Интериорен стил по аматьорски - 29

• 68 848
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Мраморът и аз много харесвам.Чудех се за мраморна баня и кухненски плот,но после се отказах(имала съм с травертин).Засега планирам на холните масички да им сложа мраморен плот,но изчаквам терминаторите да поотраснат,ще му видят сметката.
Синьото Хага е много хубаво.

# 286
  • гр.Варна
Здравейте,момичета.Следя вашата тема и се възхищавам на красотите,които показвате.Имате страхотен вкус и затова се надявам да ми помогнете.
Предстои ни смяна на цялото обзавеждане в дневния тракт.Стените са тъмно сиво + една стена с тапет. http://pars.snimka.bg/properties/obzavejdane.850196.34713476 На тази стена искам да бъде дивана.Стените в трапезарията също са сиви,като в дневната.  http://pars.snimka.bg/properties/obzavejdane.850196.34713481Това е пода,трислоен паркет с фаска.   http://pars.snimka.bg/properties/obzavejdane.850196.34713479 Шкафовете в кухнята са оранж.  http://pars.snimka.bg/properties/obzavejdane.850196.34713483Стълбището е един нюанс по-светло сиво. http://pars.snimka.bg/properties/obzavejdane.850196.34713489 Въпросът ми е какъв цвят да е дивана в дневната,секцията и масичката? Какъв цвят да е масата за хранене и столовете ?

# 287
Ох, аз пак да ви върна на въпроса за кухните - до четвъртък трябва да вземем окончателно решение за цветове и форми, като е решено, че ще е бяла кухнята (за което вие сте виновни, да знаете  Laughing - ако някой ми беше казал преди година, че ще имам бяла кухня,въобще нямаше да повярвам, но е факт  Crazy). Та вратичките ще са бяло на Модекс, имат съвсем лек, едва видим фладер и стоят леко релефно, в тази форма:
Скрит текст:

Чудя се за плота - много харесвам Сонома-та:
Скрит текст:

но и с ето този ми харесва как стои:
Скрит текст:
.

Вие за кой от двата сте? Ламинатът ще е този:
Скрит текст:
Няма да има плочки в кухн. зона, а направо ламинат, затова пояснявам.

Иска ми се и корпусът да е същият цвят, какъвто ще е плотът, като тук дилемата е  - видимите части от него (страниците и кантовете на шкафовите дъски дали да са бели, или в цвета на плота  newsm78

т.е. нещо такова да се получи като визия -
Скрит текст:

Или да си е бяло, а само плотът - дървесен  Rolling Eyes Гърбът ще е плочки, шаренки, тип марокански шарки, но не намирам снимка.

Вие сте  Hug

# 288
Барба, разликата в цената на тънките и дебелите дъски беше 3-4лв - макс. 5лв. При нас просто трябваше да купим още дюшеме и нямаше как да стане от там където го бяхме купили в началото.

Раличка, аз съм за втория плот.  Peace

# 289
Pars, не мога да дам съвет в момента, но само да кажа, че ми харесва сивата ти стена.

# 290
  • гр.Варна
blue_water ,благодаря. Очаквам вашите съвети,момичета.  Praynig

# 291
Pars, сивото наистина е много хубаво и поздравления за смелостта да го имаш, защото не е популярен цвят   bouquet
Относно цвета на дивана си мисля, че какъвто цвят ти харесва, помещението може да понесе. не мога да се ориентирам точно какъв е нюансът на "оранжевото" в кухнята - на мен не ми оранжавее, но може да е от снимката и монитора ми. Едно горчичено би стояло чудесно на сивата стена  Heart Eyes
За другите мебели - маса, столове и др - избери един десен, за да не се "блъскат" два варианта дървесно. Друг нюанс може да ти бъде бялото, ако искаш да не е съвсем един тон цялата мебелировка. Не знам, при тези цветове, които имаш налични, аз мисля, че можеш да си позволиш почти всичко цветово  Peace

И аз очаквам още включвания по кухненския ми въпрос  Praynig Съпружка, благодаря ти за мнението   bouquet

# 292
Rallichka  по въпроса за кухнята:
1.Лично аз  бих предпочела фрезоването на вратичките да е правоъгълно. Това заобляне отгоре придава по - рустикален вид, но ако е търсен ефект ОК.
2. От двата показани плота, аз бих предпочела Сонома, но при положение, че гърбът ще е пъстри плочки, а пода - ламинат с друг фладер, по - скоро бих се спряла на нещо имитиращо камък в някой от нюансите на плочките за гръб (струпването на различни цветове и текстури на малко разстояние, трудно се комбинира сполучливо).
3. Ако корпусът е изцяло бял, вероятността за грешки в комбинирането се свежда до минимум.
Успех Simple Smile

# 293
Rallichka  по въпроса за кухнята:
1.Лично аз  бих предпочела фрезоването на вратичките да е правоъгълно. Това заобляне отгоре придава по - рустикален вид, но ако е търсен ефект ОК.
2. От двата показани плота, аз бих предпочела Сонома, но при положение, че гърбът ще е пъстри плочки, а пода - ламинат с друг фладер, по - скоро бих се спряла на нещо имитиращо камък в някой от нюансите на плочките за гръб (струпването на различни цветове и текстури на малко разстояние, трудно се комбинира сполучливо).
3. Ако корпусът е изцяло бял, вероятността за грешки в комбинирането се свежда до минимум.
Успех Simple Smile
Споделям това мнение, особено точка 1. Simple Smile
По точка 2. и аз предпочитам Сонома, а с мостри на живо бих внимавала да не би сонома да сивее/розовее, а ламинатът да жълтее, така че да се бият. Ако са в тоналности, които стоят приятно заедно, идеално. Вместо камък за плот, аз бих предложила евентуално да се помисли за по-спокоен гръб. Thinking
По точка 3. съм по-скоро пас... струва ми се, че и двете може. Но зависи и от гърбът. Все пак всичко бяло е по-сигурно, както казва Пепси.

Допълвам: примерно за гръб черно-бели геометрични плочки, нещо подобно, вместо шарени като цвят и сложни като рисунка.
Тогава ще е приятно и корпусът да е дървесен.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 13:31 от Barbabeau

# 294
Дами, полезни сте, както винаги  Hug
По въпроса с кобилицата - заоблянето на фрезовката - и на мен не ми е много по сърце, но господинът ММ предпочита да е такова. И сърце не ми дава да му кърша хатъра, при положение, че за всичко друго се съгласява с мен душицата и няма никакви по-различни претенции. Но и вие ми потвърдихте опасенията, така, че ще го обработя и ще се склони на изчистения вариант, убедена съм  Flutter
Барб, ламинатът наистина леко като че ли жълтее, но наистина не много. А сономата кафенее, така, че не мисля, че ще си пречат. Абе повече ми е на сърце тая пуста сонома. За друг гръб не искам да си помислям, моля ви, тези плочки ги сънувам вече, довечера ще се опитам да снимам в магазина и да ви ги покажа. Не е голяма шарения, наистина.
Барб, тези плочки, които предлагаш също ми харесват, но не мисля, че ще оъкрия подобни тук, което не пречи да се огледам, естествено. Така или иначе няма да имам много цветове и текстури, така, че поне малко шаренийка мисля да си позволя откъм гърба на кухнята  Sunglasses

Вчера се влюбих в тези дивани:
Скрит текст:

Преглътнах това, че не са разтегателни, но цветът им ме възпря още на момента да ги вземем. Много е хубав, но само облегалките и страничните възглавници са с калъфи с ципове. Всичко друго е несваляемо и, опасявам се, неспасяемо под набезите на деца с мръсни ръчички и паласпур-домакини като мен  Embarassed А нямат друга опция за цвят. В сериозна  дилема съм. А са страшно удобни  Heart Eyes

# 295
  • sofia
Rallichka, на кой производител са диваните?

# 296
Ralichka,подобни дивани има в Икеа.

# 297
Диваните ги гледах в Jysк и като цяло доста от нещата са им идентични с икейските, и те са скандинавци, но не съм сигурна, че е Швеция - май да. Опаковките са им 1:1 с икейските.
ДХЗ, гледала съм ги икейските, но такава цена няма  Laughing - в момента са 700 лв двойка +б тройка. А са добре изработени, без да претендирам, че съм спец, де. Но нямат нищо общо с евтините БГ дивани и ъгли като качество. Та затова много ги искам, само че трябва всеки месец да викам фирма да ги чисти...
И като съм почнала с JYSK, ето какво си взехме от там за детската стая:

Скрит текст:

а дребната залепна пред вида на ето това:
Скрит текст:

и при всичките ми колебания относно двуетажните легла, капитулирах.

# 298

Аз имам такива в спалнята. Но отдолу се счупиха "ушичките" и кукичките, които държат едни пластмасови ламели. Т.е. трябва ми нов шнур, както и някои от счупените ламелки. Да знаете как и от къде мога да се снабдя с резервни части за такива щори?
Оказва се, че някои са направени от некачествена пластмаса и се чупят едни много крехки детайлчета. Сега на някои места шнура се провлачва по земята. Така води до чупенето на съседните ламелки и така...
Резервни части за щори има във всеки офис където предлагат щори Simple Smile

# 299
  • Русе, България
Един тъмен апартамент от мен:

http://www.remodelista.com/posts/a-moody-black-house-for-a-cheery-family-of-four

Rallichka, не избързвайте с импулсивна покупка на диван. Моделът, който сте харесали е хубав, но задължително търси вариант всичко по него да бъде перящо. Аз в момента сърбам попарата на един (всъщност 4! - двойка, тройка, фотьойл и табуретка), дето само горните им калъфки уж се перат. Ами не, с малко дете петната са навсякъде.
По дилемата ти за кухнята, интересно е да покажеш плочките, които са те грабнали. Simple Smile
Нещата за детската са много симпатични!

Общи условия

Активация на акаунт