За мамите, които работят 24/7

• 14 877
  • 251
  •   1
Отговори
# 90
Досега лично не съм виждала толкова трудно дете ,което да ме изморява чак дотолкова .Изморяват дългите часове грижа и малкото сън . Нашето дете беше спящо бебе , режимно дете и в момента си отпочивам с нея от работата ми ,която е 5 дневна и с много повече деца . Когато на едно дете се обръща качествено внимание и се възпитава правилно денят с едно дете е приятен, вълнуващ  и разнообразяващ .
Определено и майката и бащата когато се включват е по-лесно и трябва да се работи в тази посока ,а не в  посоки изкарването на майките на мъченици и децата на демони, които само ни изсмукват силите.  Peace
Аз си бях предимно у дома до 4 годишнината на детето  и това ми бяха най-спокойните и мили моменти в живота .  По принцип не искам второ дете ,но напоследък се замислям ,защото тези години ми липсват ,а и не харесвам кой знае колко да работя .. Не сте го чули от мен обаче  Joy baby_neutral

# 91
Кукумицинка, като те чета имам чувството, че дете си гледала само на картинка в списание. Ти си знаеш, де.

Бонго, аз затова те попитах конкретно КОЛКО точно по 2 години гледа дете? Да си при него по цял ден и цяла нощ? Другото са празни приказки.

# 92

Не, не е мечешка услуга по простата причина, че тези 2 години не е задължително да се ползват. Ако искаш, на минутата след раждането можеш да скокнеш и да отидеш на работа. Няма да те гони полиция, за да те върне да легнеш обратно. Майчинството дава ИЗБОР. Не си длъжна да го ползваш.

Значи е добре положението, защото в повечето други държави нямат такъв избор. За мен две години са достатъчно дълго майчинство, но парите ми се струват малко, което може би е заради факта, че е толкова дълго. Хубаво ще е да изплащат повече пари на тези, които са решили да ползват по-кратко майчинство.

п.п. Хейли, не само на картинка в списание, имам племенници, които все пак съм гледала - естествено не 24/7, но пък мога да кажа, че едната ми сестра, която пак е леля на племенниците, се грижи за тях повече, отколкото родната им майка. Аз почти не съм ги гледала, защото живеем на различни места, а и смятам, че е редно родителите да си ги гледат, а не близките да се товарят, докато родителите седят и си разцъкват телефоните.

# 93
Кукумицинка, реално се изплащат повече пари на ползващите кратко майчинство. В смисъл, че първата година получаваш 80% от заплатата, на която си се осигурявал, а втората- минималната работна заплата. Ако се върнеш на работа по-рано, получаваш освен заплатата си, и половината пари от майчинството.

# 94
  • София
С тази тема се опитвате да сравнявате ябълки и шоколад, т.е. едното няма нищо общо с другото. Има различни бебета, които натоварват различно. Работата също е различна, не при всяка можеш да приключиш работния ден и да спреш да мислиш за нея, не при всяка можеш да излезеш обедна, цигарена или каквато и да е там почивка, когато искаш или когато ти е по график, понякога дори до тоалена не можеш да отидеш когато поискаш. Според мен тази тема е безмислена. Да се даде конкретен пример за работа с всичките и плюсове и минуси и бебе с конкретно поведение и да се сравняват е едно, ама така хипотетично кое е по-изморително е несъпоставимо.

# 95
Афродита, поне по мое мнение, изморителна е не точно самата работа около детето, а фактът, че 365/24/7 не можеш да си изключиш функцията "Майка". Все за нещо мислиш, планираш, притесняваш се и т.н., и т.н.

# 96
Ох, как обичам хора, дето идея си нямат какво пишат, да наливат акъл на литри hahaha .

# 97
  • където ми харесва
Мисля си, че има хора, които криво разбират самата тема и започват да спорят, заради спора.
Първо-не съм пуснала темата, за да се сравнява това, кой е по-прецакан-работещия, или гледащия децата.
Второ-не съм пуснала темата, за да бъдат нахокани мъжете, че те си почесват дупетата на работа, докато жените им биват изтезавани от малки демони вкъщи.
Трето-не съм пуснала темата, за да се изкарат майките като живи мъченици.

Идеята беше да се помисли малко над факта, че и мама е човек и не си почива по цял ден, само защото не работи, както прави татко. Не случайно, писмото от статията започва с "преди да ми завидиш"...
За това си мисля, че коментарите на хора, които все още нямат деца/не искат деца, са леко излишни...
Не се сърдете, моля. Но, както аз не се наемам да коментирам маслото на колата и кой сервиз за гуми е по-добър, понеже не съм запозната с материята на автомобилите като цяло, така и вие, които не сте гледали деца, не се опитвайте да давате съвети или да омаловажавате майчинския стаж.

# 98
Афродита, поне по мое мнение, изморителна е не точно самата работа около детето, а фактът, че 365/24/7 не можеш да си изключиш функцията "Майка". Все за нещо мислиш, планираш, притесняваш се и т.н., и т.н.
Това е за цял живот.  Heart Eyes

# 99

Точно..
Аз жадувах просто за две минути да остана насаме с мислите си, а това не става, когато детето е будно..Моето като бебе се будеше през половин час, та и нощем не можех да я свърша тази работа...
Не да правя нещо, просто да помисля на спокойствие..това исках само.. Laughing

# 100
 момичета, вие наистина ли си мислите, че съществува Цвета В. ?  Mr. Green

този текст го четох може би преди 2-3 години в друг сайт, на друг език...

не вие тук трябва да се карате, мъжете ви и роднини, които или са забравили какво е това чудо - гледане на бебе , или просто се правят на такива - те трябва да прочетат статията. Тя е събирателна.

# 101
  • където ми харесва
Дали е истинска, или не е факт, че написаното си е резонно за много семейства.
Аз за това се чудя защо се почнаха тука едни премятания на обвинения, идващи от жестокото "аз не разбирам как..."  Grinning

# 102
Дали е истинска, или не е факт, че написаното си е резонно за много семейства.
Аз за това се чудя защо се почнаха тука едни премятания на обвинения, идващи от жестокото "аз не разбирам как..."  Grinning

текстът е бил от разряда на лек хумор  Wink Не че всичко това не се случва, със сигурност поне едно нещо от този текст се е случило с всяка една от нас  Mr. Green

Вместо да се карате, оставете някой несъгласен да се занимава  с  детето 1-2-3 дни... колкото повече, толкова по-радостен ще бъде да отиде на работа  hahaha

# 103
Е, още не са се появили мамите, които дундуркат пеленаче, с левия крак елегантно замятат парцала, с едната ръка бъркат мусака и междувременно тренират на пилон.

# 104
На мен пък ми е интересно как нашите баби и прабаби са се справяли с това чудо-гледане на дете???
Че е трябвало и къща да въртят, и на нивата да работят, и на реката да перат, и хляб да месят. Доколкото знам имало е едни 40 дена след раждането, през които са се съобразявали, че жената е прясна родилка, но  после отново на трудовия фронт с пеленаче под мишница, живота си е продължавал все едно нищо кой знае какво не е станало. Никой не е очаквал майката да абдикира от ежедневните задължения, камо ли някой да се е включвал да й помага. Чета темата, спомням си при мен как беше, и наистина се питам едно време нашите баби как са се оправяли newsm78 Защото моите и двете дъщери бяха от неспящите, ревливи и вечно искащи да ги държат бебета. Имало е дни когато не успявах една супа да сготвя, а да не говорим, че сутрин само си измивах лицето и зъбите, хващах косата на опашка и това ми беше стайлинга за цял ден Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт