Раждане в АГ Пълмед - гр, Пловдив

• 80 556
  • 553
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте. Някоя мама, раждала скоро в Пълмед може ли да сподели впечатления за тези от нас, на които тепърва им предстои и са пред дилема коя болница да изберат?

# 541
Здравейте, момичета! 🌸

Пиша с надеждата някоя от вас да сподели опит или информация. Предстои ми раждане и съм с медицински показания за секцио (по преценка на наблюдаващия ми лекар), а болницата, към която съм се насочила, е „Пълмед“ – Пловдив.

Въпросът ми е: има ли жени, които са раждали със секцио по медицински причини в Пълмед, без да се налага доплащане? Покрива ли Здравната каса напълно такова раждане, ако има съответната документация и диагноза?

Ще съм много благодарна, ако споделите личен опит или информация за процедурата – дали е необходимо предварително одобрение, как се подготвят документите и т.н.

Благодаря предварително на всички, които ще се включат! ❤

# 542
Здрасти, на мен ми предстои раждане там (надявам се естествено, но каквото сабя покаже). В тази връзка може и да не съм ти най-подходящия източник, но темата не е много активна и ще си позволява да дам мнение. Пълмед е частна болница и сумите се заплащат независимо от причината и начина на раждане. Виж на предишната страница съм ги публикувала (актуалните от Март че тогава питах). В България до колкото знам няма такова нещо "секцио по желание". Всичко трябва да е по медицински причини на документи, колкото и профома да са те. Следвателно би трябвало и да се плаща както другите секцио (1920 лв) независмо дали имаш "реални" медицински причини.
Все пак ако някой друг има различен поглед/информация нека сподели Simple Smile

# 543
  • Anywhere
Както Ви казаха Пълмед е частна болница и за всеки вид раждане се доплаща. Без доплащане можете да родите в Окръжна болница, болница Св. Георги, в бившата Втора градска - Св. Панталеймон и в Болница Св. Мина, т.нар Весела. В Селена, Торакс и Пълмед се заплаща.

# 544
Привет, момичета 🌹
Аз родих и двете си деца в Пълмед - синът ми се роди на 16.12.2022, а дъщеря ми - миналия месец на 29.05, та мога да споделя актуална информация. И двете ми раждания са нормални, с епидурална упойка. Бях при д-р Андрей Минчев - най-добрият избор, който можех да направя 😁. През цялото време имах подкрепата на присъстващите акушерки и лекари на смяна, за децата се грижеха перфектно. И двамата бяха с инфекции и жълтеница, затова се наложи да стоят повечко време за наблюдение и лечение, за които не съм заплащала нищо допълнително. От АГ и неонатология минаваха по 2 пъти на визитации всеки ден, отделно можех да ги питам за състоянието на децата по всяко време. Акушерките бяха отзивчиви, на 3 часа им носих изцедена кърма, за да дават на дъщеря ми, която се наложи да постои няколко дни в кувьоз. Постоянно ме осведомяваха за промените в състоянието й и бяха винаги усмихнати и любезни. Бях в една стая с две майки, родили в същия ден като мен, но секцио. За тях имаше допълнителни грижи - обезболявания, раздвижване и т.н, всичко необходимо, за да станат на крака по-бързо и да си гушнат децата по-бързо. В стаята имаше кът за "оправяне" на бебетата - голяма мивка, повивалник, чекмеджета с памперси, мокри кърпички, душ гел, олио за тяло, няколко комплекта дрешки, които ежедневно зареждаха. За нас имаше превръзки. В банята имахме сапун и тоалетна хартия, които също се презареждаха при нужда. Всяка си имаше чехли и нощници от болницата, но съветвам да си носите и ваши за всеки случай. Храната през делничните дни беше по избор от едно меню, а в събота и неделя ни даваха "каквото има" за деня. Имаше и чай за закуска. Спокойно можеше да си внасяме вода и храна по време на свижданията с близките. Стаите са чисти и поддържани, спалното бельо също. За мен това беше най-добрият избор и за двете ми раждания. Докторът ми е привърженик на нормалните раждания и никога не ми е предлагал опцията секцио, за което съм му безкрайно благодарна. Възстанових се бързо, децата получиха адекватни грижи и няма как да не препоръчам болницата и екипа на всички чакащи майки, които познавам 😅

# 545
Има ли опция за самостоятелна стая ?

# 546
Има ли опция за самостоятелна стая ?

Има, но ако имат свободна докато раждаш. Т.е не могат да я "резервират" така да се каже. и се доплаща по около 200лв на вечер. Но тоа че си в самостоятелна стая не позволява пак близки да идват при теб. Просто си сама без други родилки.

