за ТРЕТИ КЛАС - 3

• 63 678
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • у дома
..
Останаха ми само ;
Джани Родари - Приключенията на невидимия Тонино, която май не е издавана от 1993г

Йордан Радичко - Малки жабешки истории

Ако имате или знаете тези трите в ел. вариант моля да споделите

Моето прочете тези двете от библиотеката-ако не ти е спешно след 20-тина дни мога да ги взема и сканирам-особено втората хич не е обемна...

# 601
Не са ми спешни, има още 10 преди тях, които са набавени.. желание за четене да има...
Зеленото училище е прекратено, навехна крак и сега страда у дома  Tired

# 602
  • у дома
Не са ми спешни, има още 10 преди тях, които са набавени.. желание за четене да има...
Зеленото училище е прекратено, навехна крак и сега страда у дома  Tired

Бързо оздравяване  Hug Ще има и други зелени училища  Peace

Днес взех Невидимия Тонино от библиотеката,тъкмо и моето да си  попълни в читателския дневник,защото не е... В книжката са три разказа - Невидимия Тонино,Да живее Репония и Тримата Ю-и трите ли искате или само Невидимия Тонино  newsm78
Моето заминава от понеделник на тренировъчен лагер от спортните танци за една седмица.

# 603
В книжката са три разказа - Невидимия Тонино,Да живее Репония и Тримата Ю-и трите ли искате или само Невидимия Тонино  newsm78

Трети клас Булвест - Невидимият Тонино -извънкласно четене. (стр.112-113 в читанката)  Simple Smile

# 604
  • у дома
Разказчето е около 20 стр-сканирах го,но ще го преобразувам във формат като за четец чак като сканирам цялата книга-качих го засега  в снимка бг

Приключенията на невидимия Тонино

# 605
СветлаМ, голямо Благодаря!  bouquet

Не знам как е при вас, но нашите книги ако трябва да ги прочете всичките от-до трябва да чете по 25 стр всеки ден - малко не виждам как ще стане това - всеки ден ..
Отделно имат домашно по немски и английски за лятото, задачки по математика .. Че то май в училище щеше да му е по-леко
Гледам поне от приказки и разкази да му спестя като давам по 5-6 от автор да има представа от творчеството.
Алиса например ще бъде оставена за накрая, ако има време, ако не ще мине и без нея

# 606
  • у дома
Ами моето е уж от доброволно четящите -определила съм 1 час дневно да се чете,обаче ако книгата му е интересна чете и по повече време...
Дневно чете по около 40-50 страници,както казах може и повече ,ако му е интересно.
С това издание на Книга за джунглата   -се мъчи няколко дни,шрифта е ужасен ,добре,че голямото ми момче се сети,че е чел и друга,с хубав шрифт,та се разходих до майка ми и изрових от кашоните тази от моето детство
Скрит текст:
- голям формат е,стряскащо обемна,но шрифта е чудесен и има и цветни илюстрации и детето си я чете с желание.Останали са му 1-2 от списъка от училище ,но той през годината беше чел няколко от тях.После си продължава да чете каквото иска-той и сега успоредно с тези от списъка си чете и нещо,което си е избрал той-последно дочете Чарли и шоколадовата фабрика.
От училище домашното е попълването на тази книжка плюс 10 диктовки плюс попълването на Читателския дневник,по АЕ  няма дадено домашно,но аз мисля през август да си преговаря взетите думички...

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 21:09 от svetlaem

# 607
Моичкият не е по худ. литература,  чете енциклопедии,  списания и помни факти, факти.. Щял да става биолог, а откакто имаме коте ще е ветеринар..

# 608
  • София
Моята пък няма никакво домашно, а списъка с книгите й е пожелателен. Това много ме радва. Смятам, че през ваканцията родителят трябва да прецени дали и колко да учи детето. Аз се стремя да решаваме по 5 задачи на ден предимно от състезания, но не се получава винаги. Четем заедно вечер като се редуваме - по-важно ми е да й е интересно и да чуе/прочете повече. Харесаха й много  "Как се става пират" и "Мишока катерач и другите животни в гората на склона". През деня предимно се забавлява, най-новото е, че започна да ходи на уроци по скейтборд.

# 609
Нашият списък с книги не е много голям - около 10-12 книжки. Повечето са приказки и съм им ги чела или пък той си ги е чел. Списъкът също е до голяма степен пожелателен. Учителката иска да бъдат прочетени по няколко приказки от всеки автор или книжка, не всички.
Карам да чете почти всеки ден, защото моят без ръчкане, не се сеща за тази дейност. От време на време го препитвам устно по английски. Запланувала съм и малко задачи да решава, някой и друг преразказ или диктовка, но това ще е след като мине републиканското. Тогава ще имат 3-4 седмици почивка от тренировки и мога да вкарам малко умствена дейност. Сега просто няма кога.

Иначе е на вълна развиване на бизнес. Само за това говори. Изчислява си бъдещата печалба. Първоначално щеше да прави диаманти - 700 диаманта по 5000лв и за нула време стана милионер. Казах му, че за фалшификация се носи наказателна отговорност. Той ме обвини, че не съм го предупредила по-рано, вече си бил назначил инженер.
След това реши да прави бомби от брашно, защото оръжията се продават много скъпо.
Вчера бъркаше на вилата някакви отвари - ряза орехи, вари ги. Понеже орехите са полезни за мозъка, щял да прави лекарство от тях и да го продава. Говорим си за себестойност, разходи за работна заплати, наеми, данъци, разрешения... Главата ми е бръмнала от неговите идеи и въпроси. Малко е разочарован, че за да създаде фирма първо трябва да стане на 18г. Не му харесва идеята, че за всичко се вадят разрешителни, а данъците са живо обирджийство според него. Не му се нравят и думите ми, че преди да развие успешен бизнес в която и да е област, първо трябва години наред да пише домашни,  да решава задачи и да пише съчинения и то допълнително от задължителните за училище.

Последна редакция: нд, 21 юни 2015, 10:21 от ston

# 610
  • София
Сладур Heart Eyes Отглеждаш си бъдещ бизнесмен и дай боже милионер Simple Smile
Моят скучае и за това чете почти по цял ден Simple Smile  Сяда на компа за около час, поиграят с брат си и пак захващат книгите и двамата Laughing Сега чете  приказките на Братя Грим.

# 611
Да бе, милионер. То само с приказки и мързелуване, ако ставаше...  ooooh!

# 612
  • София
Моите са доникъде с книгите. След като бяха до 15 ти на занималня в училище , от понеделник са на лагер на море от училище и съответно едната като не е наблизо да я ръчкам, се скатава и изобщо не чете. Лошото е че цялото лято почти съм го запълнила с лагери на едно или друго място и най-вероятно тя почти нищо няма да прочете отново.  Хубавото е че списъка и при нас е пожелателен, но все още имам надежди поне 1-2 книжки да мине.
Някой да има идея откъде мога да купя вълнени чорапи за деца? Има ги в списъка за единият от лагерите.

# 613
  • София
за чорапите- декатлон Peace
А за книжките- ние имахме в списъка 4, и за моя изненада и радост, две от тях вече са прочетени Shocked Пу- пу....дано да продължава така и занапред

# 614
  • София
Здравейте, дружина Simple Smile Как върви ваканцията Simple Smile Включвам се набързо с едно питане  на тема  четене на книги.Дъщеря ми напредва с книгите от списъка.В момента чете Андерсенови приказки.Обаче срещаме трудности спрямо шокиращите за нея моменти...Притеснява се от разни мъртви хора, за които се говори доста подробно, разни по-зловещи ситуации.... newsm78 С вашите деца имало ли е подобни моменти?

Общи условия

Активация на акаунт