За мамите, които работят 24/7

• 14 858
  • 251
  •   1
Отговори
# 45
  • където ми харесва
Деситката ,нищо лично ,но не бих хвалила такъв режим на детето си ,особено пък частта със стоенето сам на 4 години за по час  Stop
Това не е справяне .
Ами то може да му понася и по цял ден да стои само вкъщи, ама едва ли ще го оставяш, нали?
Децата са приспособими, факт. Но, това не значи, че се чувстват добре, че отиват първи и си тръгват последни от градина, като са постояли един час сами там.
Не го сменяш, защото на теб ти е удобен този вариант, или защото нямаш избор?
p.s Barefoot Kontesa, само използвам цитата ти, да не решиш, че говоря на теб Wink

# 46
сега идвам на работа за да ми почине мозъка
Joy

# 47
кое ви е трудното в отглеждането на едно дете бре  newsm78

# 48
Бонго....ти сериозно ли? Не вярвам  Whistling

# 49
абсолютно сериозно.  кажи  трудно ми е това , това и това .
иначе са общи приказки.

# 50
Мене и детето не ни мислете.Който ни мисли акъл няма.Живеем по добре от
много хора.Здрави сме.Така,че не се оплаквам.

Тези жени,които искат да започнат работата на мъжа си или друга
работа имат на идея директорски места,шефове на отдели или всякаква
работа-на полето,монтьори,общи работници,шивачки,продавачки...

# 51
Не е въпроса в отделните неща. Като цяло отглеждането на дете изобщо не е лесна работа. Жената се лишава от много неща, живота и се променя коренно-не казвам че когато мъжът стане баща всичко му е както преди. Изграждането на личността и ценностите на едно дете е истинско изпитание. Да не говорим за ежедневните хранене, къпане, чисти и изгладени дрехи, игри/които по никакъв начин не значат разтоварване/, уроци и с извинение на всичкото отгоре да не можеш да отидеш до тоалетна сама. Всичко това е отделно от домакинската работа, която сама няма да се свърши и за нея трябва време. Още много има за писане, но нямам време в момента-сигурна съм, че ще ме допълни все някоя мама.  Peace

# 52
Преди да родя, работех на пет места. Точно така - на пет. Едно на пълен работен ден и четири на парче.
След като родих, направо щях да умра от изтощение, недоспиване и липса на лично пространство (то и от самото раждане щях да умра, но това друга тема). Не може да се каже, че таткото не е помагал - напротив. Друга помощ не сме имали нито час.

Върнах се на работа няколко седмици преди детето да навърши 2 години - е, все едно бях на санаториум!
Сега ходи на училище, работа + ставане в тъмни зори сутрин също не е голям фън. Ранното ставане и недоспиването винаги са ми били проблем.

П.П. Сега се връщам от детски рожден ден, главата ми бучи. Не знам хората с 3-4-5 как оцеляват въобще.

# 53
Да не говорим за ежедневните хранене (това всекидневно го има и без дете), къпане, чисти и изгладени дрехи(мнозина майни въобще не гладят, прането го извършва пералнята), игри/които по никакъв начин не значат разтоварване/(зависи от пола на детето , но бащите също играят с децата си, доста повече и свързано с напускане на дома - като времетраене не е малко), уроци и с извинение на всичкото отгоре да не можеш да отидеш до тоалетна сама (научи детето си да не ходи до теб с тоалетната. това е пропуск в обучението на детето).

# 54
Не, това не е за смях. Представи си да си сам с малко дете, без помощ от никъде, както е този случай. Моите уважения към desitkata77, че се справя с толкова тежка ситуация! Но, сигурна съм, че и тя ще се съгласи, че не този режим е пожелавала за детето си (а и за себе си). Това далеч не е добър режим. Но, след като така са се стекли нещата и се налага, тя се справя. А само тя си знае колко и струва.

# 55
Цялата тая идея, при която майката си го мери с мъжа, който ходи на работа, ми е абсурдна. Аз, когато става дума за работа, знам, че този, който изкарва 10К на месец, очевидно се справя по-добре, щом аз не ги изкарвам и очевидно не мога да върша неговата работа. Но деца, която не е поискала, тя не ги е изгледала. За физическото оцеляване говоря, защото няма гаранция дали сте се справили добре тук пишещите майки на малки деца, колкото и да не сте си доспивали. Детето става възрастен и тогава се вижда как са се справили родителите - когато вече е прекалено късно.

# 56
  • където ми харесва
Бонго, пълни глупости пишеш. А последното ти уточнение за тоалетната е...катастрофа.

# 57
Но, сигурна съм, че и тя ще се съгласи, че не този режим е пожелавала за детето си (а и за себе си). Това далеч не е добър режим. Но, след като така са се стекли нещата и се налага, тя се справя.
всеки си пожелава най-доброто.  но каквото и да се случи ,всеки намира начин да се справи. въпрос на желание.

# 58
Но, сигурна съм, че и тя ще се съгласи, че не този режим е пожелавала за детето си (а и за себе си). Това далеч не е добър режим. Но, след като така са се стекли нещата и се налага, тя се справя.
всеки си пожелава най-доброто.  но каквото и да се случи ,всеки намира начин да се справи. въпрос на желание.
Склонна съм да се съглася с това . Няма начин на няма по-добър начин ,особено ако ще  е за сметка на детето ..

# 59
Така е, Бонго, но обено в БГ риалитито, често не е въпрос само на желание. За съжаление. Справянето понякога се свежда до борба за оцеляване.

Общи условия

Активация на акаунт