# 547
Здравейте, някоя знае ли актуални цени на ражданията в Пълмед ?

# 548
Здравейте, някоя знае ли актуални цени на ражданията в Пълмед ?

1920 лв секцио
1920 лв естествено с епидурална
Мисля че само ако е без епидурална е малко по-евтино.

# 549
Здравейте,търся мобилен номер на доктор Златка Панайотова,Пълмед

# 550
Здравейте,
На 08.08.2025г. родих в Пълмед чрез спешно секцио, поради спукан мехур повече от 12 часа без наличие на родова дейност.
В АГ отделението се грижат за родилката. Отношението е адекватно и вежливо от страна на лекарите и акушерките. Винаги обръщат внимание ако имаш нужда от нещо.Храната е по меню, вие си избирате и е вкусна. Превръзки, дрехи и козметика за децата има, също и АМ.
В Неонатологията се грижат за бебето. Там имах известно разочарование.
Първо ме настаниха в единична стая, в която прекарах вечерта след операцията. На следващия ден в късния следобед ме раздвижиха и ме преместиха в друга двойна стая , пригодена за обгрижване на бебе. Все още не ми бяха докарали детето, но и аз се чувствах много зле и плаках цял ден ( да кажа, че съм човек, който не е опериран никога, не съм изпадала в положение да не мога да се обслужвам , допълнително се притеснявах понеже ми е първо дете и нямах идея какво трябва да правя като ми го донесат и психиката ми беше разклатена) . По принцип при родилките минават визитация лекарите от АГ, след това минават педиатрите и неонатолозите от Неонатологията. Вечерта мина визитация една от педиатърките , която доста ме разстрои и мога да кажа , че имаше подигравателно отношение. Искаше да ми докарат бебето вечерта, но нито аз бях в състояние да се грижа за него, нито знаех какво да правя . Педиатърката ми каза” е какво ще правиш , каквото и другите майки”… вместо да каже спокойно, ще ти покаже акушерката как се сменя памперса, как се храни и прочие, тя ми каза утре в 6 сутринта ти го носим… аз казах, че може и по-късно в по-нормално време , при което тя каза “ е то това дете не е мое, то е ваше”, което аз знам много добре,сякаш намекваше, че не си искам детето. Каза да си помисля кога го искам. След като мина по късно и отговорих да ми го докарат в 6 , а тя “ сериозно ли”… няма да ви го караме в 6 , а колегите от дневната смяна ще преценят кога… Отново ме разстрои, ревах цяла нощ. На другия ден никой не ми доведе детето, а вместо това ме преместиха отново в друга стая, с легло без управление , а вместо това с ръчка и ти да си повдигаш облегалката. Това изключително затрудняваше ставането ми и спането също. Както и да е, прекарах три дни и нощи в седнало положение и на повече обезболяващи. Докараха ми детето към 14:30 и акушерката ми показа всичко , което не ми беше ясно , значи притесненията ми по-рано бяха излишни, но педиатърката се отнесе доста непрофесионално.
Нататък всичко беше наред, като изключа разнополюсните мнения на педиатрите.( един идва и го отвива, друг го завива …)
В деня на изписването - мен от АГ отделението, а бебето от Неонатологията, в 11:25 ни казаха близките да са тук в 11:30 …. Това нямаше как да стане очевидно и изчакаха докато моите хора пристигнат.
Казаха ни , че бебето има право на два прегледа до месец след изписването, но като се обадя за час ми казват, че лекарите са в отпуска, ходих до кабинета , лекари има , те казват да запазя час по телефона … и общо взето ми се струва , че тези два прегледа които се полагат не искат да ги направят.
Платих 1920лв., прекарах 6 нощи там и като цяло съм най-доволна от моята докторка, която ме оперира, консултира, грижи се да съм спокойна ,през цялото време имаше добро отношение, обясняваше всичко , дори ми отпуши запушени канали на гърдите ( което можеше да направи и някой консултант пи кърмене от неонатологията, но не проявиха никакво внимание) .
Мнението ми с две думи АГ - ОК , Неонатология - по-скоро съм разочарована.

# 551
Здравейте,
На 08.08.2025г. родих в Пълмед чрез спешно секцио, поради спукан мехур повече от 12 часа без наличие на родова дейност.
В АГ отделението се грижат за родилката. Отношението е адекватно и вежливо от страна на лекарите и акушерките. Винаги обръщат внимание ако имаш нужда от нещо.Храната е по меню, вие си избирате и е вкусна. Превръзки, дрехи и козметика за децата има, също и АМ.
В Неонатологията се грижат за бебето. Там имах известно разочарование.
Първо ме настаниха в единична стая, в която прекарах вечерта след операцията. На следващия ден в късния следобед ме раздвижиха и ме преместиха в друга двойна стая , пригодена за обгрижване на бебе. Все още не ми бяха докарали детето, но и аз се чувствах много зле и плаках цял ден ( да кажа, че съм човек, който не е опериран никога, не съм изпадала в положение да не мога да се обслужвам , допълнително се притеснявах понеже ми е първо дете и нямах идея какво трябва да правя като ми го донесат и психиката ми беше разклатена) . По принцип при родилките минават визитация лекарите от АГ, след това минават педиатрите и неонатолозите от Неонатологията. Вечерта мина визитация една от педиатърките , която доста ме разстрои и мога да кажа , че имаше подигравателно отношение. Искаше да ми докарат бебето вечерта, но нито аз бях в състояние да се грижа за него, нито знаех какво да правя . Педиатърката ми каза” е какво ще правиш , каквото и другите майки”… вместо да каже спокойно, ще ти покаже акушерката как се сменя памперса, как се храни и прочие, тя ми каза утре в 6 сутринта ти го носим… аз казах, че може и по-късно в по-нормално време , при което тя каза “ е то това дете не е мое, то е ваше”, което аз знам много добре,сякаш намекваше, че не си искам детето. Каза да си помисля кога го искам. След като мина по късно и отговорих да ми го докарат в 6 , а тя “ сериозно ли”… няма да ви го караме в 6 , а колегите от дневната смяна ще преценят кога… Отново ме разстрои, ревах цяла нощ. На другия ден никой не ми доведе детето, а вместо това ме преместиха отново в друга стая, с легло без управление , а вместо това с ръчка и ти да си повдигаш облегалката. Това изключително затрудняваше ставането ми и спането също. Както и да е, прекарах три дни и нощи в седнало положение и на повече обезболяващи. Докараха ми детето към 14:30 и акушерката ми показа всичко , което не ми беше ясно , значи притесненията ми по-рано бяха излишни, но педиатърката се отнесе доста непрофесионално.
Нататък всичко беше наред, като изключа разнополюсните мнения на педиатрите.( един идва и го отвива, друг го завива …)
В деня на изписването - мен от АГ отделението, а бебето от Неонатологията, в 11:25 ни казаха близките да са тук в 11:30 …. Това нямаше как да стане очевидно и изчакаха докато моите хора пристигнат.
Казаха ни , че бебето има право на два прегледа до месец след изписването, но като се обадя за час ми казват, че лекарите са в отпуска, ходих до кабинета , лекари има , те казват да запазя час по телефона … и общо взето ми се струва , че тези два прегледа които се полагат не искат да ги направят.
Платих 1920лв., прекарах 6 нощи там и като цяло съм най-доволна от моята докторка, която ме оперира, консултира, грижи се да съм спокойна ,през цялото време имаше добро отношение, обясняваше всичко , дори ми отпуши запушени канали на гърдите ( което можеше да направи и някой консултант пи кърмене от неонатологията, но не проявиха никакво внимание) .
Мнението ми с две думи АГ - ОК , Неонатология - по-скоро съм разочарована.

Честит нов член на семейството! Лошото отношение не се забравя, но спира да боли с времето. Желая Ви много здраве и прекрасни мигове с бебчето!

# 552
Здравейте, искам да попитам някой запознат относно раждане чрез секцио ,имам ли възможност да избера пълна упойка ,защото съм чувала ,че там те задължават едва ли не да е спинална .

# 553
Здравейте, д-р Виктор Кръстев в Пълмед ли изражда и имате ли впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт