Фраза, която мразя

• 1 207 847
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 14 370
Ужас!
Много са гнусни последните изрази.
Никога не съм разбирала защо някои хора се чувстват длъжни да уведомяват околните какви физиологични процеси имат?
Имам приятел, който казваше, че е в предзала, но не да тоалетни нужди, а че е много на зор нещо, че е под напрежение.

# 14 371
  • В градината...
За разкритието и аз съм го чувала. Но като шега от един познат, който от най-малкото има проблем и търчи до WC. Но някак му пасва на целия му образ

# 14 372
Затова обичам този форум - тук съм чела какви ли не бисери, научила съм какво ли не. И още какви бисери има да четем ...
Аз най-много се дразня на изподнадвпредвид .... Всичко накуп ми идва малко в повече

# 14 373
  • ту тук, ту там
Аз най-много се дразня на изподнадвпредвид .... Всичко накуп ми идва малко в повече
Аз това съм го чувала само иронично употребено, не съм чувала някой да го ползва сериозно.

# 14 374
  • Пловдив
И аз го казвам с ирония, но племеника ми (23 годишен) редовно казва „навпредвид“. Даже 10 годишната ми дъщеря го поправя, пък на мен ми идва висок, да му врътна 1 задвратник.

# 14 375
  • ту тук, ту там
Всякакви варианти има, които се ползват, но цялото “изпонавпредвид” съм чувала само иронично. То и така е измислено, като събирателно на всички вариации, които се срещат. “На предвид” и “в предвид” са най-често ползвани сякаш, по-често и от правилното даже. 😁

# 14 376
  • София
Хайде да не се правим, че....изхождаме амброзия.
Един вече бивш колега, който имаше навика да наставлява и дава непоискан акъл, беше свикнал колежката ми, че "тоалетна" не му звучало добре и трябвало да казва "отивам до банята". И до момента тя си е свикнала да казва така, макар след 3години с мен започна да се отпуска.

# 14 377
Е, чак толкова не е нужно.
Тоалетна е съвсем нормално и достатъчно.
Но отивам да пикая, или недай си Боже, пикам, е гнусно.

# 14 378
Сетих се за един наш познат, който ни уведомяваше, че отива да "си излее чувствата". Trollface

# 14 379
Хаха, една колежка редовно казва, че отива да ака.

# 14 380
  • София
Това е ужасно Confounded

# 14 381
Че то моето дете е по- възпитано.
За малка нужда казва номер едно, за голяма- че отива да прави номер две.
И тази " нужда" как ме дразни.
Но не повече от " чишкам".
Дайте да сменим темата, хаха.

# 14 382
Ок, последно 🤣

# 14 383
  • София
А защо изобщо трябва да уведомяваш някой къде отиваш и по какви нужди? Било то и с номера?

# 14 384
Ужасно е, да.
Моята майка е начална учителка и изрично е предупреждавала, че се иска разрешение за ходене до тоалетна, а не за конкретната нужда.

Общи условия

Активация на акаунт