За мамите, които работят 24/7

• 14 838
  • 251
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Темата наистина е вечна.
Слава Богу, мъжът ми винаги е ценял какво върша, докато съм вкъщи, както и аз ценя неговата работа.
Но първите две години на сина ми лично на мен ми докараха куп изтровени нерви и здравото усещане, че явно не съм създадена единствено за домошарка, майка, домакиня и съпруга, просто такъв живот би ме уморил, аз обожавам социалните контакти, печеленето и бачкането навън.

# 31
Излиза, че офисът много прилича на рай! Така че на кого му е по-трудно – на мъжа, който работи, или на майката, която си стои вкъщи?

И на двамата им е трудно, защо изобщо трябва да се сравняват двете неща ?

Каква е целта на темата, да нахокаме мъжете ?
Ето това ми е отговорът и на мен   bouquet

# 32
Темата е за това, че всички жени знаят какво е да работиш.
Но голяма част от мъжете не знаят през какво минават жените им, защото никога не са гледали собственото си дете, камо ли дом. И не го признават, напротив, открито си казват, че жените им нищо не правят, мързелуват, докато са по майчинство.
Но според мен няма смисъл, никога няма да го разберат, защото така са възпитани, защото такова е мисленето им  Peace с една дума, напълно излишно. Който иска - знае какво е, който не иска - и 100 такива неща да прочете, няма да го осмисли. Освен ако не се наложи насила за 1 седмица, примерно, да гледа дом и бебе, тогава ще се усети за какво иде реч.

# 33
Тези чинии са в неговия дом, не в комшийския. Като види нещо, което има за вършене - запретва ръкави и го прави. Другото са лиготии.
   Де и той да мислеше така. Сега спи цял ден
 че му бил почивен ден.

# 34
Дам, темата е вечна и стара, колкото Лили Иванова.
Но, след прочит на това писмо, отново се замислих, колко недооценени са силите, които една жена хвърля, докато отглежда детето си.
Поредната недоволстващо-оплаквателно-онеправдана тема... Колко недооценена съм... Колко неуважена съм....

Ми, 21 в., направи нещо, че да те оценят. Кво мрънкаш?

(Не към теб лично. А към всяко мрънкащо същество.)

# 35
  • София
mysti, много ми домъчня за теб  Sad Не е редно да е така с мъжа ти, нечовешко е.

# 36
Аз пък познавам майки, които просто на никое друго поприще не се справят и затова гледат детето си и се изживяват като снесли Яйцето и всеки е длъжен да ги величае за тяхното дело. Детето може да е ученик вече, но те все още са твърде ангажирани, за да работят, тъй като го гледат и да правят за ядене някой полуфабрикат. Някак майчинството е занимание, което не може да се оцени числено, както може например справянето в работата, университета, училището и дава възможност за нищо-неможещи индивиди да се изявяват и да си мислят, че имат цел в живота. Нищо, че в много случаи се справят с гледането на единственото си дете по-зле, отколкото някоя самотна работеща майка с 2 деца.

# 37
+100 за последния пост.Пълно е с такива майки.Аз и дете гледах и на работа ходех.Нещата
не могат изобщо да се съпоставят.Пък и на 3г. детето тръгва на ДГ ,а на 5г си е вече голямо-
малко човече.

# 38
+100 за последния пост.Пълно е с такива майки.Аз и дете гледах и на работа ходех.

И с такива е пълно. Антуража обаче не е за подценяване.  Wink

# 39
Антураж съм нямала никога.Прочети ми постовете назад.
Иначе накратко.От 6м.-1г го гледа баща му.На 1г и 25дни тръгна
на ясла.Аз работех.На 3г беше се разделих с баща му.Смених града.На 3.3м
тръгна на градина.Двамата сме си.Оставям го в 7.00 в градината.Първи е
от 120деца.Взимам го в 18.00 в повечето случаи последен.Стои сам за около
час от 4г..Докато дойде почасовата гледачка.Работя в друг град от
този в който сме с детето.Пътувам 45км сутрин и толкова вечер.Баща му
е в село на 27км от нас.Туй е.

# 40
Деситката ,нищо лично ,но не бих хвалила такъв режим на детето си ,особено пък частта със стоенето сам на 4 години за по час  Stop
Това не е справяне .

# 41
Вечният спор.... мъжете освен това и много други неща не вдяват..  smile3511 fight

# 42
Вече е на 5.8м и нищо му няма.Не хваля режима,а казвам,че е такъв ,защото нямам
антураж.И понеже на детето този режим му понася не съм правила нищо за да
го сменям.

# 43
# 44
О да определено комбинацията дете с работа е много по-добра от само дете.Аз лично бях пред психически срив преди да започна работа и честно казано се чувствах 10 пъти по изморена .Еднообразието ме убиваше.Направо не издържах вече само пелени,каши,готвене,едно за нас -друго за детето ,чистене,пране ,носене,гонене,друскане ,приспиване и после пак и пак и пак.......Направо сега идвам на работа за да ми почине мозъка ,а не тялото.Когато се прибера съм по спокойна и успявам да си играя с малката ,да свърша и домакинската работа и да оправя детето за сън (вечеря,баня,зъби)  голям кеф  Grinning и тя ми се радва повече . Сега с баща си се гледат докато аз си клатя краката на работа  Laughing  разбира се се размазах от кеф когато чух "леле как издържаш,направо ме побърка цял ден "  Laughing
 Но сега разбира се вече нещата са по спокойни ,изгради си система и много добре се справя с нея.Тя се чувства чудесно защото прекарва достатъчно време и с двама ни .Определено трябва работа в екип ! Когато само единият родител носи тежеста е много трудно,независимо кой е работещият и кой си стои в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт