Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други мезенца

• 144 883
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
  • в 1001-та нощ
Днешният продукт ми замириса на салам Камчия, като го вадех Simple Smile Е на вкус е различно, но дава идея за него, също е и меко и шуплесто, като мекия колбас Simple Smile  Peace

Не си спомням дали споделих, но поръчах curing salt и като дойде - ще пробвам пак класическата рецепта Simple Smile Докато търсех в ибей - видях, че има соли за опушен вкус и всякакви други, но не се задълбочих да ги разучавам, коя каква е, дали е вредна и т.н. Simple Smile

# 436
  • sofia
Аз правих опит без вода стана много твърдо, просто бях забравила, тъй че има голяма роля.
Пишеше някъде че пушечните соли били много вредни, не се задълбочих. Според мен Алена снима със сони фотоапарат, а те имат засилване на цветовете, затова изглежда толкова розово?
Алена, прегледай линка то бях пуснала с руските рецепти, там имаше по спомен казвам рецепта  за сърчица ли дробчета ли, бе виж я.

# 437
  • в 1001-та нощ
Благодаря, ще прегледам Simple Smile За пилешкото - по-добре без вода тогава Simple Smile Или гърдите са били напомпани преди да стигнат до магазина  Peace

# 438
  • София
Моята готова продукция отлежава в хладилника. Утре ще видим как се е получило...
всъщност аз досега не съм бъркала така продължително. Ако има разлика - от това ще да е...  Wink

# 439
  • в 1001-та нощ
Ха, дано Simple Smile Ще очаквам с нетърпение да споделиш  Hug

# 440
  • София
Извадих я. Като цвят пак не е розова, но вече почвам да си мисля, че свинското е така. На вкус ми хареса. Аз хапнах от мусорчетата  Wink Ще се изяде Simple Smile)) довечера ще снимам да видите в разрез, че нямах време сутринта.

# 441
  • София
Утре ще дойде и моят шунковар. Ще покажа първото домашно производство.

# 442
Какъв модел си поръча? Този на Тескома ли?

# 443
  • в 1001-та нощ
Vache  Rolling Eyes а какъв цвят е? Дали нямаш нереалистични розови очаквания  Rolling Eyes Моята става "розова", но не някакъв барби цвят Simple Smile Но пък и не е с цвят на варено месо - бежово едно ... ня знам как да го определя  Rolling Eyes

Повече ме учудва, че пилешката розовее, но е от каймата - беше хубава, понеже  паралелно правих мусака с част от нея и я усетих добре - имаше достатъчно телешко и беше тъмно червена. Пилешкото - така или иначе не покафенява при термична обработка, а тук е и на по-ниска температура, но се беше раздробило при месенето  Thinking Снощи гледах рецептите отпред - на Джемма с пиле и свинско - отчетливо се виждат парчетата месо, а при мен беше, като мек колбас  Mr. Green

Имам желание да пробвам с по-големи парчета месо и без добавяне на вода за пилето Simple Smile Simple Smile

# 444
Имам желание да пробвам с по-големи парчета месо и без добавяне на вода за пилето Simple Smile Simple Smile
айде , действай  Laughing

# 445
  • София
Какъв модел си поръча? Този на Тескома ли?

Да, точно този. Но чак в неделя ще имам време да започна първия си опит.

# 446
  • в 1001-та нощ
bongo_2007 ®  Hug слушам и изпълнявам  Blush

змия  Hug успех с първия опит и да споделиш резултата Simple Smile Blush

# 447
  • София

змия  Hug успех с първия опит и да споделиш резултата Simple Smile Blush

Задължително ще споделя, преди да започна, ще се върна да изчета твоята практика.

# 448
  • София
Алена, да може би имам нереалистични очаквания за цвят.
Ето я

Може да е от бъркането при теб, защото в комбайна макар, че перката е пластмасова може би има рязане, не само размесване. Абе с две думи е различно да месиш с бъркалките за тесто и с блендера.
Ще опитам и с пилешко Wink

# 449
  • София
Vache, твоята изглежда страхотно и на цвят. Алена каза, че добавя и готова кайма, в която може и да са сложили малко оцветител. Благодаря за опита, който споделяте!

Общи условия

Активация на акаунт