ЦЕНТЪР ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ - ТЕМА 20

• 84 757
  • 706
  •   1
Отговори
# 570
Заповедта ми е със срок до 17 юни, сложихме блокиращата инжекция на 1 април, но цикъл не идва, а и имам тежък цистит и стафилококова инфекция във влагалището. Ако отложа опита и не успея да се вмъкна и да започна до 17 юни какво става със заповедта ми?!?!

SAB, най-добре се обади в ЦАР и питай възможно ли е удължаване на срока на заповедта по медицински причини, и ако да - какви.

# 571
Заповедта ми е със срок до 17 юни, сложихме блокиращата инжекция на 1 април, но цикъл не идва, а и имам тежък цистит и стафилококова инфекция във влагалището. Ако отложа опита и не успея да се вмъкна и да започна до 17 юни какво става със заповедта ми?!?!

Въпросът е да започнеш най-късно на 17.06. Дотогава има 40 дни, в които можеш да се справиш и с цистита, и със стафилококовата инфекция. Няма смисъл да се шашкаш!
Ако все пак се наложи да отложиш: за да отложиш заповедта, първо тя трябва да изтече. От клиниката, в която си подала документи, ще отразят в етапната епикриза причината за неосъществяването на опита.

Знам, че в живота ни има много съпътстващи борбата ни със стерилитета фактори, но винаги ми е било много чудно какво налага чакането 9-10 месеца, след като е взета заповедта. Затова съветът ми е наистина - не отлагайте, провеждайте опитите си в обозримо време, след като сте взели заповедта! С отлагане нищо не печелите.

# 572
  • София/Стара Загора
Sab, блокиращата инжекция не е ли по фонда, при мен беше така. според мен опитът ти вече тече, освен, ако не си я платила сама...не се ли обади на регистратурата, че си по фонда и да извикат служителката??

margaritka, понякога отлагането не е по наша вина - аз си взех зазповедта началото на октомври 2013, ноември и декември имах странен цикъл и се оказа, че имам полип, за което разбрах чак февруари, докато си чаках часа за доктор...после направихме хистероскопия през март, но се оказа, че не е изчистено всичко и май месец - пак....после биопсии, резултати, чаках да се пооправи положението, след това докторите бяха в отпуска и ето ти опит стартирал с блокираща септември 2014...така, че забавянето не винаги е по наша вина

# 573
mandy!, разбира се, че не визирам такива случаи. Но все пак според мен "странен цикъл" би трябвало да означава веднага посещение при лекар, което при теб е закъсняло с 3 месеца...

# 574
  • София/Стара Загора
е така е, но тогава се надявах, че ще отшуми, аз не съм от тези които веднага тичат на лекар и може би това ми е грешката, както и да е....важен е резултатът в крайна сметка

Имам и един такъв въпрос - Има ли някъде публикувана информация за успеваемостта на клиниките, прилагащи инвитро, освен на техните сайтове, защото там не съм на 100% убедена, че е истина...някъде води ли се национална, официална статистика...и защо никъде не се обявява живородени деца, както е в други държави, а само положителен тест, за мен това е много подвеждащо

# 575
Margaritka, няма нужда да обяснявам причината за отлагането. тя не е по моя вина. при положение че спешно трябва да забременея, не съм отлагала просто ей така. преживях 2 операции.
А ако отложа заповедта, реално губя ли парите, които са ми отпуснати или просто се отлага във времето? за след колко време се отлага някой знае ли?

# 576
Margaritka, няма нужда да обяснявам причината за отлагането. тя не е по моя вина. при положение че спешно трябва да забременея, не съм отлагала просто ей така. преживях 2 операции.
А ако отложа заповедта, реално губя ли парите, които са ми отпуснати или просто се отлага във времето? за след колко време се отлага някой знае ли?

Най-добре в понеделник звънни във фонда... Те най-добре ще ти обяснят какво се прави и дали е възможно изобщо отлагане поради медицински причини. Ако не ти е последен опит по фонда, значи ще подадеш наново документите и ще изчакаш новата заповед. Но им звънни да ти обяснят процедурата.

# 577
Най-вероятно ще изчакам новата заповед? Имаш предвид че тази ще изгори? Да, ще звънна естествено във фонда, но ми е притеснено.

# 578
  • София
Аз съм чела по темите, че заповедите се удължават, но не знам какъв е редът.

# 579

SAB-f, ти не прочете ли какво ти написах по-горе?

Ако все пак се наложи да отложиш: за да отложиш заповедта, първо тя трябва да изтече. От клиниката, в която си подала документи, ще отразят в етапната епикриза причината за неосъществяването на опита.

Разбира се, че не просто има нужда, а си длъжна да обясниш в ЦАР защо не си се възползвала от финансовото подпомагане в срока, установен в заповедта. Причината е, че ЦАР работи със средства от държавния бюджет, чиито размер е строго определен и контролиран. Затова именно документите, които подаваш за преиздаване на заповедта, съдържат и етапната епикриза, с която лекарят ти обяснява медицинските причини за неизпълнението.
Не се губят парите ти, респективно опитът, естествено. След изтичането на настоящата заповед и подаване на документация за преиздаването й минават няколко седмици, след които ти се обаждат да отидеш да си получиш новата заповед. Всичко протича много по-бързо и несравнимо с първоналачното подаване на документи за първи или следващ опит.

# 580
  • София
Бях се зарекла да не мрънкам и недоволствам по отношение сроковете за раздаване на заповеди, но с наближаването на времето и на мен ми направи впечатление, че раздаването изостава  Cry Така като гледам на нас ще ни се обадят края на юни - началото на юли за получаване съответно края на юли или началото на август. Ако се вместим за получаване до края на юли ще се точно 10 месеца от подаването на документите. Което по никакъв начин не се връзва с 1000-та заповеди повече за годината. Когато подадохме молбата бях изчислила на база 350 на месец средно от предходната година и излизаха точно 10 месеца. После с допълнителните заповеди при равномерно разпределение за 2015 трябваше да минем на 8 месеца, тоест да получим заповед през юни, края.
Така или иначе остана малко и няма смисъл от тръшкане, но е факт - заповедите не само, че не вървят по-бързо, ами даже се бавят.
Дано на тези след нас, на които им се пада в края на годината, да имат повече късмет и по-бързо да получат щастливото обаждане! Praynig

# 581

Въпросът е да започнеш най-късно на 17.06. Дотогава има 40 дни, в които можеш да се справиш и с цистита, и със стафилококовата инфекция. Няма смисъл да се шашкаш!

Знам, че в живота ни има много съпътстващи борбата ни със стерилитета фактори, но винаги ми е било много чудно какво налага чакането 9-10 месеца, след като е взета заповедта. Затова съветът ми е наистина - не отлагайте, провеждайте опитите си в обозримо време, след като сте взели заповедта! С отлагане нищо не печелите.

Margaritka, имах пред вид, че във форума няма нужда да обяснявам причината. Simple Smile А и прочетох много добре какво беше написала предния път, но не беше посочила дали ми се губят парите, затова го написах като допълнителен въпрос.

# 582
SAB-f, успех и попътен вятър!  newsm10 Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 583
Момичета а на някоя от вас налагало ли се е да изпраща изследвания по мейла на центъра.Аз изпратих новото ФСХ където ми го искаха,но незнам дали са го получили,никой не ми се е обадил newsm78

# 584
По-добре им звъни, за да видиш дали е получено.

Общи условия

Активация на акаунт