Фраза, която мразя

• 1 207 808
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 14 355
И мен ме забаваляват.
Особено вредна. Simple Smile

# 14 356
При нас казват умеятна.Има логика от умея. А в града на ММ казват- скопосна, което ме дразни. А най-много се дразня от паресница/парясница/. Което, ако някой не е чувал, значи разведена жена, но такава, която са я изоставили/парясали/. Старите хора я употребяват.

# 14 357
  • София
"Парясан" също се употребява- за мъж.
Всъщност, значи изоставен и съм срещала "парясано село", "парясано гробище".

# 14 358
  • Пловдив
Да, парясник(-ца) се е употребявало за всякакъв разведен от двата пола, без значение кой кого е зарязал. Парясали се съответно - за развели се.

Последна редакция: ср, 14 окт 2020, 13:10 от Магдена

# 14 359
  • Mediterraneo
На мен "нескопосан" ми е любима дума.

# 14 360
"Кипна ми л**ното". Като го чуя и си го представям нагледно и... всеки път, когато видя даденият човек.

# 14 361
Аз съм го чувала като "завряха ми ла*ната". Много ми е противно.

# 14 362
Отврат!  И аз си представям винаги образно такива неща, много е гнусно Mask

# 14 363
Комплексен, в комбинация с играч.
Не знам от къде ѝ дойде модата на тази дума и знаят ли значението ѝ ползвателите ѝ, но е често ползвана.

# 14 364
  • Пловдив
Да, всичките тия, дето нещо ти става на лайното, са гнусни и за мен.
Аз съм чувала май най-вече "дръпна ми се лайното". По принцип при страх и подобни състояния се смята, че често престава да ти се а*а - смята се, че физиологичното значение на това е да можеш да избягаш по-лесно от опасността, без да ти се отвлича вниманието. Та предполагам, че там е произходът на израза. Не че това го прави приятен.
Изразът за кипването е по-гаден от този за дръпването обаче.

Комплексен играч е този, който няма една силна област на уменията, а е силен в няколко. От спортните игри тръгва, но не виждам проблем да се пренесе към други области (докато не се изтърка Wink). Коя конкретно употреба те дразни?

Последна редакция: пт, 16 окт 2020, 14:50 от Магдена

# 14 365
Чувала съм го в смисъла на "ядосах се", но самата погнуса идва от самият израз, без значение от контекста.

# 14 366
  • Пловдив
Да, кипването е за ядосване. Само "кипнах" не им е достатъчно експресивно вече явно. Wink
Другото, дръпването, е за страх.

# 14 367
"имам разкритие" "усещам че вече има разкритие" казано от мъж, като израз, който да информира околните, че иска да иде до тоалетната. Сетих се за този израз, който скоро чух в компания, като заговорихте за "кипналите л...." 🤣. Нещо явно не разбирам хумора.

# 14 368
О, ами да ходи да ражда.

# 14 369
  • София
Баси извратения мозък!

Общи условия

Активация на акаунт