за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 255
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
На тези състезания изпращам дъщеря си само заради нейното желание.
Намирам ги за доста елементарни.
НВО-то в седми клас не може да бъде съотнасяно като трудност към този вид състезания, защото е доста по - тежко.
В нашето училище дори не може да се гони психологически ефект на концентрация при стрес по време на състезание, защото състезанието си е в часа по БЕЛ и го правят всички деца от класа.

# 286
  • София
НВО-то в седми клас не може да бъде съотнасяно като трудност към този вид състезания, защото е доста по - тежко.
В нашето училище дори не може да се гони психологически ефект на концентрация при стрес по време на състезание, защото състезанието си е в часа по БЕЛ и го правят всички деца от класа.
Говорим за НВО след 4ти клас.

# 287
Аз също съм ЗА тези състезания. Само заплащането им леко ме озадачава, защото не съм наясно какво точно плащаме, но никога не съм го спирала. Ходи на всички, които пожелае. А оценяването е друга тема. Все още няма ясни критерии, нито за оценяване, нито за наказания. Моето мнение е, че втори клас не са още за оценки.

# 288
  • София
Материалите и хонорара на проверяващите после се заплащат.

# 289

Аз имах предвид широките възможности за колективна работа. Тях ги има на доста места, вкл. и на зрелостните изпити. Е, не точно като в Индия, но около.  Sunglasses
А сложността е нещо относително.
При нас тези от СБНУ също си протичат като контролно и детето не го приема по различен начин изобщо. По- различно е на истинските състезания, обаче.

# 290
На моя син съм му дала правото да решава дали да ходи на състезанията на СБНУ. Само на рисуването не ходи ( с две леви ръце е там), за околния свят също не се записа.
Заяви обаче, че няма да отиде на Кенгуруто. Досега ходеше на всички математически състезания. Сега отказа. Щом трябвало да учи и в събота, не можел да си губи и неделята за да ходи на някакво състезание. Предпочитал да отиде на вилата и да си строи къщичка на дърво. Това е новата му идея. Не настоявах, в крайна сметка така и на мен ще ми е свободна неделята.
В последно време здраво го е подгонил мързелът. Явно вече се поумори от училище и домашни. По математика определено му е скучно, защото с тази таблица едни и същи неща дъвчат. Аз му давам от време на време по-трудни и интересни задачи, но това не променя факта, че първо трябва да си напише домашните. Докато свърши пък с тях, то станало време за вечеря и лягане.
Нещо и дисциплината му в час се е развалила, на него и на още 3-4 момчета. Свършвали бързо със задачите и го удряли на приказка. Съответно отказвали да направят нещо допълнително, след като са толкова бързи - няма да се минат я. Нямаха никакъв проблем с дисциплината, но преди няколко месеца преместиха дете от съседния клас в нашия (защото нашият бил най-дисциплиниран). Само че, какво се оказа, вместо момчето да попие от добрия пример, нашите хубавци взеха да му подражават Sad. Ситуацията все още е под контрол, но не е приятно и ще видим как ще е занапред.

# 291
  • у дома
Някои контролни са по- трудни от тези тестове. Да сбъркаш на такъв тест аз бих го отдала 90% на разсеяност, а не на незнание при повечето деца.

Моето на Математика без граници е с максималните точки и не мога да кажа,че е преписвал,защото няма от училището нито едно друго дете с 20т-следващите са със 17г-явно си е събрал акъла и е мислил,на КМС,което не се провежда в нашето училище,а в МГ беше втори...Обаче за сметка на това на Аз и числата е с 38т -разпечатах му ги като ги качиха на сайта и ги направи и у дома-ами няма грешна,само за една ми каза,че тогава не е бил решил,идея нямам какво е блеял и не е направил друго newsm78 -класната ми каза да се обадя и да питам на кои задачи е сгрешил,обаче аз въобще изобщо нямам време да се занимавам,нито пък ми е нещо важно и не съм се обаждала...Та така има и обратния случай-които се дънят на лесните  Peace

# 292
Кога ще излезе теста от Кенгуруто днес?

# 293
  • София
В темата за състезанията казват, че чак след месец може да се публикуват уж задачите и дотогава е забранено. То би трябвало предполагам дотогава да са излезли и резултатите.

# 294
Странно!

# 295
  • София
На мен пък тези състезания ми допадат, точно защото са на училищно ниво и дават възможност на средно-статистическите деца, без заложби за гении, да се явяват на състезания, на които просто да си тренират психиката и ситуацията на тест и състезание, извън стандартните контролни, без накрая да се депресират от резулата.
Peace
Случвало ли ви се е вече децата ви да имат драми с отношения с другия пол? Имам предвид "гаджета", "приятелки", "харесвания" или както там го наричат.

# 296
  • у дома

Част от задачите са еднакви за всички държави,а не навсякъде е проведено и затова е тази конспирация със задачите  Peace

# 297
  • София
Бюти, да, случва ми се с голямата. Гадже си имала вече-момчето, до което седи. Първи дружки са си.
Но преди 2 седмици, голямата се прибра с много красив букет. Оказа се, че момче от нейния клас, ама не "гаджето" , й го е купил, защото много я харесвал  Shocked Говорих с майката, тя каза, че сина й от собствените си пари е дал за букета. Казал на жената, че иска да зарадва едно момиче от училище. 

# 298
Моят син им носи чантите, такива неща...много го експлоатират мадамите, но затова пък всяка седмица е с ново гадже. Те го уведомяват коя му е гадже де. Такива ми ти неща...

# 299
svetlaem, парадоксът при вас може да се обясни само с разменени тестове на Аз и числата.
Всичко друго е абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт