Дума дупка не прави, но за дума се гони до дупка

• 14 304
  • 214
  •   1
Отговори
# 60
По-скоро, такъв гнусен исказ, трябваше да попадне в полезрението на някоя само-регулираща журналистическа организация, която следи за добрата практика в журнализма.

Но връзка със станалото във Франция би имало само, ако група фанатизарани феминистки бяха застреляли на място Карабовски и редакторите му. С други думи- няма връзка.

# 61
  • Kопенхаген
Защо ли някои тук се обидиха тънко от думите му? Всеки сам се разпознава в образи...

# 62
  • София
Не съм се обидила, но се радвам за поне един път за 20 години си получи заслуженото. Още повече, че е прецедент, от който ще тръгнат и други случаи.

„Това е първото решение за сексистка реч на омразата в България и е ценен прецедент. Време е да се схване, че женомразката реч, както и всяка друга реч на омразата – расистка, хомофобска и пр., няма законно място в обществото. Няма свобода на език на омразата“, коментира адвокат Маргарита Илиева - директор на Правната програма на БХК.

Едно време, в "Егоист" ми беше интересен с този език. Но вече не съм толкова млада и глупава.

# 63
  • Kопенхаген
Само като прочетох коя и от къде си цитирала ми станаясно на каво ниво е зрелостта ти. БХК в никакъв случай не е пример за толерантност и морал. Да видим пък колко са ощетените от него...

# 64
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Едно време, в "Егоист" ми беше интересен с този език. Но вече не съм толкова млада и глупава.

Има и нещо друго: списание и телевизия са различен формат медия и с различна аудитория, както като обем, така и като социална характеристика. Списание Вайс публикуват много по- цинични снимки и текстове, но до колко хора достигат те?

Защо ли някои тук се обидиха тънко от думите му? Всеки сам се разпознава в образи...

Е как няма да се разпознаят, като половината съфорумки са магистрални жрици, бягащи от суровото ежедневие чрез фалшиви образи на ССФ, а другата са продажни политички, четящи бг-мамата между парламентарните заседания. Добре, че сте няколкото истински ССФ-та, та да разобличите останалите "продажни леки съфорумки с перманентен цикъл", скрити зад богоугодни измислени образи. Ма ти си като един форумен Карбовски, да ти кажа.  Laughing.  

# 65
  • Kопенхаген
„След четвърти септември 2013 година политиката разбра, че е станала лека жена в перманентен цикъл. Сиреч ще смърди, но няма да ни свърши работа“.

Чети Вселена, чети... Не реагирай първосигнално.

И от кога лека жена трябва да се приема като комплимент или връх на моралното поведение?

# 66
  • София
А ето ви даже и отговорът на Карбовски: http://www.lentata.com/page_6355.html

Не можел да пише без такива метафори, горкия!

# 67
Така пиша. Така ме разбират по-добре
Толкова ли сме изпростели, че "неприятните метафори" да са начин за разбиране.  newsm78

# 68
  • Kопенхаген
Карбовски:

,,Обхватът на свободата на изразяване се определя от БХК.,,

,,Една неправителствена организация, която върши и добра работа. Но там аз имам един проблем. Има един гей, който смята,  че аз не мога да се шегувам с гейовете. Не мога дори да нарисувам една карикатура на тема педерасти, на тема мюсюлмани и на тема негри. Геят се казва Радослав Стоянов и аз разбирам, че този човек ме харесва. Той съди такива хора като Андрей Слабаков, Ангел Джамбазки, проф. Юлиян Вучков и други. Радвам се, че съм в този списък. Другите сте вие.,,

Защо ли загинаха бедните френски карикатуристи?

Не ставайте цинични, отворете очите си...!

# 69
  • София
Пфу да му се не види, колко сте извисени.
Да сравниш нещо мръсно с част от женската анатомия е дискриминационно, няма нужда да е обидно.
Мадам Дьо Помпадур, ако смяташ за нормално да се твърди, че жената в цикъл не само, че смърди, но и никаква работа не върши, то значи че не усещаш по никакъв начин дълбочината на казаното. Това е все едно да кажеш, "След четвърти септември 2013 година политиката разбра, че е станала  като дърто жиголо с неизмит  импотентен х*й. Сиреч ще смърди, но няма да ни свърши работа." 

# 70
...Не можел да пише без такива метафори, горкия!

Да кажеш същото, без да ползваш циничен и агресивен език, наистина е много по- трудно и малцина го умеят. То е като облеклото: един се кичи шарено и провокативно, защото това е начинът му да привлече внимание, друг е облечен семпло, защото знае, че показва и ще забележат него, не дрехата. Та, в този смисъл, К. наистина не може без метафорите си, защото току-виж блеснала истината, че няма какво ново да каже.

# 71
Та, в този смисъл, К. наистина не може без метафорите си, защото току-виж блеснала истината, че няма какво ново да каже.

Аз го разбирам обратно. Той има какво да каже, но ние няма да го разберем и ще си останем в неведение . Затова той се жертва /негърът на свободата на словото/. Готов е да плати тази цена, за да го чуем. Възмоно е да има и предвид, че това за което пише е не особено приятно и няма как да се изрази с други средства.

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 14:45 от Mama_Nana

# 72
  • София
Та, в този смисъл, К. наистина не може без метафорите си, защото току-виж блеснала истината, че няма какво ново да каже.

Аз го разбирам обратно. Той има какво да каже, но ние няма да го разберем и ще си останем в неведение .

Нема да е никаква загуба. Безценните мисли на Карбовски. Неговото словоблудство показва някаква сериозна диагноза от учебниците по психиатрия.

# 73
  • Kопенхаген
Пфу да му се не види, колко сте извисени.
Да сравниш нещо мръсно с част от женската анатомия е дискриминационно, няма нужда да е обидно.
Мадам Дьо Помпадур, ако смяташ за нормално да се твърди, че жената в цикъл не само, че смърди, но и никаква работа не върши, то значи че не усещаш по никакъв начин дълбочината на казаното. Това е все едно да кажеш, "След четвърти септември 2013 година политиката разбра, че е станала  като дърто жиголо с неизмит  импотентен х*й. Сиреч ще смърди, но няма да ни свърши работа." 

Я опитай пак, че нещо не ти тече гладко мисълта  Laughing

# 74

Аз го разбирам обратно. Той има какво да каже, но ние няма да го разберем и ще си останем в неведение . Затова той се жертва /негърът на свободата на словото/. Готов е да плати тази цена, за да го чуем. Възмоно е да има и предвид, че това за което пише е не особено приятно и няма как да се изрази с други средства.

Да, да, той така представя нещата. Но аз съм написала каква е за мен истината: К. е писач средно ниво, който е много амбициозен и обича парите, а начинът да "блесне" на фона на останалите и да придърпа рекламодатели за продуцентската си къща, е да бъде скандален и съответно популярен. И начинът му е такъв, и темичките са съответно подбрани /битовизми и тук-таме политика, но без да навлиза в дълбокото и без да настъпва ББ, Пухчо, Столетниците, АД и пр., дето могат да му спрат топлата вода/.
 А че официално се представя за жертва на маргиналното нетолерантно и закостеняло общество е друг въпрос.  Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт