ЦЕНТЪР ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - ТЕМА 20

• 84 762
  • 706
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ясно. Има разлика между обажданията и даването на заповеди, моя грешка. То затова са и двете таблици явно. Аз следя обажданията само и затова се обърках, а то си е написано ясно.
С други думи ще се обадят на повече момичета отколкото аз съм си мислила, което е добре.
Благодаря за обяснението!

# 91
  • Вдън горите тилилейски
Да направя и аз една вметка по табличките. Не че е нещо съществено, но сега ми направи впечатление, че така както са написани общата бройка във всеки ред проиграва с единица. Например обажданията за месец 01.2015 г. от номер 24159 до 24265 реално са 107, а не 106. Не че +/– една бройка е от такова значение, но все пак. Peace

# 92
Успех на всички ни.  Praynig Praynig Peace

# 93
Здравейте, искам да попитам може ли да се кандидатстваме за финансиране с тератозооспермия и сперматозоиди с добра морфология < 15 % по Крюгер или това не е достатъчно Thinking

# 94
  • София
Може. Ние сме с мъжки фактор и кандидатствахме с причина лоша морфология.

# 95
  • София
Здравейте, искам да попитам може ли да се кандидатстваме за финансиране с тератозооспермия и сперматозоиди с добра морфология < 15 % по Крюгер или това не е достатъчно Thinking

ЦАР финансира двойки с безплодие, лечимо чрез ин витро оплождане, при наличие на следните индикации:

2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;

# 96
На нас ни казаха 8-9 месеца чакане, а така като гледам отиваме на 11 месеца чакане за заповед, което е прекалено дьлго време, поне според мен! Докато се стигне до опита минава понякога и година и половина, а за толкова време могат да се случат много, понякога необратими неща!

# 97
"Уважаеми пациенти, до 28 февруари 2015 г. заповеди за финансово и организационно подпомагане ще получат заявителите с вх.№  24 450  включително!"

Това означава, че чакането ни ще достигне 11 месеца.

# 98
Според мен ще раздадат повече с минимум 100. И аз съм разочарована, уж допълнително финансиране, ала бала. Миналата година взех заповед за 8 месеца, сега отивам на 10.  Tired

alexa_5757, явно си  била голяма късметлийка. Аз я взех за 10 м.  и през 2014 г. са раздадени най- малко заповеди годишно от създаването на Фонда. Ако греша ме поправете Simple Smile

# 99
  • В сърцето на любимия човек
Така като гледам при мен чакането може да отиде близо година  ooooh! До нашия номер има близо 1000 номера, а сме подали документите в началото на юли. От тогава са минали 7м около 2000 номера  Tired

# 100
И аз за моята чаках само 8 месеца,взех я ноември 2014. Мислех че за втора или трета се чака по-малко ,но като гледам явно не.Пак ли се започва от първия етап,т.е.прието заявление ,предстоящо разглеждане и т.н..

# 101
  • София
пънче-мънче,  с теб заедно ще си чакаме, и аз тогава подадох документите. 

# 102
Няма ли обаждане днес

# 103
Няма обаждания от дни.  Rolling Eyes Не вярвам да ги мързи, може би парите са малко. Смятам, че е добре да кажат колко заповеди ще раздадат за първото полугодие на 2015г. за да си правим сметка. Има пациентки, които прехвърлят определена възраст и за тях и няколко месеца забавяне не са препоръчителни. Нали финансирането е определено за година напред. Да кажат и толкова, не всеки ден да отваряме по 10 пъти темата. Поне аз де. Peace

# 104
На страницата на фонда е обявено,че ще се раздават заповеди до №24450 до края на февруари.Мисля,че средно раздадените заповеди за един месец са 350 приблизително.Просто трябва търпение.Моят номер е 24892 и се надявам да си получа заповедта през април.Колкото по-малко време остава толкова повече губя търпение така че разбирам кака се чувствате.Успех на всички дано не се налага отново да чакаме тези обаждания.

Общи условия

Активация на акаунт