Фраза, която мразя

• 1 219 677
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 11 175
А по въпроса с описанията на физиологични нужди и функции: много се дразня на жени, които държат да ме осведомяват за наличието, проявлението и силата на менструацията си без да съм ги питала. Sick На няколко пъти това са го правили жени, които познавам само бегло. Не го разбирам това желание за споделяне и това си е.

Стига бе, как става това? Бегло познати жени вместо small talk започват да обясняват за цикъла си? Никога не ми се е случвало.

# 11 176
О, случва се.
Ей така, мимоходом да споделят, все едно става дума за главоболие- най- нормалното нещо на света.

# 11 177
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А по въпроса с описанията на физиологични нужди и функции: много се дразня на жени, които държат да ме осведомяват за наличието, проявлението и силата на менструацията си без да съм ги питала. Sick На няколко пъти това са го правили жени, които познавам само бегло. Не го разбирам това желание за споделяне и това си е.

Стига бе, как става това? Бегло познати жени вместо small talk започват да обясняват за цикъла си? Никога не ми се е случвало.

На мен жени не са ми споделяли за цикъл, но колега, явно толкова му е капацитета, при small talk все го избива на разговори за жени, простотии и т.н. До човек  си е.

# 11 178
  • Пловдив
Думата цив/фка научих тук във форума. В началото дори мислех, че е нещо нецензурно. Trollface  Сега продължава да ми е неприятна и дразнеща.
А, "цифка" и на мен ми е неприятна дума, но е въпрос на вкус, не че има гнусен смисъл. От търновци съм я чувала.

----

Чак пък да сме царе на ударенията...

# 11 179
  • SF
Времепрекарване, бебеправене, кафепиене, солетоядене, филмогледане, словоизмисляне...

# 11 180
  • Countryside
А какво е цифка?

# 11 181
  • Пловдив
Цифка е нос.

# 11 182
  • София
Сопол или секрет,тъй да се каже.

# 11 183
  • Пловдив
Я, аз пък като нос го знам. Grinning

Не било нос. Толкова съм разбрала и аз.
Редакция. Също и като нос го откривам все пак в интернет.

# 11 184
Нос. Предполагам.

Винопиенете забрави, Есме, най- важното. Sunglasses

# 11 185
  • SF
Цивка е някаква пръскалка. Например на шишенцата за капки за нос най-отгоре има цивка - натискаш го и тръгват капките.
Не се използва тази дума, защото не звучи мелодично. Не знам как го наричаме. Вероятно "онова мекичкото, което пръска", "пръскалката", "дупчицата".

# 11 186
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
напоследък все по-често попадам на УК, ОК, БТВ ...
първите две за Великобритания, другото за "by the way'...
 БТВ е това, другото е превземка Sad

# 11 187
  • София
От "влезна" и "излезна" повече ме дразнят влазям, излазям, слазям.

# 11 188
Цифка според мен е нос, но стигнах до този извод по пътя на логиката. Първоначалната асоциация при "потече ми цифката" и "замръзна ми цифката" беше друга. Trollface

# 11 189
  • София
Това  намерих,стискаме ръце.

мн. цѝвки, ж. Разг.
1. Ледена висулка.
2. Сопол.
3. Малък отвор на съд с течност, от който се пие.

Общи условия

Активация на акаунт