Фраза, която мразя

• 1 219 982
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 10 770
Съгласна съм, че меко казано и честно казано са паразитни думи, сега като си огледах поста и мен леко ме подразниха. Даже не съм усетила, че съм ги написала. Същото е и с "в смисъл".
Колкото повече ги чувам в обкръжението си, толкова повече и на мен ми се набиват и почвам да ги използвам.

# 10 771
  • Down south
Дразни ме "уникално" близка роднина, напоследък използва думата системно. Уникална храна, уникален плаж, уникален магазин, всичко е уникално!

Горното е от писменна комуникация и чрез телефон. Предчолагам, че и "на живо" е същото, ако не и по-зле.

# 10 772
Като видя в някоя обява за апартамент "входно антре" и им пращам запитване дали има "изходно антре".
Рядко ми отговарят, но една брокерка с все сила ми се караше, че щом не ме интересува обявата й, да не й губя времето.
Wink

# 10 773
  • Far away from here...
Покрай “уникално” се сетих за “брутално”, но в смисъл на нещо, което е създало огромно впечатление и по-скоро с положителен отенък. Напр. “брутален филм” = “много добър филм”.

# 10 774
  • ...живея на последния етаж...
Моя приятелка слага "божествено" наред.  Днес едни божествени маслини ми дойдоха в повече.

# 10 775
Като видя в някоя обява за апартамент "входно антре" и им пращам запитване дали има "изходно антре".
Рядко ми отговарят, но една брокерка с все сила ми се караше, че щом не ме интересува обявата й, да не й губя времето.
Wink

Хич не е за чудене.
В НС доста апартаменти, малките, нямат входно антре.
От входната врата си директно в хола. Къде си държат обувките, не знам?

# 10 776
  • Down south
Моя приятелка слага "божествено" наред.  Днес едни божествени маслини ми дойдоха в повече.
"Божествено" удря моето "уникално"  ooooh! още повече във въпросната комбинация.

@ Луна и грош,
не бих направила връзката.
Мерси!

Последна редакция: нд, 20 окт 2019, 21:06 от Daylily

# 10 777
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Wink

Хич не е за чудене.
В НС доста апартаменти, малките, нямат входно антре.
От входната врата си директно в хола. Къде си държат обувките, не знам?

значи имат антре.
а входно или изходно е антрето е въпрос на посока. Trollface Trollface

# 10 778
  • София
Антре на френски не е ли влизам? Ако правилно помня, значи антре е с посока влизане, а не излизане.

# 10 779
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
така е. моят пост с посоката беше опит за шега - явно неразбираема.
антрето си е антре, няма термин "входно антре", както няма каменен камък или дървено дърво.

# 10 780
  • SF
Входно антре е нещо като гардеробен гардероб.

Ох,  st. Dobri... исали сме по едно и също време. Simple Smile

# 10 781
"Адски хубаво", "Адски интересно", "Адски щастливи"...

# 10 782
Ами то трябва да се казва само "антре", не "входно антре". Това му беше мисълта, и понеже ми звучи посредстввно, винаги ме дразни

# 10 783
  • Пловдив
Входно антре е нещо като гардеробен гардероб.

Ох,  st. Dobri... исали сме по едно и също време. Simple Smile

То като добилият масовост - заден фон.

# 10 784
По-досадно и глуповато от "ти да видиш" не мога да измисля. Напоследък набира популярност.

Общи условия

Активация на акаунт