За мамите, които работят 24/7

• 14 854
  • 251
  •   1
Отговори
# 60
Мен пък ме притесняват съжалителните погледи ,когато кажа ,че си гледам на 90 % сама децата.
Като сляза долу до магазина с баткото за ръка и влачим прохождащото ,всички ме гледат разбиращо  Laughing  Или като тръгна да ги разтоварвам от колата и се окаже ,че не можем да вземем всичките 5 чанти примерно....Мисля ,че хората си дават сметка колко трудно е  и наистина ги приемат като работа 24 часа /7 дни в седмицата.
Аз се справям засега ,ама си е голям зор.В началото таях надежди ,че като започна да се наспивам ,нещата ще придобият друг оттенък.Сега пак бленувам за 8 часа сън,без никакво прекъсване  Crazy

# 61
Бонго, моето дете е на 10 месеца и още не е започнало да идва с мен на въпросното място, но по принцип много деца са така. Ти колко деца си отгледал и възпитал? Отстрани е много лесно да се говори, когато детето/едно или повече/ не са ти на главата 24/7. За храненето-храненето на детето, когато е малко не е същото с това на другите членове на семейството-трябва да мислиш и приготвиш и за него. За прането-това, че има майки, които не го правят не значи, че това е правилно, а пералнята не простира сама, което отнема време-но колко е то за мъжа, особено когато не го върши?! И е много лесно да вземеш детето за 1-2 часа да го изведеш или просто забавляваш и после да го върнеш на грижите на майката, която през това време се е зачудила да чисти ли, да пере ли, да готви ли или просто да си почине защото не са много моментите, в които е сама...

# 62
от всичко съпътващо от създаването и отглеждането на едно дете чужди са ми само раждането и кърменето. по обясними причини.  Laughing
от 3-я ден след раждането до ден днешен абсолютно всичко ми е ясно. вършил съм го  и съм стигнал до извода ,че не е трудно.  още повече да се стигне до това да се оплаква някоя.  всичко е въпрос на желание.  все пак  никой  не ви кара да създавате деца за да се мъчите в отглеждането им.  нали не сте мазохисти  newsm78

пп. да не говорим ,че в днешно време раждането е доста облекчено , безболезнено ....  а пък кърменето  за повечето е мисия невъзможна  hahaha

# 63
  • където ми харесва
Ти, Бонго...колко деца роди, та знаеш колко безболезнено е раждането, и възстановяването след това?

# 64
казах го - не съм раждал и не съм кърмил.   ти правила ли си деца по тази логика ?
предполагам ,че раждането в днешно време е много по-лесно и цивилизовано спрямо преди години. кърменето също е облекчено.  за какво да ви дърпат по боските , като може да давате на децата си изкуствено мляко , а цицките да ги печете на плажа  Laughing
всъщност кое е по-важно ? - бюста или кърменето  newsm78

# 65
 ooooh! ooooh! ooooh! Останах без думи...

# 66
и аз  Laughing
да се оплакваш от нещо , което сам искаш да го направиш ??? 

# 67
Така е, Бонго, но обено в БГ риалитито, често не е въпрос само на желание. За съжаление. Справянето понякога се свежда до борба за оцеляване.
Мастърче, точно в БГ реалитито е по-лесно поради ред други фактори като наследствени жилища, живеене с мама докато си стъпим на краката , помощ с гледането/готвенето и домакинството  от баби и дядовци , физ. присъствие на баба у дома , прибиране на детето от многобройни членове на двете семейства след развода и  т.н. В чужбина може и да вземаш малко повече пари ,но плащаш солена сума за наем /ипотека , нямаш роднини ,всичко е доста по скъпо (услуги , градини ,занимални и гледачки ) и разчиташ само на себе си .
Ако съм в такова положение даже не бих го написала като пример за добър живот и справяне . Иначе я разбирам защо й се налага да живее така  Hug

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 22:21 от Анонимен

# 68
Бонго, ти колко пъти две години си стоя вкъщи, цялата домакинска работа лежеше на теб, вечер се прибираше една безкрайно уморена жена/ майка, която очакваше от теб всичко да е свършено, защото ти нищо не правиш по цял ден, да й сложиш масата, да й вдигнеш масата, да я задоволиш и всичко това с усмивка и желание?

# 69
абе да ти кажа не беше трудно да отгледам едно новородено дете. трудно ми беше като се прибера от работа да отглеждам две  hahaha.  добре че свърши това натоварване - и физическо и психическо.

пп. аз пак да попитам - кое точно в отглеждането на детето ви е трудно ? може и някой да помогне със съвет.

# 70
  • София
Много постове описват кое им е трудно, явно чукча не е читател.
Няма нужда от съвети, ясно е, че в началото е брутално трудно и с годините става по-лесно.
Ясно е и, че ако го правят двама, е доста по-поносимо, отколкото ако тегли само единия.

# 71
Контеса, съгласна съм с написаното от теб, но desitkata сподели, че не разполага с тази типична за БГ "роднинска логистика", което в нейния случай много утежнява нещата.

# 72
Аз пък познавам майки, които просто на никое друго поприще не се справят и затова гледат детето си и се изживяват като снесли Яйцето и всеки е длъжен да ги величае за тяхното дело. Детето може да е ученик вече, но те все още са твърде ангажирани, за да работят, тъй като го гледат и да правят за ядене някой полуфабрикат. Някак майчинството е занимание, което не може да се оцени числено, както може например справянето в работата, университета, училището и дава възможност за нищо-неможещи индивиди да се изявяват и да си мислят, че имат цел в живота. Нищо, че в много случаи се справят с гледането на единственото си дете по-зле, отколкото някоя самотна работеща майка с 2 деца.

Много съм съгласна с кукумицинка. Peace

И в къщи, и на работа, при добра организация може всичко да е ОК.
Нищо не е толкова непосилно и равносилно на подвиг. Mr. Green

# 73
и аз съм съгласна,че гледането на дете не е кой знае какво Peace не е нужно и двамата да участват в процеса също-достатъчно е майката да си се грижи за детето
синът ми е много палав,но през деня се занимава сам, тъй като нямам мъж- имам доста свободно време Mr. Green е не си пека циците на плажа,а кърмя ,та все още върша нещо полезно Laughing

# 74
... е не си пека циците на плажа,а кърмя ,та все още върша нещо полезно Laughing
смееш ли ?  един няма да остане на плажа  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт