Фраза, която мразя

• 1 217 869
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 1 440
На мен се е случвало, но  с вино. Тъкмо отпивах глътка и дадоха супер смешно клипче по ТВ с една маймуна и така инстинктивно прихнах, че опръсках дори спящото ми и нищо неподозиращо бебе Simple Smile

# 1 441
Срам, не срам и на мен ми се е случвало, особено в темата за Муните  Laughing

Последно време много се популяризира фразата По-добре ужасен край, отколкото ужас без край , леко започва да ме дразни.

# 1 442
  • София
И на мен ми се е случвало да седна на пода от смях, при това в офиса, пред публика Embarassed Embarassed Embarassed.
Скрит текст:
Едната от дамите в стаята си коментира новия ноутбук пред сейлса:"Ние го огледахме подробно, обаче има дупки, които не разбрахме с какво се пълнят" (превеждам: "дупки"=слотове). И сейлса тихичко отговаря: "С най-голямо удоволствие ще ти обясня с какво да си напълниш всички дупки".

# 1 443
И на мен ми се е случвало да седна на пода от смях, при това в офиса, пред публика Embarassed Embarassed Embarassed.
Скрит текст:
Едната от дамите в стаята си коментира новия ноутбук пред сейлса:"Ние го огледахме подробно, обаче има дупки, които не разбрахме с какво се пълнят" (превеждам: "дупки"=слотове). И сейлса тихичко отговаря: "С най-голямо удоволствие ще ти обясня с какво да си напълниш всички дупки".
Защото само дупки са ви в главите!
Ха -ха -ха- ха, голям смях....
В киното смях, предизвикващ на няколко пъти забележки ( Rolling Eyes), на работа смях за дупки...
Все около тия дупки неначесани се върти всичко и води до гротескно инфантилно поведение у възрастни индивиди.

# 1 444
# 1 445
  • Другата България
 Joy Joy rotfImbo

Не дупките, подсъзнанието е виновно. Whistling

# 1 446
Е, естествено никой реално не си плюе кафето(не съм го срещала) ... това са си идиоми някакви.

не са  Laughing
случавало ми се е от време на време фонтан от нещо заради смях  Wink

Последна редакция: нд, 15 мар 2015, 14:00 от bubanka

# 1 447
  • Варна
Посочените са нови фразеологизми.   Laughing Модерни.
Някога сигурно ще се включват в матурите в 7 клас. Joy

# 1 448
  • София
В свое оправдание ще кажа, че и "публиката" се търкаляше от смях. Аз, сега като си спомня, всъщност, се смеех без звук, но това подтискане се отрази на течащи сълзи и "плъзгане" надолу по стола.

# 1 449
Дразни ме когато непрекъснато ми  повтарят "разбираш ли?". Имах един колега започваше и завършваше с този израз. Дори успяваше да го вмъкне и някъде по средата. Предполагам, че беше някакъв паразитен израз, а не желание да ме обиди, ама направо се вбесявах. Веднаж на една приятелка, която имаше същия навик й казах "би ли повторила защото аз съм тъпичка и бавно схващам". Тя пък ме питаше по няколко пъти гледайки ме изпитателно като оставяше подходяща пауза за реакция.  Сигурно се очакваше да възкликна изумено "не може да бъде!".
Дразни ме и "бедно ти е въображението" и "изобщо не можеш да си представиш".

# 1 450
  • В един копнеж!
Към горе казаното добавям и "значи...". Значи в началото, значи и в края на изречението... Говори ми за крайно беден речник ooooh!

# 1 451
По същия начин и "викам" или "викам нали", което се повтаря през три думи в хода на разговора

# 1 452
     " В смисъл" , "Нали се сещаш, че..." и "Просто не е истина. " . Не ги мразя, но някои ги повтарят повече от това, което се опитват да кажат всъщност.

# 1 453
     " В смисъл" , "Нали се сещаш, че..." и "Просто не е истина. " . Не ги мразя, но някои ги повтарят повече от това, което се опитват да кажат всъщност.

Ох, като го чуя този "смисъл"... Вчера в Билла на касата две лигави тийнейджърки половин час плащаха 2-3 плодови млека и накрая едната успя да си събера акъла и да провлачи "а имате ли някакво пликче, в смисъл..."

# 1 454
  • Варна/Лондон
Пликче? В смисъл? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт