За мамите, които работят 24/7

• 14 875
  • 251
  •   1
Отговори
# 120
Едно време бебетата не са висели денонощно на гърдите на майките, да сучат на поискване. Crazy
И изобщо го е нямало днешния култ и лигавене на децата.

# 121
Едно време бебетата не са висели денонощно на гърдите на майките, да сучат на поискване. Crazy

Напротив, точно тогава са били нон стоп на гърда, и за храна, и като залъгалка.
Поне според моите прабаби.

# 122
Да бе! Grinning
Те са били без работа жените тогава.
Нали са били по нивите или в къщи, да готвят, перат, тъкат, шият и други безкрайни дейности, как ще ѝ стои бебето на гърдата?

# 123
Ми на нивата, ама до нея. Като писне - мац цицата. Навсякъде са били с тях, не са пращани на ясла.
Прабаба ми по бащина линия е загубила едното си дете така. Задушила го е, докато са спели и то е ползвало гърдата за залъгалка.
В тяхната къща са били 3-4 жени. Основно старите са готвили и чистили. По-младите не че не са имали работа, но в никакъв случай не се е падало на една жена всичко.

# 124
  • където ми харесва
Лелее, как обърнахте темата до там, че стана лигавщина да си гледаш и кърмиш детето, докато си в майчинство?
Не мислите ли, че прекалявате?
Особено изречението от поста на мамичка-мекичка
Цитат
Да, сега има една тенденция да се издигат децата в култ. Едно време появата на поредното бебе в семейството не е било кой знае какво събитие, децата са били между другото и са се гледали сами едно друго. А сега едни превземки, едно чудо

# 125
: Исках само да вмъкна, че да ходенето на работа, съчетано с майчинските задължения, които си продължават до безкрай, е далеч по-стресово и напрегнато, отколкото първите 2 години когато си в къщи.
Подкрепям напълно! Върнах се на работа, когато детето беше на 1 г. и 7 месеца с огромно желание, което се изпари някъде около третия месец. И това при положение, че работата ми е с нормално работно време в офис, където обаче е необходимо да си концентриран и в голяма част от времето контактуваш с клиенти.
В началото беше наистина трудно - оставям разплакано дете в яслата и цял ден ума ми е в нея, много безсънни нощи, когато е болна, а аз на другия ден съм на работа/тя остава в къщи и майка ми се е грижела за нея/, обаждания по средата на работния ден, че дъщеря ми е с температура, безкрайните тържества в ДГ, отново в работно време и т. н, и т.н.
Преди около две години смених работата/отново в същата сфера/, само че с гъвкаво работно време/когато се налага/, значително по малко стрес, работния ден приключва значително по - рано, и по този начин успях да съчетая нещата.
Обаче гледането на бебе в къщи е в пъти по - лесно, отколкото дете в ясла и аз на работа.
Мъжа ми се е включвал активно в домакинската работа винаги, но работата му е такава, че воденето/прибирането от ясла, както и излизането в работно време са му невъзможни, освен инцидентно в крайно наложителни случаи

# 126
Лелее, как обърнахте темата до там, че стана лигавщина да си гледаш и кърмиш детето, докато си в майчинство?
Цитат
Да, сега има една тенденция да се издигат децата в култ. Едно време появата на поредното бебе в семейството не е било кой знае какво събитие, децата са били между другото и са се гледали сами едно друго. А сега едни превземки, едно чудо

Кое е прекаляването? Така е било - не само у нас, но и в други общества. На много места детето се възприема като част от семейството, а не като негов център  Peace

Смятам, че голямото вторачване в дадено нещо е много характерно за нашето модерно консуматорско общество, в което има цели бизнес империи, изградени върху такива основи. Нормално е да се подклаждат такива тенденции - дали ще е за децата, за храната, за домашните любимци, за джаджите...пари трябва да се харчат, а харчещите ги да имат усещането, че правят най-доброто за ХХХХ

# 127
Цитат
Напълно подкрепям!
Този пост ме изуми!  #Crazy Искам да попитам автора на поста колко деца има? Много ми е интересно...  newsm78

# 128
Кой автор?
Какво изумително има?

# 129
Напълно подкрепям!
Този пост ме изуми!  #Crazy Искам да попитам автора на поста колко деца има? Много ми е интересно...  newsm78

Чела съм и преди мамичка-мекичка и ако не ме лъже паметта, има две. Защо, недостатъчно ли са или трябва да няма деца, за да мисли по този начин ? А и написаното е по-скоро истина.

# 130
Аз имам 2 деца и внуче и аз не намирам нищо изумително.

# 131
За мен това е непонятно. Не го разбирам под никакъв ъгъл. Но явно е нормално да има хора, които не приемат появата на нов член в семейството като нещо вълнуващо и нещо кой знае какво-за първи път лично аз чувам такова мнение от хора с деца. Разни хора-разни идеали... разни приоритети!

# 132
Аз имам едно дете и мисля като мамичка-мекичка.

Какво значи вълнуващо?
Нормално е всеки родител да се вълнува, като му се роди дете.
Но не мисля, че е някакво чудо невиждано.

# 133
Всяка майка си преценява колко усилия ще хвърли..

Познавам майки, които шият по поръчка роклите на всички дисни принцеси. Ако моята дъщеричка иска да се прави на принцеса, ще й дам няколко гердана и боички за лице, да представлява Нейтири, за повече нямам нерви...

Между другото, иска ми се да шамаросам такива майки, дето вдигат мизата. То не е само торта за рожден ден, ами 1 парти в градината с аниматори, второ парти в клуб...по 3 рождени дни. Безкрайни уроци и курсове. Ужас...а децата едни такива кльощави и изкривени от обездвижване, все едно не са гледани, но пък в маркови дрешки.

# 134
А за какво тогава ги правите тези деца - да ги сбутате в ъгъла между другото и да си тикате както досега ли? Божееее....не било чудо, а какво е тогава-нещо обикновено ли? #Crazy
Ми не ги правете тогава...не е задължително, може и без дете...

Като създадеш дете, си длъжен да му обърнеш внимание, да го гледаш, да го възпиташ и так далее и так далее..

Иначе да правим като циганите-да раждаме и оставяме на самотек...

Общи условия

Активация на акаунт