Фраза, която мразя

• 1 208 175
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 13 320
Кое му е гадното? Че и гнусно?
Тъпанарски е, а това да го употребяваш за да получиш някакво одобрение от другите заблудени как да го нарека...

А ти от къде точно си направи извода, че някой го употребява, за да получи одобрение от "другите заблудени" ?!?!?!?
JoyAstonishedWeary

# 13 321
  • Down south
. Ще се слея набързо. 😆
Какво означава? Не съм го "срещала"
Сливане на компании, сливане  с тълпата и пр.

По повод "Ум да ти зайде" на предните страници, може да дразни някой, но тъпанарско?

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 00:10 от Daylily

# 13 322
  • ту тук, ту там
А чували ли сте за “сливане”. Ще се слея набързо. 😆

Не? В какъв смисъл? Сексуален ли?

О, не, съвсем не. Да си взема душ набързо означавало. Тук във форума го видях за пръв път преди доста време. 😂
Беше нещо, че след тренировка детето трябвало да се слее набързо, без да си мие косата.
Покрай подмиването се сетих просто... а то малко ни в клин, ни в ръкав дойде.

# 13 323
А чували ли сте за “сливане”. Ще се слея набързо. 😆
Аз го използвам дори. Сливането е вземане на бърз душ. В моята СИ България се използва. Уточнявам в моята, защото срещам доста думи, които според форума са типични на СИ, а аз не ги използвам. Както и да е...
Преди време в една тема написах "сливам" и като заваляха едни подигравки... Аха да се засрамя и се усетих, че част от тези хора вероятно пишат влезнах, тея, незнам, медий и подобни.

Гнусното в "ум да ти зайде" най-много ме заинтригува.

Елени, може и ти да си сред тези, които ми се смяха. Точно по такъв повод го писах.

# 13 324
О, да, сетих се за такова сливане.
Бях го забравила.
Тя и Кукумицинка трябва да го знае, от Хасковския регион е.

# 13 325
  • ту тук, ту там
Не знам, Блу, дали съм ти се смяла тогава, беше преди много години, а аз не пишех активно, та едва ли съм взела пряко отношение тогава, но ми направи впечатление.
Казвала съм, че съм от СИ и аз, но такава дума в такъв контекст никой не ползва при нас.

Иначе аз съм имала подобна ситуация с “отдува”. Ми в моята СИ България си е нормална дума, ама във форума стана обект на спорове и подигравки. 🤷♀

# 13 326
В СИ не съм чувала "сливам".

# 13 327
Мен много ме дразни "да изчухне". Скоро направих забележка на майка ми да не го употребява. Grin

# 13 328
Не знам, Блу, дали съм ти се смяла тогава, беше преди много години, а аз не пишех активно, та едва ли съм взела пряко отношение тогава, но ми направи впечатление.
Не помня конкретни никове, вероятно не е имало такива, които преди това съм запомнила с нещо. Но помня, че някой писа "в някое село сигурно говорят така".

# 13 329
В Хасково няма сливане, по-скоро може да "смиеш" нещо, но не и себе си.
Хасково е в Южна България, не в Северна Simple Smile
От една позната от Пазарджик чух "ще си сложа душ" Simple Smile То не, че пускането е по-правилно, но слагането ме изненада.

# 13 330
  • София
От една позната от Пазарджик чух "ще си сложа душ" Simple Smile То не, че пускането е по-правилно, но слагането ме изненада.

Аз пък го вземам душа, нито го пускам, нито го слагам. Но някои го хвърлят чак.

# 13 331
В Хасково няма сливане, по-скоро може да "смиеш" нещо, но не и себе си.
Хасково е в Южна България, не в Северна Simple Smile

Да, да, и аз често съм го чувала от познати и колеги "Ще си сложа един душ" и винаги ми е "на езика" да питам къде по-точно ще си го слагат, но се въздържам. Joy

# 13 332
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а какво е "изчухне"?
думи и фрази, които чувам от дъжд на вятър, не ме дразнят, понякога даже става весело. запомнили го от деца и "на стари години" научават, че не е "гурабийка", "грейфрукт"... сега само за тези се сещам.

# 13 333
О, да, сетих се за такова сливане.
Бях го забравила.
Тя и Кукумицинка трябва да го знае, от Хасковския регион е.

Не, не го бях чувала сливането. Иначе звучи забавно, не ме дразни.

# 13 334
  • Deutschland/HE
Аз съм от Варна и съм го чувала това сливане, както и вземане на душ.

Общи условия

Активация на акаунт