домашен. Мляко, сирене, кашкавал, месо, зеленчуци- от производителя директно се купува в около 80% от случаите /не са 100, т.к. през зимата зеленчуците са основно внос/.
Така практикуваме от бебешката възраст на децата.
Междинни хранения, гризини, солети, зрънчо, чипс, вафли, бонбони и подобни- това не съм купувала никога. То е враг на вродения у човека здрав апетит. Междинните похапвания възпитават в злоядство. Лавките в училище почти не се ползват.
За мен в годините, що се касае до храненето, се затвърди убеждението, че навикът има основна функция при това занимание.
Че то това си е ядене, не е "нищо", само че не особено качествено. Калориите от така описаните продукти, особено ако шоколадът е 100 грамов, са достатъчни и за закуска, и за обяд. И ако това се яде, то детето няма да посегне към друга храна, т.к. вече е заситило глада си, само с въглехидрати.

# 250
Моите младежи са доста слабички, но също непрекъснато търсят сладко. Растат, а и изразходват много енергия - занималня, училище, всеки ден извънучилищни занимания ( англ., кудо).
С нюх на хлебарки са. Една шоколадова бонбона да има у дома, намерили са я. За това се въздържам от покупка на сладки неща. Лошото е, че като им се прияде много си купуват сами.
Плодове у дома винаги има и в училище им дават.
Имаме здрава връзка със село и почти всичко ни е домашно. Кога ядат, кога - не.
Възпитанието от най-ранна възраст има голямо значение, докато попаднат в училище и започнат да се влияят от приятелчетата. Г-жата казва - когато едно каже, че храната за обяд е гадна, всички след него отказват да ядат. Аз за това вече не се задълбочавам толкова много по темата. Обяснила съм и държа да знаят, че храна не се хвърля и с нея не се играе, защото има много гладуващи хора и животни. Каквото не ядат (закуска, обяд, плод) се носи у дома и от там на служебните кучета или на съседските животни...

# 251
... Г-жата казва - когато едно каже, че храната за обяд е гадна, всички след него отказват да ядат. Аз за това вече не се задълбочавам толкова много по темата. Обяснила съм и държа да знаят, че храна не се хвърля и с нея не се играе, защото има много гладуващи хора и животни. Каквото не ядат (закуска, обяд, плод) се носи у дома и от там на служебните кучета или на съседските животни...

Зависи какво и колко здраво е било възпитанието преди училище. "Възпитание" за мен е дума с положително значение.
И в това се убедих, въпреки, че малките лесно се влияят, но все пак има разлика между навикналите на боклуци, които от лавката не излизат и деца, свикнали на нормална храна. Малкият ми син, напр., и в градината и в училище почти самотно си хапва столската риба и някои други манджи и изобщо не го интересува това, че малко деца се хранят с такава храна. Той е свикнал с рибката, с мусаката, с кюфтетата със сос и винаги обядва, пък ако ще и 90 % от останалите деца да кажат, че това не се яде.  Simple Smile
Никога не съм държала да се изяде всичко в чинията. От бебета ядат толкова, колкото поискат. Останалото могат да го върнат. Остатъкът и ние давам де на домашната котка, къде- на кварталските /че домашната не яде какво да е, кара само на месо, сирене, мляко и риба/. Но ако е столски остатък не карам детето да си го носи вкъщи. Ако не иска някоя закуска- не я взима просто. А в стола храната е толкова малко количество, че това, което се вземе, се изяжда без остатък.

# 252
  • София
Сега съм решила да я водя на детски диетолог,да и направи някаква програма, в тази връзка,да попитам някой от Вас водил ли е детето на диетолог и ако да има ли някакъв ефект???

Защо ти е детски диетолог (ако изобщо има такива)? Мисля, че ти достатъчно добре ще се справиш сама - здравият разум и общата култура са напълно достатъчни за съставянето на балансирано и здравословно меню.

Махни джънка, пакетираните храни, сладкишите, соковете. Вкарай плодовете, зеленчуците и водата. Давай готвена храна. Не храни между 4-те хранения (3 основни и 1 малка закуска следобед).

Достатъчно.

# 253
  • София
Момичета,препоръчайте ми хубав сборник със задачи по математика,само да не е Медунко Grinning

# 254

Защо ти е детски диетолог (ако изобщо има такива)? Мисля, че ти достатъчно добре ще се справиш сама - здравият разум и общата култура са напълно достатъчни за съставянето на балансирано и здравословно меню.

Махни джънка, пакетираните храни, сладкишите, соковете. Вкарай плодовете, зеленчуците и водата. Давай готвена храна. Не храни между 4-те хранения (3 основни и 1 малка закуска следобед).

Достатъчно.

jam ,благодаря ти за мнението   bouquet
Сокове,газирано и сладкиши не купувам.Плодове яде много,вода също пие доста.При нас основния проблем е шоколада и шоколадовите бонбони и разни десерти,които си купува от стола,вместо да яде манджите  Mr. Green
Като количеството не изяжда много,храна,но не знам всичко и се лепи,да се стопля вече и да има повече движение,та дано нормализираме нещата  Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт