Раждане в АГ Пълмед - гр, Пловдив

• 80 563
  • 553
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, да попитам някой има ли актуална информация към днешна дата за цената на секциото в Пълмед, както и какво включва и каква е цената при желание на бащата да присъства на раждането

# 526
Цената на секциото е 1860лв. Включва прием ден по-рано, подготовка за секцио /изследвания, системи/, анестезията, самата операция, памперси, адаптирано мляко, дрешки и консумативи за бебето, рехабилитация на следващия ден за вас.
Не знам там да има опция за присъствие на бащата, мисля че не.

Здравейте, да попитам някой има ли актуална информация към днешна дата за цената на секциото в Пълмед, както и какво включва и каква е цената при желание на бащата да присъства на раждането

# 527
Искам да попитам някоя по-запозната жена, която е раждала там. Мнение отностно неонатологичното им отделение може ли да споделите. Проучила съм Селена, но за Пълмед нямам близки, които да попитам отностно целия престой от раждането до изписването и дано не се налага неонатологично.

# 528
Това частна клиника ли е? Прочетох тук, там.
Някой беше написал че е пълно с тумби.Ако е така, те как плащат 1800 лева? Ако сложим и 500 лева за самостоятелна стая плюс консумативи, храна, не знам ако е държавно това ми излиза по-скъпо от частните.

# 529
  • Anywhere
Частна клиника е!Ако питате за ромите, в Пловдив е пълно със богати роми, не им са проблем тия 1800лв. И в Селена има такива. Бедните раждат в Окръжна и в Св. Георги Simple Smile

# 530
Здравейте, включвам се пак с питане, защото разбрах, че грижата за бебето се заплаща, някой има ли информация каква е цената и какво включва, тъй като ще раждам секцио и не знам дали ще съм в състояние да поема грижите за бебето от ден 1-но. А и за обезболяващите как седи въпроса- държат ли те като куче или ти дават нормално обезболяващи и не се налага да се молиш за тях

# 531
Здравейте, включвам се пак с питане, защото разбрах, че грижата за бебето се заплаща, някой има ли информация каква е цената и какво включва, тъй като ще раждам секцио и не знам дали ще съм в състояние да поема грижите за бебето от ден 1-но. А и за обезболяващите как седи въпроса- държат ли те като куче или ти дават нормално обезболяващи и не се налага да се молиш за тях

Не съм плащала за грижа за бебето, но и те не искаха много да го гледат. 😀 За обезболяващи - даваха ми супер малко и много ме боля. Родих секцио и беше голяма мъка, особено първата вечер. Бих Ви посъветвала да говорите с Вашия лекар, за това какви лекарства може да взимате за обезболяване и да си ги купите предварително. Аз им се молих и не даваха, под предтекст че ще предозирам. Не знам колко е вярно, но при евентуално второ раждане ще си ги нося обезболяващите аз.

# 532
24 часа със сигурност сте обездвижена, с катетър и бебето Ви е в Неонатология, Вие си почивате. На другия ден след раздвижване (рехабилитация), махане на катетъра и съобщаване от Ваша страна, че вече сте по-добре, Ви носят бебчето, като се носи АМ на 3 часа, а след 19;00 го къпят и оправят пред вас в стаята. Ако искате да го гледат дежурните в Неонатология (една сестра и дежурен лекар), е за 12 часа (една тяхна смяна) и заплащате 120лв. Ако не-звъните им при проблем и те идват. Ако няма проблем- гледате си го в стаята и си помагате с другата родилка от стаята. Simple Smile
Обезболяващи ни носеха като им звъннем (има звънец над леглото) на около 4 часа. Не са ни отказвали. Само, когато Ви слезе кърмата е желателно да намалите дозата и постепенно да ги спрете.

# 533
Аз искам да попитам дали някоя дама скоро е раждала естествено в Пълмед. Как стоят нещата със стаите, какво се изисква от нас да носим и след колко време изписват?

# 534
 Здравейте мами! Преди две седмици родих с планово секцио в АГ Пълмед и исках да изразя личното си мнение и да помогна на някоя от вас, на която предстои такова изживяване.
Първоначално лежах там под наблюдение за няколко дни и честно казано нещата бяха доста по зле от стаите, пригодени за родилки.
 Постъпих ден по рано като лежах от 25.02 до 03.03, като ти взимат кръв, анален секрет, урина, тонове, слагат абокат и ти дават свещичка, за да се изходиш вечерта след като спреш да ядеш. След обяд на този ден можеш да ядеш само леки неща до 20:00. Не знам колко е вярно, но една от сестрите ми препоръча да ям вечерта само кисело мляко, както и направих. Можеш да пиеш вода може би до 22:00 ако не се лъжа.
 На сутринта в 05:00 ти пускат система против повръщане и започваш да си чакаш реда. Мен ме взеха в 09:00 към операционната, следващото момиче беше в 10:30. Цялото нещо отнема около час.
 Като за начало ми се наложи да почакам около половин час анестезиологът, чисто гола на операционната маса. Беше доста стресов момент, екипът се подготвяше и аз се опитвах да запазя самообладание.
 Аз бях със спинална упойка, усещах абсолютно всичко без болката. Екипът разговаря с теб, държат се добре. Големи благодарности на Д-р Милен Карагеоргиев, абсолютен професионалист.
 Ако има близки показват им детето през стъкло, когато се роди веднага, а след това като те пренасят към стаята показват и теб през една врата. Трябва близките да отидат в Неонатология, Блок Д2.
 След това те оставят в стаята ти, и ти пускат цял ден към 3-4 системи с окситоцин. Трябва да си готов за сериозни контракции, болката е страшна, докато не ти бият болкоуспокоително, което го предлагат до втория ден, след това ти дават Профенит свещички, които на мен лично не помогнаха. Цял ден лежиш и пиеш вода (препоръчително много). Щастлив си от окситоцина, но пък доста боли. Носят ти бебето вечерта за 5 мин, ако всичко е наред да си го видиш.
 На другия ден те раздвижват кум 9-10. Рехабилитаторите са внимателни, поливаш се с вода с тяхна помощ и след като си повървял малко ти носят бебето и го оставят при теб, както по горе са написали други майки, мляко на 3 часа ( горе долу), вечер минават педиатри за преглед, също и бебетата се изкъпват и претеглят. Помагат за кърменето на детето, особено ако си майка за пръв път, обясняват всичко отговарят на въпроси и ако има проблем им звъниш по телефона.
 Това което не ми хареса беше, че превръзки не ти носят, не ми смениха чаршафите за 1 седмица освен веднъж след деня в които родих, защото всичко беше в кръв, няма тоалетна хартия, нощници, трябва да си поискаш за каквото и да е общо взето и ще ти дадат.
 Памперсите препоръчвам да си носите няколко за всяки случай, защото според санитарката "имаме ограничено количество". Носете си тоалетна хартия и един стек с вода (малки бутилки).
 Храната не е особено впечатляваща, но все пак е болница, няма как, носете си някакво хапване, банани, солети, да не се разваля - няма хладилник и беше топло.
 На втория ден постепенно се захванваш със кисело мляко и супа само. Общо взето е доста зор докато си там с бебето, особено ако ти е първо дете и нямаш идея какво да правиш и си в недобро състояние. Аз не можах да спя нито една нощ докато бях там, много зависи и колко човека сте в една стая.. Като се прибереш вкъщи като цяло започваш да се въстановяваш.
Имаше свиждане само с теб без детето в определена стая за 10-15 мин между 5 и 7 вечерта. към 5 без 15 минаваха със списък, кога ще е твоето свиждане. Има различни сестри, санитарки, доктори, някои са много съобразителни, други много груби, няма как. Сутрин и вечер има визитация на дежурните доктори.
 Опитах се да съм максимално изчерпателна и да избегна излишни детайли. Надявам се да помогна на някоя бъдеща майка. Бъдете здрави вие и малките ангелчета! В крайна сметка болките се забравят и си струват мъките.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 21:41 от Ivvelina

# 535
Това  на мен ми звучи ужасно. Съжалявам, но е така. Бебето отделн, свиждане все едно си затворник. Това каква болница се води(колко струва) ? Всички ли бебета се отделят, дори и родени нормално?
Защо след секцио пускат окситоцин?
Ако си секцио по мед. причини (малко подозрителни) плащаш ли? Това искам да го избегна,не че се натискам. Искам да кажа, ако примерно ми кажат,трябва да родиш секцио(защото бебето било едро😆) трябва ли задължително избор на екип?

# 536
УМБАЛ Пълмед е частна болница, аз заплатих 1860 лв за раждането, като не съм избирала екип. От март месец обаче казаха, че променят цените и сигурно са ги вдигнали малко, но нямаминформация колко. Родих секцио, заради късна ретардация. В повечето случаи ако настояваш да родиш нормално и няма някакви проблеми, ще се съобразят. Зависи и от доктора ти предполагам.
 Бебетата ги отделят, защото са в процес на адаптация след раждането, поне при секцио, аз дори забелязах в детска стая как са в легла с главата надолу и ги свети някаква синя лампа... За нормално раждане не знам.
 Относно Окситоцина, идеята е да имаш контракции за да се изчисти матката, за това и имаш толкова болки. Simple Smile

# 537
  • Смолян
Това  на мен ми звучи ужасно. Съжалявам, но е така. Бебето отделн, свиждане все едно си затворник. Това каква болница се води(колко струва) ? Всички ли бебета се отделят, дори и родени нормално?
Защо след секцио пускат окситоцин?
Ако си секцио по мед. причини (малко подозрителни) плащаш ли? Това искам да го избегна,не че се натискам. Искам да кажа, ако примерно ми кажат,трябва да родиш секцио(защото бебето било едро😆) трябва ли задължително избор на екип?
Няма значение болница след секцио винаги има системи, за да контрахира и да се прибере матката.
При нормално раждане това се случва преди самия процес, със секцио след.

# 538
Здравейте,
В 5ти месец съм и вече започнах да се чудя за избор на болница за раждане. Следящяата ми ЖК лекарка е в Пълмед и там изражда. Много е готина и спокойна, но все се чудя дали си струва да дам 2000лв за нещо, което ми се полага по осигуровки в дръжавна болница. Искам да е естествено раждане.

Относно актуалните цени за раждане, вечра се чух със скретарката на отделението, така че това са актуалните, че някой бе питал скоро:
Секцио -1920лв.
Естествено 1920лв.
естествено + упойка - 2170лв.
Присъствие на татко в родилно - 500лв.
Ако искате да сте в самостоятелна стая ( и има такава свободна) се доплаща по 200лв на вечер.
Цените са пълни пакети и включват избор на екип, настаняване в обща стая, консумативи за бебето и майката.

Сега относно моите чуденки (които хич не са малко). Искам да раждам естествено и за това въпроса ми е към мамите, които са раждали естествено там.
Предлагат ли отложено клампиране?
Взимали ли са са стволови клетки от плацента, ако да, бихте ли разказали как протича?
Какво се случва с бебето след раждане - взимат ли го някъде за няколко часа, какво го правят през това време? или пък веднага ми го дават (ако живот и здраве всичко е наред) и се гледаме с него до изписването?
И въпрос към всички мами:
Какво се случва ако бебето има жълтеница, остава ли още в болницата и вие с него ли?
документите за прием (папката с изледвания) вие ли си ги носите?

И последен малко по-организационен въпрос - колко е широк коридора за изписване , където те посрещат роднините? Извиянвам се за странния въпрос, обаче това ще е първо внуче /правнуче в родата от двете страни и съм сигурна че родата ще иска да присъства (цялата). Много си ги обичам всички, но ще е безумно да се изсипе цялата тълпа в малко пространство ако е тесен коридор или нещо друго... и да знам до кое коляно да ги огранича Grinning

Благодаря предварително!

# 539
Относно жълтеницата, моето бебе имаше, но въпреки това ни изписиаха и тя си отмина сама след 3-4 дни. По средата на престоя минават докторите и проверяват с едно устройство нивата на билирубин и ако е по-висок, до колкото аз разбрах, ги излагат на синя светлина, която ускорява разпадането на билирубина. Няма да остане още в болницата, освен ако няма някакъв проблем със здравето на детето.
За изписването, аз бих съветвала ако имате много роднини, най-добре да изчакат долу във входа на неонатологията. Има доста място, а горе е доста тясно. То представлява малка стая, в която стават и свижданията. В моят случай само мъжа ми се качи, за да вземе детето в столче за колата и слезнахме надолу, където чакаха близките. На самото изписване просто се подписваш на няколко документа, дават рецепта с лекарства за бебето и те пускат да си ходиш. 
Леко раждане пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт